به گزارش ایسنا، اسکندر قاسمی دوشنبه سوم دی در دیدار با رئیس جهاددانشگاهی استان فارس گفت: این صحن از بابالقبله تا بابالرأس به طرف خیمهگاه احداث خواهد شد که تل زینبیه را هم شامل میشود. مساحت کنونی تل زینبیه ۳۰۰ متر مربع است که با احداث این صحن، ضمن احیای مکان موجود، مساحت آن به ۳ هزار متر مربع خواهد رسید .ستاد بازسازی عتبات عالیات از ساعت ۸۴ شروع بهکار کرد که گام نخست این ستاد در عراق، اعتمادسازی و بعد از آن تعیین وضعیت انضباط و نظافت حرمهای مطهر اهل بیت(ع) بود .
وی با بیان اینکه ابتدا تلاش شد تا حرمها از نظر بهداشتی در وضعیت مناسبی قرار گیرند، گفت: در گام بعد مرمت و بازسازی حرمهای اهل بیت(ع) در دستور کار قرار گرفت و همین مسائل موجب شد تا اعتماد مردم عراق به ستاد بازسازی عتبات عالیات جلب شود .
بازسازی حرمهای اهل بیت(ع)
قاسمی با اشاره به اینکه کار بازسازی شامل همه چیز اعم از دربها، ضریح و غیره بود، گفت: کار بازسازی عتبات عالیات با هنر معماری اسلامی ـ ایرانی انجام شد که در این میان مراجع عظام تقلید بهویژه رهبر معظم انقلاب و آیتالله سیستانی نقش مهمی داشتند و موجب شد کار بازسازی به سرعت و با حمایت و مشارکت بالای مردم به سرانجام رسد .
وی با یادآوری اینکه طرحهای بسیار خوب و مناسبی برای بازسازی حرمهای اهل بیت(ع) انجام شد، افزود: این مسئله تأثیر فراوانی بر روی روابط دو کشور عراق و ایران داشت و مردم هر دو کشور خواهان تداوم چنین فعالیتهایی شدند .
اهل بیت(ع) متعلق به همه هستند
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات فارس با تأکید بر اینکه اهل بیت(ع) متعلق به همه هستند، گفت: بازسازیهای حرمهای اهل بیت(ع) رو به اتمام است و اکنون وارد فاز توسعه حرمها شدهایم .
وی با بیان اینکه هماکنون کار بازسازی و توسعه حرمین امامین عسکریین در سامرا در حال انجام است، گفت: به یاری خدا این کار هم با مشارکت مردم به سرانجام خواهد رسید .
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات فارس با اشاره به طرح توسعه حرم علوی گفت: صحن حضرت زهرا(س) در حرم مطهر حضرت علی(ع) با مساحت ۲۲۰ هزار مترمربع در دست احداث است که ۱۱۰ هزار متر مربع آن بخش زیارتی و ۱۱۰ هزار متر مربع دیگر نیز بخشهای غیرزیارتی شامل کتابخانه، مهمانسرا، اداری و غیره است .
اسکان ۶۰ هزار نفر در صحن حضرت زهرا(س)
وی با بیان اینکه بخش زیارتی این صحن به بهرهبرداری رسیده است، گفت: در ایام اربعین حسینی بیش از ۶۰ هزار نفر هر شب در این صحن جا یافتند که البته گنجایش این صحن ۱۰۰ هزار نفر است .
قاسمی همچنین به طرح توسعه حرم امام حسین(ع) اشاره کرد و گفت: روز به روز به تعداد زائران حسینی افزوده میشود و فضای کنونی برای تعداد بالای زائران کافی نیست به همین دلیل طرح توسعه حرم امام حسین(ع) کلید خورد و به یاری خدا طی ۵ سال آینده این طرح به سرانجام خواهد رسید .
وی با تأکید بر اینکه در تمام پروژههای بازسازی و توسعهای عتبات عالیات از هنر معماری اسلامی استفاده شده است، گفت: کار گودبرداری صحن حضرت زینب(س) در حرم حسینی انجام شده و یک هزار و ۵۲۷ متر مربع نیز سدبند احداث شده است .
رونق بازار داخلی
قاسمی در عین حال این نکته را یادآور شد که ۹۰ درصد مصالحی که در پروژههای بازسازی و توسعه حرمهای اهل بیت(ع) استفاده میشود، از کشور خودمان تأمین میشود یعنی این کار به بازار ایران رونق میبخشد و در حقیقت پولهای هزینه شده به کشورمان باز میگردد .
وی همچنین گفت: علاوه بر اینها نیروهایی که هماکنون در این پروژهها کار میکنند، ایرانی هستند به طوری که هماکنون ۲۰۰۰ نفر نیروی ایرانی در صحن حضرت زهرا(س) حرم علوی و ۲۰۰۰ نفر در صحن حضرت زینب(س) حرم حسینی مشغول به کار هستند.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان فارس، در ادامه ضمن بازدید از ایسنا منطقه فارس، از فعالیت اطلاع رسانی این خبرگزاری در حوزه فعالیت آن ستاد قدردانی کرد.
انتهای پیام