محمد جواد ولدان زوج در گفتوگو با خبرنگار ایسنا و در حاشیه گردهمایی پژوهشگران زیستفناوری که امروز در دانشکده مهندسی برق دانشگاه خواجهنصیرالدین طوسی برگزار شد، حوزه فعالیت خود را زیست فناوری اطلاعات مکانی عنوان کرد و گفت: این حوزه مربوط به استفاده از دادههای مکانمحور در علوم زیستی و از طریق پدیدههای طبیعی و محیطی همچون آب، هوا، خاک و رطوبت است.
وی کاربرد این موضوع را پیگیری و تشخیص مراحل رشد بیماری و پایش آن در گیاه و انسان دانست و گفت: در این خصوص بیماریهای گیاه و بیماریهای انسانی که از طریق پدیدههای محیطی همچون آب، گیاه و خاک، گرد و غبار (همچون بیماری وبا و سل) وارد بدن میشود، شناسایی و تشخیص داده میشود.
عضو هیات علمی دانشکده نقشهبرداری دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی افزود: همچنین بیماریهایی همچون سرطان، با فلزات سنگین موجود در خاک بیارتباط نیستند و علیرغم آن که سرطان یک بیماری چندفاکتوری است، میتوان از طریق فوق نسبت به شناسایی و تشخیص این بیماری در افراد اقدام کرد.
ولدان زوج در پایان برخی فعالیتها در حوزه زیست فناوری اطلاعات مکانی دانشکده نقشهبرداری را طیفسنجی میدانی و تهیه تصاویر ماهوارهای فراطیفی در تشخیص رشد و بیماری گیاه برشمرد.
انتهای پیام
کاربرد زیستفناوری مکانمحور در تشخیص سرطان
عضو هیات علمی دانشکده نقشهبرداری دانشگاه صنعتی خواجهنصیرالدین طوسی از کاربرد زیستفناوری مکانمحور در تشخیص سرطان خبر داد و گفت: بیماری سرطان با فلزات سنگین موجود در خاک بیارتباط نیست.