به گزارش ایسنا، هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز جاری بازار سنگاپور ۰.۲ درصد کاهش پیدا کرد و به ۱۲۷۷.۹۶ دلار رسید که نزدیک به قیمت ۱۲۸۲.۰۹ دلار معاملات روز جمعه بود که بالاترین رکورد شش ماهه گذشته این فلز به شمار میرود.
در بازار آمریکا، هر اونس طلا برای تحویل در فوریه ۰.۲ درصد کاهش یافت و به ۱۲۸۰ دلار رسید.
طلا در مسیر ثبت نخستین کاهش سالانه از سال ۲۰۱۵ است. نگرانیهای تجاری و افزایش نرخهای بهره آمریکا باعث شد سرمایهگذاران خرید دلار را به طلا در سال ۲۰۱۸ ترجیح دهند. با این حال طلا در مسیر ثبت بزرگترین افزایش ماهانه از ژانویه سال ۲۰۱۷ قرار دارد و بخشی از افت قیمتی که در طول سال داشت را به دلیل نوسان بازارهای سهام و افت ارزش دلار و همچنین نگرانیها نسبت به کندی رشد اقتصادی جهانی، جبران کرد.
به گفته پاجی کدیا مدیر شرکت "کدیا کامادیتیز" در بمبئی، نگرانیهای جنگ تجاری میان آمریکا و چین اندکی تخفیف پیدا کرده و به بهبود بازارهای سهام کمک کرده است. این امر سودگیری معاملهگران طلا را در روزهای پایانی سال به دنبال داشته است.
رئیس جمهور آمریکا روز شنبه در توییتر نوشت: مکالمه طولانی و خوبی با شی رئیس جمهور چین داشتم. مذاکرات به خوبی پیشرفت میکند و اگر توافقی انجام بگیرد بسیار جامع خواهد بود و همه موضوعها، بخشها و نقاط مورد اختلاف را میپوشاند. مطبوعات چینی نیز اعلام کردند شی و ترامپ روز شنبه صحبت کردند و به نقل از شی نوشتند که گروههای مذاکره کننده هر دو کشور در تلاش برای اجرای توافقی هستند که با ترامپ حاصل شده است.
قیمت طلا پنج درصد در دسامبر رشد داشته اما از ابتدای سال ۲۰۱۸ تاکنون حدود دو درصد کاهش داشته است.
شاخص دلار آمریکا امسال که ارز آمریکا تحت تاثیر جنگ تجاری واشنگتن و پکن و تحکیم سیاست پولی آمریکا به دارایی مورد علاقه سرمایهگذاران تبدیل شد، ۴.۶ درصد رشد داشته است.
نرخهای بهره بالاتر به جذابیت طلا ضربه میزند، زیرا هزینه نگهداری این فلز که سوددهی ندارد افزایش پیدا میکند. طلا بیش از ۱۵ درصد از قیمت ۱۳۶۵.۲ دلار در آوریل افت کرده و در اوت تا مرز ۱۱۵۹.۹۶ دلار عقبنشینی کرد که پایینترین قیمت در یکسال و نیم اخیر بود. این فلز ارزشمند از آن زمان حدود ۱۰ درصد رشد کرده است.
به گفته تحلیلگران، به دلیل نگرانیها نسبت به کندی رشد اقتصاد جهانی و افزایش نرخهای بهره، طلا احتمالا ضرری که از اواسط ژوئن را داشت را جبران خواهد کرد و به محدوده ۱۳۰۰ تا ۱۳۵۰ دلار صعود خواهد کرد.
در بازار سایر فلزات ارزشمند، هر اونس پالادیوم برای تحویل فوری امسال بهترین عملکرد را داشت و به دلیل تقاضای بالا از سوی تولید کنندگان کاتالیزور خودرو در بحبوحه کمبود تولید، حدود ۱۸ درصد افزایش پیدا کرد. این فلز در مسیر ثبت سومین افزایش سالانه متوالی و چهارمین افزایش ماهانه متوالی قرار دارد.
هر اونس نقره برای تحویل فوری ۰.۳ درصد افزایش یافت و به ۱۵.۳۹ دلار رسید. با این حال در سال ۲۰۱۸ بیش از ۹ درصد کاهش داشته است.
انتهای پیام