به گزارش ایسنا و به نقل از سایمگو، بر اساس داده آماری نظام رتبهبندی سایمگو، ایران در سال ۲۰۱۷ به مقام نخست تولیدات علمی در حوزه "شیمی" در سطح کشورهای خاورمیانه رسیده است.
بررسیهای منتشر شده در مجله SCImago Journal & Country Rank نشان میدهد ایران با تعداد ۷ هزار و ۱۰۰ مقاله در زمینه "شیمی" رتبه نخست را به خود اختصاص داده است.
عربستان سعودی با تولید ۳هزار و ۱۵۳ مقاله، جایگاه دوم را کسب کرده است.
پس از ایران و عربستان، ترکیه، مصر، رژیم صهیونیستی، عراق، امارات، قطر، اردن و لبنان قرار دارند.
گفتنی است ایران در این حوزه و در سطح جهان نیز رتبه ۱۱ را به دست آورده است.
همچنین در حوزه "مهندسی شیمی" نیز ایران با تولید ۴ هزار و ۶۴۹ مقاله، جایگاه نخست در خاورمیانه و رتبه ۸ در جهان است. در سطح جهانی، چین، آمریکا و هند، به ترتیب جایگاههای اول تا سوم را در مهندسی شیمی به خود اختصاص دادهاند.
نظام رتبهبندی سایمگو توسط یک گروه پژوهشی به همین نام در دانشگاه گرانادا در اسپانیا انجام میشود که براساس تعداد مقالات علمی موسسات آموزش عالی کشورهای مختلف موجود در بانک اطلاعاتی اسکوپوس، آنها را ارزیابی و رتبهبندی میکند.
این رتبهبندی یکی از جدیدترین و جامعترین نظامهای رتبهبندی پژوهشی دانشگاهها و موسسات پژوهشمحور در جهان است. اخیرا این نظام رتبهبندی دو شاخص جدید عملکردی(نمایه تخصصی و میزان تعالی) را به چهار شاخص قبلی برای ارزیابی دستاوردهای پژوهشی دانشگاهها افزوده است.
رتبهبندی مجلات سایمگو شاخص اندازهگیری نفوذ علمی از مجلات علمی است که تعداد استنادهای دریافت شده توسط یک مجله و اهمیت یا اعتبار از مجلات که چنین استنادهایی از آن آمده است را بررسی میکند.
شاخص SJR که از الگوریتم رتبه الهام گرفته شده، توسعه داده شده است تا در شبکههای بسیار بزرگ و ناهمگن مجلههای قابل استناد مورد استفاده قرار گیرد. این یک شاخص اندازهگیری است و میتواند برای مقایسه مجله در فرآیندهای ارزیابی علم استفاده شود.
انتهای پیام