طبق برآورد دیپلمات‌های کهنه‌کار آمریکایی

خروج آمریکا از افغانستان چشم‌انداز صلح را به خطر می‌اندازد

مقامات و دیپلمات‌های کهنه‌کار آمریکایی می‌گویند، دونالد ترامپ با پیگیری برنامه خروج حدود نیمی از ۱۴ هزار سرباز آمریکایی حاضر در افغانستان، از استراتژی خود را برای بازگرداندن صلح به این کشور و پایان دادن به طولانی‌ترین جنگ آمریکا منحرف خواهد شد.

به گزارش ایسنا، به عقیده این مقامات آمریکایی، کاهش نیروهای نظامی آمریکایی حاضر در افغانستان کاهش اعتماد متحدان آمریکا نسبت به این کشور را در پی خواهد داشت و فضایی تازه را در اختیار شبه‌نظامیان القاعده و داعش قرار می‌دهد.

جیست کمپبل که تا ماه سپتامبر مدیریت بخش افغانستان را در پنتاگون برعهده داشته در این باره گفته است: به غیر از جزییات پیش‌بینی‌نشده‌ای که در پیش است، به هیچ وجه نمی‌توانم این مساله را سودمند بدانم.

این مقامات آمریکایی به خبرگزاری رویترز گفتند، ترامپ دستوراتی شفاهی را برای برنامه‌ریزی به منظور کاهش نزدیک به ۷۰۰۰ نفری نیروهای آمریکا در افغانستان صارد کرده است.

آنان با این حال خاطرنشان کردند که همیشه ممکن است ترامپ برنامه‌هایش را تغییر دهد.

کاخ سفید و پنتاگون هنوز در این باره اظهار نظری نکرده‌اند.

این اظهارات درباره تصمیم ترامپ در حالی بیان می‌شوند که زلمای خلیل‌زاد، نماینده ویژه آمریکا و نمایندگان طالبان هفته گذشته در ابوظبی با یکدیگر دیدار و درباره خروج نیروهای بین‌المللی و آتش‌بس در سال ۲۰۱۹ گفت‌وگو کردند.

کمپبل که هم‌اکنون یکی از تحلیلگران اتاق فکر اندیشکده "رند" است، اظهار کرد: اگر کاهش نیروهای نظامی آمریکا در افغانستان عملی شود، نیمی از چیزی که (نیروهای طالبان)  می‌خواند را به آن‌ها داده‌ایم. اولویت آن‌ها برای آمریکا این است که از افغانستان خارج شود.

کارشناسان بر این باورند که با وجود نفوذ و کنترل شبه‌نظامیان بر مناطق گسترده‌ای از افغانستان و تلفاتی که نیروهای دولتی افغانستان هر ماه در حملات تروریستی دارند، حتی خروج بخشی از نیروهای آمریکا نیز فشار را بر طالبان برای دستیابی به توافق صلح کم می‌کند و از اراده نیروهای افغانستان برای مبارزه می‌کاهد.

ریچارد اولسون، نماینده ویژه سابق آمریکا در امور افغانستان و پاکستان می‌گوید، برنامه ترامپ به شدت مذاکرات خلیل‌زاد را تضعیف می‌کند.

او می‌گوید: برای آن‌ها (طالبان) راحت‌تر است که رویاپردازی کنند و منتظر بمانند تا ما خارج شویم.

 رونالد نیومان، سفیر سبق آمریکا در کابل می‌گوید، خروج آمریکا از افغانستان و سوریه به طور همزمان آمریکا را کشوری بیش از حد بزرگ برای نادیده گرفتن و بیش از حد دمدمی برای اعتماد کردن نشان می‌دهد.

مقامات آمریکایی همچنین ابراز نگرانی‌کرده‌اند که با این کاهش نیرو و در اختیار داشتن نیمی از سربازان آمریکایی در افغانستان، حفظ ماموریت آمریکا در این کشور طبق روال گذشته کار دشواری خواهد بود.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱ دی ۱۳۹۷ / ۱۰:۵۰
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 97100100134
  • خبرنگار : 71593