به گزارش ایسنا، شمسالله شریعتنژاد در تذکر شفاهی در جلسه علنی امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی، خطاب به وزیر جهاد کشاورزی متذکر شد: این تذکر را بارها گفتهام اما کو گوش شنوا. قیمت مرکبات ۱۰ سالی است که تغییری نداشته است؛ در حالی که نهادههای کشاورزی و دستمزدها افزایش یافته است.
وی ادامه داد: بیش از ۵۰ درصدِ تولیدِ مازادِ مصرفِ داخلی امکان صادرات دارد ولی محتاج حمایت دولت و تسهیل امر صادرات است اما متاسفانه در عمل اتفاقی نمیافتد و مرکبات روی دست کشاورزان مانده است و مشتری ندارد؛ در حالی که کشاورزان باغدار مجبور به تولید هستند، جناب وزیر مردم تا کی باید مجبور به انجام کار غیراقتصادی شوند و حق تبدیل اراضی کشاورزی خود به غیرکشاورزی را هم نداشته باشند؟
نماینده مردم تنکابن در مجلس طرح انتقال آب خزر به استان مرکزی را دستمایه تذکر به رییسجمهور قرار داد و پرسید: کدام مرجع علمی، زیست محیطی، اقتصادی و قانونی اجازه انتقال آب از دریای بسته خزر را داده است؟ با وجود مخالفت صریح برنامه ششم توسعه چگونه وعده انتقال آب را به هماستانیهای خود دادهاید؟ یعنی از ۴۰ سال اقدامات غیرعلمی، غیرکارشناسی و سوءاستفاده از قدرت سیاسی و اجرایی و بهره کشی از منابع طبیعی و نتایج منفی حاصل از آن در اکوسیستم های کشور درس نگرفتهایم؟
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس ادامه داد: رییس سازمان حفاظت محیط زیست که اجازه احداث جاده نیمه کاره تنکابن- الموت- قزوین را به بهانه عدم ارزیابی زیست محیطی نمی دهد، چگونه اجازه انتقال آب بین دو اکوسیستم متفاوت را میدهد؟ جناب روحانی، مردمی که بیش از ۷۰ درصد به جنابعالی رای دادند انتظار دارند که در زمان بحران لااقل دیده شوند. سیل ۱۳ مهرماه سال جاری خسارات قابل ملاحظهای به مردم وارد کرد. ابنیهها، پلها و راههای دسترسی که نیاز هر روزه مردم منطقه است و در این سیل ویران شده هنوز بازسازی نشده است و کشاورزان که با انحراف مسیر روخادنهها، متحمل خسارت شدهاند، تعیین تکلیف نشدهاند.
شریعتنژاد در تذکری به وزیر جهاد کشاورزی، طرح توقف تنفس جنگل های شمال کشور را غیرکارشناسی دانست و افزود: این طرح در نوع خود در جهان بینظیر است. این طرح به پیشنهاد دولت در مجلس تصویب شد. این طرح آینده غمانگیزی را برای شمال کشور رقم خواهد زد. مردم ایران بدانند که علاوه بر درختان جنگلهای شمال باید از این به بعد نگران اراضی و زمینهای این جنگلها هم باشند چرا که نتیجه کار غیرکارشناسی آثاری بدتر به دنبال خواهد داشت. نشانههای این موضوع از هم اکنون قابل دیده شدن است.
انتهای پیام