به گزارش ایسنا، سید محسن مناجاتی ـ یکی از تهیهکنندگان «چله نشین» ـ درباره ایده اولیه این برنامه گفت: شب یلدا شبی است که از دیرباز و از سالهای کهن پارسی برای ایرانیان به یادگار مانده است. چله نشینی و یا همان دورهمنشینی شب یلدا، سنت دیرینه ایرانیان است و سادگی و بی آلایش این شب بر آن شد که طراحی اولیه «چله نشین» شبکه چهار بر همین اساس بنیان شود.
او با اشاره به طراحی دکور این برنامه بیان کرد: طراحی دکور و صحنه از دورهمنشینی ساده و سنت ایرانی بهره گرفته شد و فضایی سنتی و متناسب با هویت شبکه چهار سیما طراحی و اجرا شد.
مناجاتی درباره حضور نداشتن اسپانسرها و سلبریتیها در ویژه برنامه «چله نشین» گفت: از آنجا که معمولا اسپانسرهای موجود برای علم، اندیشه، هنر و فرهنگ هزینه نمیکنند، جذب اسپانسر برای تولید برنامه مدنظر نبود، چون میدانستیم این مهم انجام نخواهد شد و نشد. با توجه به شرایط اقتصادی موجود مردم و اینکه میدانستیم امسال معمولا آجیل و پسته در سفره یلدایی مردم کمرنگ است، طراحی برنامه به گونهای انجام شد که حضور سلبریتیها میلیونی نیز از قاب برنامه و شبکه چهار حذف شود. جذب مخاطب را با حضور چهرهها مد نظر قرار نداده و محتوا و اندیشه را هدف اصلی قرار دادیم و برای موسیقی ارزش بیشتری قائل شدیم.
او افزود: یکی دیگر از اهدافی که در این ویژه برنامه به دنبال آن بودیم جدا کردن مردم از گوشیهای همراهشان بود تا این لحظات را بیشتر در کنار خانوادههایشان سپری کنند. به همین منظور در این برنامه هیچ مسابقه پیامکی طراحی نکردیم تا مخاطبان این لحظات را با شعر، موسیقی و ادبیات طی کنند.
تهیهکننده برنامه «معرفت» درباره دعوت از اساتید «معرفت» در یک برنامه زنده تلویزیونی گفت: از آنجا که دی ماه شروع تولید و پخش برنامه «معرفت» بود، «چله نشین» شبکه چهار بهانهای شد که آغاز چهاردهمین سال پخش «معرفت» را جشن بگیریم و برای اولین بار اساتید برنامه ـ دکتر دینانی و دکتر منصوری لاریجانی ـ در گرد «چله نشینان» شبکه چهار به صورت زنده به تفسیر یلدا و شعر حافظ بپردازند.
مناجاتی در پایان گفت: وقتی برای مردم فهیم ایران سادهزیستی را تفسیر میکنیم، نمایش و ارائه الگوی ساده زیستن و سنت گرایی از نوع ایرانی آن برای به بار نشستن هدفمان مهم است و افتخاری است که در شب یلدا تنها برنامه «چله نشین» شبکه چهار سیما بود که با عدم حضور سلبریتیها و هزینههای میلیونی توانست مخاطب خود را راضی نگه دارد و با مردم هم کلام و هم نشین شود.
بر اساس این گزارش ایسنا، حبیب الله ذوالفقاری، تهیهکننده بخش دوم «چله نشین» هم با اشاره به قسمت موسیقیایی ویژه برنامه شب یلدا اظهار کرد: در بخش دوم «چله نشین» گردهمآیی آهنگسازان، نوازندهها، خوانندههای موسیقی نواحی و شعرا باعث شد تا بر زیبایی این ویژه برنامه افزوده شود.
او درباره چهرههایی که در این بخش حضور داشتند، بیان کرد: میلاد کیایی، موسیقیدان، نوازنده سنتور و آهنگساز ایرانی، ایرج رحمانپور، خواننده و پژوهشگر موسیقی نواحی لرستان، رضا دیوسالار پژوهشگر و محقق آیین های باستانی مازندران از جمله چهرههای موسیقیایی این برنامه بودند.
تهیهکننده «نغمهها» و «شب موسیقی» افزود: برای اولین بار در یک برنامه زنده تلویزیونی سبک جدیدی از شاهنامهخوانی را به مخاطبان ارائه کردیم. در این بخش آرمان دکهای به همراه رامتین دارابی با تنبور و دف نوازی، اشعار شاهنامه را برای مخاطبان در قالب موسیقی اجرا کردند.
ذوالفقاری در پایان گفت: در این برنامه چهار اجرای موسیقی به خوانندگی سعید اسماعیل زاده و هم نوازی تار، ویلون و پیانو داشتیم که قبل و بعد از هر اجرا دکتر علیرضا امینی راجع به قطعات اجرا شده در پلاتوهای یک و دو دقیقهای با مخاطبان گفتگو میکردند.
ویژه برنامه «چله نشین» در شب یلدا با اجرای زهره سادات هاشمی، سعید بیابانکی و دکتر رشید کاکاوند به صورت زنده از ساعت ۲۰:۳۰ از آنتن شبکه چهار سیما پخش شد.
انتهای پیام