به گزارش ایسنا، از زمانی که اعضای کنفدراسیون فوتبال آسیا تصمیم گرفتند تا آسیا بعد از آمریکای جنوبی، دومین قارهای باشد که در آن کشورها، تحت عنوان مسابقاتی به نام جام ملتها با هم مسابقه دهند، تقریبا ۶۳ سال میگذرد. در این زمان طولانی اتفاقات زیادی افتاده است. کشورهایی از قاره آسیا جدا و کشورهای جدیدی به این مسابقات اضافه شدند. برخی از کشورها به دلایل مختلف تحت عنوان نام های مختلف در طول این سالها وارد مسابقات می شدند.
جام ملتهای پیش رو از ۱۵ دی به میزبانی امارات آغاز میشود اولین دوره ای است که با حضور ۲۴ تیم برگزار میشود. قرقیزستان، فیلیپین و یمن اولین حضور خود در این رقابت ها را تجربه میکنند. البته یمن قبلا تحت نام یمن جنوبی در جام ملتها شرکت کرده بود. دو تیم برتر هر گروه به همراه چهار تیم سوم برتر، ۱۶ تیم مرحله یک هشتم را تشکیل میدهند.
مسابقات با بازی امارات- بحرین از گروه A افتتاح میشود. گروهی که ویتنام و هند هم در آن حضور دارند. به احتمال زیاد امارات شانس نخست صعود از این گروه است و بحرین و تایلند باید برای دوم شدن با یکدیگر رقابت کنند. اماراتی ها بزرگترین ستاره خود یعنی عمر عبدالرحمان را در این جام به دلیل مصدومیت در اختیار ندارد.
استرالیا با نشان قهرمانی دوره پیش در گروه B برای صعود کار سختی ندارد و رقیبانش یعنی سوریه، فلسطین و اردن رقابت فشردهای برای صعود به عنوان تیم دوم و شاید یکی از تیمهای برتر سوم دارند. فلسطین با تساوی برابر ایران نشان داد حریف دست و پا بسته ای برای هر ۳ تیم نخواهد بود.
ژاپن با بیشترین قهرمانی(۴ بار) و با یک مربی وطنی در گروه F قرار دارد. اگر همه چیز عادی پیش برود عمان و ترکمنستان نمیتوانند برای سامورایی ها دردسر درست کنند و فقط ازبکستان به اصطلاح میتواند یقه آن ها را بگیرد. ازبکستانی که تیم امیدش را از چند سال قبل تا امروز حفظ کرده و با ترکیبی یکدست و آماده وارد مسابقات می شود.
لقب سرحال ترین تیم این جام شاید برازنده کره جنوبی باشد. آنها در بازی های دوستانه اخیر خود اروگوئه را شکست دادند و برابر شیلی به تساوی رسیدند. البته آخرین بازی آنها برابر عربستان بود که بدون گل به پایان رسید. کره ستاره های زیادی دارد که آماده ترینشان سون هیونگ مین، شماره هفت تاتنهام است. آنها آنقدر به صعود از گروهشان اطمینان دارند که موافقت کردهاند که سون از بازی سوم گروهی به جمع ملی پوشان کرهای اضافه شود و تا قبل از آن برای تاتنهام بازی کند. از ۳ تیم دیگر گروه سوم فقط چین سابقه حضور در این رقابتها را دارد و فلیپین و قرقیزستان باید مراقب باشند در اولین حضورشان تجربه بدی را پشت سر نگذارند. اگر ژاپن و کره جنوبی به عنوان صدرنشین صعود کنند و به فینال برسند قطعا یکی از جذاب ترین فینال های تاریخ آسیا را شاهد خواهیم بود.
عربستان سرگروه گروه E است؛ رده بندی این گروه با حضور قطر، لبنان و کره شمالی شاید از دیگر گروه ها کمی سخت تر باشد اما در شرایط عادی عربستان و قطر گزینه های نخست صعود هستند. ژاوی ستاره سابق بارسلونا و فعلی السد قطر شانس قطر برای قهرمانی را بیشتر از عربستان در نظر گرفته است.
بیشتر بنگاههای شرط بندی روی قهرمانی تیمی شرط بسته اند که در گروه D با عراق، ویتنام و یمن همگروه است. ایران با کیروش از شانس بالایی برای قهرمانی برخوردار است مخصوصا اگر در گروهش صدرنشین شود تا نیمه نهایی حریف بزرگی در مسیرش قرار نمی گیرد. ۸ سال از حضور کیروش در تیم ملی ایران می گذرد و قهرمانی در جام ملت های آسیا می تواند هم مردم و هم کیروش را راضی کند. هرچند کیروش به دست آوردن قلب مردم را بالاتر از جام قهرمانی میداند.
۱۱ بهمن جام قهرمانی روی دست یکی از کاپیتانها بالای میرود؛ ممکن است ژاپن قهرمان شود و فاصله را با رقیبانش بیشتر کند. شاید کره جنوبی بعد از ۵۹ سال سومین قهرمانی اش را جشن بگیرد. عربستان و ایران هم اگر قهرمان شوند، کنار ژاپن با ۴ قهرمانی قرار میگیرند. استرالیا را هم نباید فراموش کنیم که میتواند به تیم هایی که پشت سر هم قهرمان شدهاند بپیوندد. شاید هم عراق که در سال ۲۰۰۷با شگفتی سازی قهرمان شد. هر چه هست فوتبال آسیا یک ماه پر هیجان را پیش رو دارد؛ فوتبالی که خاصیتش غافلگیری است پس خودتان را برای هر اتفاقی از حالا آماده کنید.
انتهای پیام