به گزارش ایسنا، به نقل از پولیتیکو، رند پل، سناتور جمهوری خواه کنتاکی در پاسخ به خبر خروج نیروهای آمریکایی از سوریه توسط دونالد ترامپ گفت: مردم آمریکا از جنگ خسته شدهاند.
او با حضور در برنامه "State of the Union" سی ان ان گفت: جادهها، پلها و مدارس چیزهایی هستند که باید آمریکا در عوض هزینه بر روی نبرد سوریه که یک " آشفتگی به تمام معنا " است، روی آنها هزینه کند.
او همچنین موضع تندی نسبت به رهبران نظامی آمریکا از جمله جیمز ماتیس، وزیر دفاع مستعفی آمریکا داشت، کسی که به گفته او قصد داشت تا جنگها را "برای همیشه" بدون هیچ استراتژیای برای پایان دادن یا پیروز شدن در آنها پیش ببرد. ماتیس چندی بعد از اعلام ترامپ مبنی بر خروج نیروهایش از سوریه استعفا داد.
رند پل به مجری برنامه "جیک تپر" گفت: فکر میکنم بار این مسئولیت بر گردن ژنرال جیمز ماتیس و تمام کسانی است که میخواهند در هر نمایش جنگی در سراسر دنیا حضور داشته باشند. اگر هیچ راه حل نظامیای وجود ندارد پس چرا ما همچنان در حال فرستادن ارتش بیشتری به آنجا هستیم؟
پل گفت: برای وضعیت سوریه یک راه حل دیپلماتیک پیچیده که شامل روسیه و ترکیه در کنار بقیه میشود لازم است.
او گفت: ما وضعیت را برای همه در مورد صحبت با روسیه سخت کردهایم. اگر ما هیچگاه با روسیه صحبت نکنیم هرگز قادر به یافتن راه حلی صلح آمیز برای فاجعه سوریه نخواهیم بود.
این سناتور جمهوری خواه همچنین در مورد تعطیلی دولت گفت که نمیخواهد چیز بیشتری به کسری بودجه برای ساخت دیوار مرزی با مکزیک اضافه کند اما فکر میکند بودجهای که ترامپ برای ساخت این دیوار نیاز دارد میتواند در پولی که در خارج از کشور هزینه میشود، یافت شود.
وی گفت: هم اکنون ما سالانه ۵۰ میلیارد دلار در افغانستان هزینه میکنیم و ما اگر مشغول به ساخت و بازسازی افغانستان نبودیم میتوانستیم به سادگی ۵ میلیار دلار را پیدا کنیم.
رند پل چهارشنبه گذشته هم گفته بود، جمهوری خواهان جنگ طلبی نظیر جان مک کین و لیندسی گراهام به داعش قدرت دادند. او گفته بود: داعش با پر و بال دادن جهموری خواهان جنگطلبی که در حزب ما هستند و مدام آنها را مسلح میکنند، وجود دارد. این افراد حتی میخواستند اسد را نیز بکشند که این حتی کار داعش را سادهتر میکرد. آنها این افراد را ساختند. داعش در سراسر لیبی حضور دارد زیرا که افراد حزب من جنگ هیلاری کلینتون را دوست داشتند و میخواستند بیشتر شود.
پل همچنین گفت هر دو کشور لیبی و عراق در برابر داعش کشورهای آسیب پذیر و شکست خوردهای به عنوان یک نمونه نتیجه دخالت آمریکا هستند.
رند پل در گفتگویی با برنامه "مواجه با ملت" شبکه سی بی اس نیز در رابطه با خروج نیروها از افغانستان گفت: ما هفده سال آنجا بودهایم. فکر میکنیم که هم اکنون روستای دیگری را میگیریم و به مذاکره بهتری میرسیم؟ ویتنام را به خاطر دارید؟ این ساتراتژی ویتنام بود برای سالها در ویتنام ماندیم ویتنامیهای شمال و گروه کمونسیستی ویتکونگ منتظر شدند و کاری نکردند و طالبان نیز همینکار را میکند. آنها میدانند ما بالاخره میرویم و باید برویم.
او افزود: حق با رئیس جمهور است و فکر میکنم مردم نیز با او موافق هستند. بیایید تا آمریکا را دوباره بسازیم و آن پول را صرف کشور خود کنیم. فکر نمیکنم پول کافی برای بازسازی افغانستان داشته باشیم.
پل گفت: ما ۱۷ سال در خاورمیانه بودهایم رئیسجمهور قول داده بود که هدف ما در سوریه نابودی داعش است اکنون ۹۹ درصد سوریه آزاد شده و آنها در حال فرار هستند آیا مردمی که در آنجا زندگی میکنند نباید کاری انجام دهند؟ میلیاردها دلار برای تجهیز و تسلیح کل خاورمیانه هزینه کردهایم ارتش افغانستان، حالا آنها نمیتوانند کاری بکنند؟ ما باید همه کار بکنیم؟ داعش را شکست دادیم اما هنوز جنگ طلبانی در دولت هستند و البته در کنگره که میگویند باید منتظر باشیم تا روسیه و ایران سوریه را ترک کنند. این اصلا هدف ما نبوده و هرگز این اتفاق رخ نخواهد داد این افراد حامی جنگ بی پایان هستند.
وی درباره احتمال قوت گرفتن دوباره داعش و اینکه آمریکا شاید دوباره مجبور به بازگشت باشد، گفت: این یک حقیقت است طی ۱۵ سال گذشته همواره همینطور بوده است منطقه دستخوش آشوب است آنها هزاران سال است که با هم میجنگند، شیعه و سنی از زمان جنگ کربلا در سال ۸۳۲ پس از میلاد مسیح با هم میجنگند. آنها تا روز قیامت میجنگند این یک موضوع داخلی است که مربوط به افراطگرایان سنی در مقابل افراطگرایان شیعه میشود. اگر ما بخواهیم صبر کنیم تا که هیچ موردی برای هیچکس برای جنگیدن نباشد باید تا ابد در آنجا بمانیم.
پل افزود: اما یک مشکل واقعی دیگر هست که باید حل شود روابط با روسیه بشدت سیاستزده شده است که هیچ دموکراتی حاضر به هیچ نوع مذاکرهای با روسیه نیست چرا که میدانند موضعگیری علیه روسیه موضعگیری علیه ترامپ است. روسیه بازیگر بزرگی است اگر با روسها درباره سوریه مذاکره نکنیم به راه حل نمیرسیم ایران هم یک بازیگر است بنابراین مجبوریم در نهایت با ایران هم درباره سوریه مذاکره کنیم. اسد هم یکی دیگر از بازیگران است نمیشود مدام بگوییم اسد باید برود. او پیروز جنگ است. برخی مردم سرشان را در برف کرده و فقط میخواهند صدها سرباز بفرستیم. آنها به فکر احتمال یک جنگ گستردهتر با ایران و روسیه هستد و این یک اشتباه بزرگ است. اشتباه. فکر نمیکنم مردم آمریکا خواهان یک جنگ بزرگ دیگر در خاورمیانه باشند.
این سناتور آمریکایی درباره ارزیابیهای پنتاگون و وزارت خارجه درباره حضور دهها هزار داعشی در سوریه گفت: به نظر من درباره این تعداد زیادهگویی شده و هیچ کس تعداد واقعی را نمیداند. به نظر من آنها شاید ده هزار تندرو باشند. در ادلب که در محاصره ترکها، سوریها و کردها هستند. فکر نمیکنم بتوانند جای دیگری بروند. اما سوال من این است چرا زنان و مردان ما باید جان خودشان را بگذارند؟ برای مردم عراق؟ خودشان نمیتوانند کاری بکنند؟ مسلمانان در نهایت به پلیس مسلمان نیاز دارند زمانیکه آمریکاییها آنجا هستند و کسی را که ساکن منطقه است میکشند با یک جبهه مذهبی روبرو می شوند و مردم به آنها به چشم کسی نگاه میکنند که آمده تا زمینهایشان را غصب کند برای هر فردی که ما میکشیم ده یا صد دشمن درست میکنیم. بنابراین این استراتژی کارگر نیست. ما به آنها پول دادیم یونیفورم دادیم سلاح دادیم وقت آن است که خودشان بلند شوند و این افراد خشن را از سرزمینهایشان بیرون کنند.
ترامپ با نقل قول نظر رند پل در تویتتر حمایت او از خروج نیروها از افغانستان را مورد استقبال قرار داد. او همچنین در نقل قولی در مورد حضور رند پل در برنامه سی ان ان نوشت: ممنونم رند پل.
از سوی دیگر کریس کریستی، جهموری خواه سابق نیوجرسی در مورد خروج نیروهای ترامپ از سوریه اظهار تردید کرده است.
کریستی در شبکه ای بی سی گفت: هنگامی که شما یک مقام اجرایی حکومتی هستید هفتههای خوب و بدی وجود دارد و این یکی از بهترین هفتههای او نبود.
در همین حال ریک سنتوروم، سناتور سابق جمهوری خواه نیز در شبکه سی ان ان گفت که نظرات رند پل برای حزب جمهوری خواه "غیرمعمول" است.
سنتوروم در مورد خروج نیروهای آمریکایی از سوریه توسط ترامپ گفت: اگر ترامپ از این عمل عقب نشینی نکند برایش ایجاد مشکل میکند.
وی همچنین گفت: رند پلهای کمی در مجلس سنای آمریکا، کاخ سفید، جمهوری خواهان و رای دهندگان به ترامپ هستند.
ترامپ پیش از این "پیروزی" خود را بر گروه داعش اعلام کرد و گفت که ۲۰۰۰ نیروی آمریکایی را از افغانستان خارج میکند.
انتهای پیام