به گزارش ایسنا، پس از ایجاد ثبات نسبی در قیمت لوازم خانگی، مسکن و خودرو، امروز تا حدودی بازار خودرو از حالت بلاتکلیفی درآمد که میتواند آغاز انجام معاملات و خروج کارخانجات از رکود فعلی تولید باشد. امروز در شرایطی قیمت کارخانهای پژو ۲۰۷، دانگفنگ، دنا پلاس، هایما و پژو پارس از سوی ایرانخودرو اعلام شد که در ماههای گذشته نمایشگاهها قیمتهای پرتی را برای این محصولات اعلام میکردند. با این حال از بازار خودرو خبر میرسد که اعلام قیمت جدید این خودروها، کاهش قیمت آنها در بازار آزاد را به دنبال داشته است.
به هر حال پس از مدتها انتظار، امروز گروه صنعتی ایران خودرو طی بخشنامهای قیمت جدید پنج محصول خود را به نمایندگیهای فروش ابلاغ کرد. بر این اساس قیمت پژو ۲۰۷ آی دنده دستی معادل ۷۰ میلیون تومان، دانگفنگ H۳۰ اتوماتیک معادل ۷۵ میلیون تومان، دنا پلاس ۷۶ میلیون تومان، هایما S۵ توربو دنده اتوماتیک ۱۳۸ میلیون تومان و پژو پارس LX اتوماتیک ۷۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان، اعلام شده است. در شرایط فعلی میتوان امیدوار شد که اعلام قیمتهای قطعی از سوی خودروسازان به ایجاد آرامش و ثبات در بازار خودرو منجر شود.
گرانی کالاها تقصیر نقدینگی است، نه دلار
تصور غالب این است که افزایش ادواری قیمت ارز در ایران منجر به گرانی کالاها میشود اما کارشناسان، جهش قیمت ارز را معلول عاملی دیگر تحت عنوان نقدینگی میدانند. این در حالی است که تخمین زده شده حجم نقدینگی تا پایان سال به ۲۰۰۰ هزار میلیارد تومان برسد. امروز یک اقتصاددان در گفتوگو با ایسنا ضمن اشاره به این موضوع گفت: وقتی همه چیز در حال افزایش قیمت است، این نشان میدهد که نقدینگی جامعه زیاد شده است. خیلی از افرادی که درآمد ثابتی دارند حجم نقدینگی آنها ثابت مانده ولی آمارها نشان میدهد نقدینگی در جامعه بسیار بالاست.
قیمت طلا، سکه و ارز در ۳ دیماه
سری هم به بازارهای طلا و ارز بزنیم که امروز با اندکی افزایش قیمت مواجه بودند. تا ساعت ۱۶:۵۰ سکه طرح جدید تمام بهار آزادی سه میلیون و ۵۱۰ هزار تومان و دلار بانکی ۱۰ هزار و ۹ تومان قیمتگذاری شد. قیمت انواع سکه و ارز را اینجا مشاهده کنید.
افزایش قیمت در بورس ادامهدار شد
در ادامه رشد قیمتها در بورس و فرابورس ایران امروز نیز بیشتر سهمها با رشد آرام قیمتها مواجه بودند و بانکیها برای بار دیگر با صف خرید مواجه شدند. در عین حال در گروه فلزات اساسی و تعدادی از نمادهای پالایش پتروشیمی، سهمها روی نماگر اصلی بازار تاثیر بسزایی داشتند. شاخص کل نقدی و قیمتی بورس اوراق بهادار تهران ۷۹۰ واحد رشد کرد و تا عدد ۱۵۷ هزار و ۴۸۴ واحدی بالا رفت. امروز فولادیها، پتروشیمیها و بانکیها از تاثیرگذاران عمده روی نوسانات بورس تهران بودند.
کمدرآمدها در اولویت سهام عدالت
سازمان خصوصیسازی فعلا زمانی را برای پرداخت نوبت دوم سود سهام عدالت مربوط به سال مالی ۱۳۹۶ تعیین نکرده اما اعلام کرده که تاکنون ۸۷۰ میلیارد تومان از سود سال مالی ۱۳۹۶ به مشمولان سهام عدالت عضو کمیته امداد و بهزیستی پرداخته و قرار است در ادامه نیز افرادی که در دهک پایین درآمدی قرار دارند را در اولویت قرار دهد. این سازمان همچنین هشدار داده که برای جلوگیری از کلاهبرداری یا سودجویی توسط افراد غیر، مشمولان از هرگونه در اختیار قرار دادن اطلاعات مالی و بانکی و هویتی خود جداً اجتناب کنند و در خصوص سهام عدالت صرفاً به اطلاعیه و اخبار رسمی از طریق رسانه ملی و جراید و سایت اطلاع رسانی WWW.samanese.ir توجه کنند.
افزایش دستمزد کارگران، شاید وقتی دیگر...
نیازی به گرفتن مجوز یا استفساریه از مجلس برای ترمیم یا بازنگری دستمزد کارگران نیست. این موضوع را حمید حاجاسماعیلی، کارشناس حوزه کار مطرح کرده است. او در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: بازنگری دستمزد هیچ منع قانونی در کشور ندارد و میتوان در هر زمان از سال و با توجه به شرایط موجود این کار را انجام داد منتها به طور معمول افزایش دستمزد، تبعاتی در بازار کار و در حوزه اقتصادی کشور دارد که از این نظر معمولا سالی یکبار تعیین میشود و بازنگری آن در کشور ما سابقه ندارد ولی این دولت است که با وجود آن که دستمزد را در مورد غیر کارمندان پرداخت نمیکند اما تصمیمگیرنده اصلی در بحث دستمزد کارگران است.
سرنوشت فاز ۱۱ پارس جنوبی در هالهای از ابهام
اما بررسی آخرین وضعیت فاز ۱۱ پارس جنوبی، یکی از گزارشهای امروز حوزه انرژی بود. فاز ۱۱، تنها فاز باقیمانده میدان گازی پارس جنوبی است که روزگاری قرار بود بهعنوان نخستین IPC پرچمدار توسعه میادین نفتی و گازی ایران از طریق این قراردادها باشد، اما بهصورت مستقیم تحت تاثیر تحریمهای آمریکا علیه ایران قرار گرفت و نحوه توسعه آن فعلا در هالهای از ابهام قرار دارد. به گفتهی مسوولان، درباره تکمیل فاز ۱۱، از نظر مالی مشکلی وجود ندارد و چنانچه شرکت چینی جایگزین توتال شود، شرکت چینی سرمایه لازم را دارد. ازسوی دیگر، اگر شرکت چینی هم از قرارداد خارج شود، شرکت پتروپارس توانایی تولید گاز طبیعی از مخزن را با تجربهای که در فازهای ۱۲ و ۱۹ کسب کرده، دارد. درواقع، موضوع مهم همان سیستم تقویت فشار است.
انتهای پیام