به گزارش ایسنا، یحیی دهقانی، محمدرضا توکل صدیقی، فتحالله فروغی، مسعود پایدار، سیدعباس حسینینیک، عبدالعظیم فریدون و فرهاد تیمورزاده در اعتراض به آنچه «حق وتو تصمیمات هیأتمدیره اتحادیه از سوی رئیس هیأتمدیره» عنوان کردهاند، از انتخابات اتحادیه انصراف دادند.
در بخشی از بیانیه آنها آمده است:
«با نگاهی اجمالی به دورههای گذشته این اتحادیه، نام بزرگانی را بهویژه در سِمَت رؤسای هیأتمدیرهها ملاحظه میکنید که هویت، قدمت، سندیت و اعتبار صنفی ما را نمایندگی کردهاند. آنها از هیچ تلاشی برای انسجام رستهها و حوزههای گوناگون صنف دریغ نکردهاند بلکه در طرح و تحقق دیدگاههای درون هیأتمدیرههای اتحادیه و تقویت عزم مدیران و اعضای صنف برای وفاق و آرامش و غلبه بر مشکلات صنفی بسیار کوشیدهاند.
منتخبان دوره سیزدهم اتحادیه در حالی این مسئولیت خطیر را پذیرفتند که صنف نشر در بستری از معضلات خاص درون و برونصنفی، رکود بازار کتاب، محدودیتهای صنعتی شدن نشر و نگاه به دستان دولت و آسیبهای ناشی از تفسیر قوانین و اِعمال سلایق سازمانهای دولتی مرتبط با نشر، دست به گریبان بود. در عین حال، عزم نهادهای صنفی و فرهنگی حوزه کتاب برای پذیرش و بر عهده گرفتن صفر تا صد امور نشر، با وعده دولت جدید در «واسپاری سکان فرهنگ به اهلش» همراه شد که نویدبخش گشایشهایی در حوزه فرهنگ بود. به برخی از مهمترین خدمات هیأتمدیره این دوره اتحادیه، اشاره میشود:
معافیت مالیاتی کتابفروشان سراسر کشور از ابتدای ۱۳۹۳؛ حضور اتحادیه در مراجع سیاستگذاری برای تصویب بند ”ج“ ماده ۹۲ قانون برنامه ۵ساله ششم توسعه مبنی بر تکالیف دولت و شهرداری در ارائه تعرفهها و کاربریهای فرهنگی و مشارکت در تدوین آییننامه ذیربط؛ حضور مجدد در مدیریت نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با مشارکت تشکلهای نشر با هدف راهبری صنفی و کاهش هزینههای سربار نشر؛ تدوین ساختار سازمانی اتحادیه؛ کاهش تا ۴۰درصدی تعرفه پستی کتاب؛ تداوم تعامل و توافق با شهرداریها برای ممانعت از پلمب دفاتر و انبارهای ناشران؛ رسمیتبخشی به کارگروه تأمیناجتماعی و دریافت خدمات گوناگون برای اعضای صنف از جمله بازگشت جرائم سنگین مزایای انگیزهای؛ حضور کارساز اتحادیه در هیأتهای حل اختلاف مالیاتی؛ تلاش برای مقابله با عوامل و عوارض تکثیر غیرقانونی کتاب و غیره.
در دو سال اول این دوره، وظایف قانونی و راهبردی اتحادیه با وفاق نسبی درون هیأتمدیره، مصوب و اجراء شد. گاه تعارضاتی نمایان میشد اما دو سال طول کشید تا نقطهعطفی در همکاریهای هیأتمدیره پدید آید. رئیس هیأتمدیره و دو عضو دیگر با تداوم همکاری اتحادیه و تشکلهای نشر در مدیریت نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران مخالفت کردند؛ در حالی که اکثریت هیأتمدیره به این همکاریها رأی مثبت دادند. رئیس هیأتمدیره با بزرگنمایی و انتقال اختلافنظرها به بیرون از هیأتمدیره، موجب شد برخی از اعضای شاخص صنف که در حلقه اول ارتباط با رئیس قرار داشتند در نقطه مقابل پویایی اتحادیه قرار گیرند.
به حاشیه راندن هیأتمدیره و تنزل جایگاه آن در برابر رئیس هیأتمدیره، کار را به جایی رساند که آقای رئیس، صریحاً از «حق وتو» تصمیمات هیأتمدیره سخن راند.
اعلام «حق وتو» تصمیمات هیأتمدیره اتحادیه از سوی رئیس هیأتمدیره که به گفته او از حمایتهای افراد و نهادهای بالادستیاش برخوردار است، نقطهعطفی تأملبرانگیز در تاریخ این اتحادیه است.
با شواهد موجود، پیشبینی ما از انتخابات آتی اتحادیه، تکرار وضعیت زیانآور موجود، تقابل و فرسایش اتحادیه خواهد بود. از این رو ما امضاءکنندگان این نامه، برای پرهیز از تشدید خصومت و بازتولید فضای ناسالم انتخاباتی و مصلحت صنف، انصراف خود را از نامزدی چهاردهمین دوره هیأتمدیره اتحادیه اعلام میکنیم و امیدواریم در اولین فرصت درباره موارد یادشده با اعضای صنف همفکری و چارهجویی کنیم.
یحیی دهقانی، محمدرضا توکل صدیقی، فتحالله فروغی، مسعود پایدار، سیدعباس حسینی نیک، عبدالعظیم فریدون، فرهاد تیمورزاده»
همچنین هیأت اجرایی برگزاری انتخابات اتحادیههای صنفی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران بهمنظور شرکت اعضای اتحادیه صنف ناشران و کتابفروشان تهران در انتخابات دوره جدید هیأتمدیره و بازرس، آگهی منتشر کردهاست.
مفاد این آگهی به این شرح است:
در اجرای ماده ۱۱ اجرایی انتخابات هیأتمدیره اتحادیههای صنفی، بدین وسیله از کلیه اعضای دارای پروانه کسب «اتحادیه صنف ناشران و کتابفروشان تهران» دعوت میشود از ساعت ۹:۳۰ الی ۱۴ روز یکشنبه مورخ ۷ بهمن ۹۷ جهت شرکت در دور اول انتخابات اتحادیه، شخصاً به نشانی خیابان انقلاب، خیابان فخر رازی، کوچه مهر، پلاک ۶ (محل اتحادیه) مراجعه و کاندیداهای موردنظر خود را از بین این افراد در قالب هفت نفر اعضای هیأتمدیره و یک نفر بازرس انتخاب کنند.
انتهای پیام