عبدالله رضیان در گفتوگو با ایسنا، در پاسخ به این پرسش که در شرایط فعلی مشارکت مردم حول موضوعات ملی چقدر میتواند وحدت بخش باشد، گفت: مشارکت مردم خیلی موثر است به شرطی که اعتماد عمومی جامعه افزایش یابد.
نماینده مردم قائمشهر در مجلس ادامه داد: واقعیت این است که اعتماد عمومی مردم در همه بخشها کم رنگ شده و این مسئله به ساختار ملی کشور آسیب وارد میکند. اول باید این مسئله را با مردم حل کنیم و پس از جلب اعتماد عمومی، خودِ مردم در فضای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی کشور کارهایی انجام دهند. متاسفانه در طول سالهای پس از انقلاب این مسئله که مردم را وارد فضاهای عمومی کنیم و تصدیگری دولت را کاهش دهیم، جدی گرفته نشد.
عضو هیات رییسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس افزود: اگر اجازه ورود بخش خصوصی به فضاهای عمومی به ویژه فضای اقتصادی کشور داده شود، میتوان آثار نتیجهبخش بودن این حضور را در اداره امور کشور شاهد بود البته برای افزایش نقش بخش خصوصی در اداره امور اقتصادی باید «ساختار» وجود داشته باشد تا بر این اساس بتوان بستر افزایش نقش مردم در اقتصاد را اجرایی کرد.
وی با تاکید بر این که «تحریم» هنوز در باور جامعه نهادینه نشده است، گفت: اکثر مردم هنوز درک درستی از ابعاد و آثار تحریم اقتصادی غرب ندارند به همین دلیل باید به جامعه القاء کنیم که تحریمی وجود دارد و باید متناسب با آن تغییر رفتار دهند.
نماینده مازنی مجلس در پاسخ به این پرسش که تعیین یک روز در تقویم کشور برای حضور مردم با لباسهای محلی و برگزاری بازارهای محلی برای ارائه محصولات فرهنگی - قومی چقدر میتواند در ایجاد فضای وحدت و نشاط موثر باشد؟ گفت: همانطور که گفتم ابتدا باید اعتماد عمومی را جلب کرد.
رضیان ادامه داد: حضور مردم با لباسهای محلی و برگزاری بازارچههای محلی برای عرضه محصولات فرهنگی – قومی بسته به مناسبتهای آیینی و قومی کم و بیش به صورت پراکنده در مناطق و استانهای مختلف کشور برگزار میشود. در استان مازندران جشن مرکبات گرفته می شود که در حاشیه این جشن نمایشگاه عرضه محصولات فرهنگی – بومی برپا شد که مورد استقبال خوبی قرار میگیرد.
نماینده مردم قائمشهر در مجلس گسترش یکپارچه و هدفمند حضور مردم با لباسهای محلی و برگزاری بازارچههای محلی برای عرضه محصولات فرهنگی – بومی به همه شهرستانها و استانهای کشور را مورد استقبال قرار داد و افزود: باید کاری کرد تا مراسمهای فرهنگی – قومی اقوام در قالب یک روز ملی در همه کشور برگزار شود. این کار باید از طریق دستگاههای متولی یا استانداریهای سراسر کشور به جریان بیفتد تا شرایط مناسبی برای عرضه ظرفیتها و سنتهای قومی و محلی در قالب یک روز ملی به وجود آید.
این عضو هیات رییسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس تنوع گویش، پوشش، آداب و سنتهای اقوام و قومیتهای ایرانی را از چنان ظرفیتی برخوردار دانست که میتواند برای مبارزه با «تحریم» به کار گرفته شود.
وی افزود: یک روی بسترسازی برای شکوفا شدن استعدادهای قومی - محلی در سطح ملی میتواند مقابله با تحریمها باشد.
نماینده مازنی مجلس تعیین یک روز در تقویم شمسی به نام «روز اقوام و قومیتهای ایرانی» را نیازمند پشتیبانیهای تبلیغاتی دانست و افزود: به نظر بنده با تعیین یک روز در تقویم به تنهایی نمیتوان آثار خوبی که در اذهان شما وجود دارد را در پی داشته باشد. به عقیده بنده جنبه تبلیغات مسئله اهمیت بیشتری دارد؛ به بیان روشنتر باید از جنبه تبلیغاتی در رسانه ملی و حتی شبکههای برونمرزی کشور کار شود و به صورت یکپارچه جشنوارهها، نمایشگاهها و بازارچههای محلی در شهرهای مختلف برنامهریزی شود.
رضیان کار روی جنبههای تاثیرگذار فرهنگی، آیینی و آداب و رسوم اقوام و قومیتهای کشور در روز ملی اقوام و قومیتهای ایرانی را از جنبه اقتصادی نیز حائز اهمیت دانست.
نماینده مردم قائمشهر در مجلس توضیح داد: در روز ملی اقوام و قومیتهای ایران باید روی موضوعاتی که به صورت مستقیم و غیرمستقیم به آن مربوط میشود نیز کار شود به بیان روشنتر برنامهریزی برای ایجاد انگیزه بیشتر برای گردشگران خارجی و سفر به مناطق و استانهای مختلف و فراهم کردن اسکان و تردد آنان، عرضه محصولات نمادین فرهنگی، تنوعبخشی به رنگهای به کار برده شده در لباسهای قومی – محلی و عرصه صنایع دستی نظیر گلیم، جاجیم و صنایع از این دست در بازارچهها و نمایشگاهها موجب جذابیت مضاعف در برگزاری این روزِ خاطرهانگیز در گردشگران و بالتبع ماندگار شدن این روز در اذهان عمومی داخلی و خارجی به عنوان یک روز عالی میشود.
انتهای پیام