اجرای قانون ممنوعیت پلاستیک یک‌بار مصرف در اروپا

اقیانوس‌ها و دریاها سرشار از زباله شده و بیش از ۸۰ درصد این زباله‌ها پلاستیک هستند و اتحادیه اروپا در همین راستا تصمیم دارد محصولات پلاستیکی یک بار مصرف را که روزانه مصرف دارند ممنوع کند.

به گزارش ایسنا، اتحادیه اروپا به تازگی درباره‌ جزئیات قوانین مربوط به ممنوعیت محصولات پلاستیکی یک بار مصرف به توافق رسید. این اتحادیه با ممنوعیت محصولات یک بار مصرف پلاستیکی قصد دارد جلوی انباشت زباله‌های پلاستیکی در اقیانوس‌ها و دریاها را بگیرد.

کمیسیون اتحادیه اروپا در ماه مه ۲۰۱۸ میلادی پیش‌نویس طرحی برای کاهش مواد پلاستیکی در زباله را آماده کرده بود. طبق این طرح قرار شده بود که فروش اقلامی مانند قاشق، چنگال، چاقو و نی‌ پلاستیکی یک‌بار مصرف در کشورهای اروپایی ممنوع شود.

حال پارلمان اروپا و کشورهای عضو اتحادیه اروپا در برخی از مواد این پیش‌نویس تغییرات جزیی ایجاد کرده و توافق کردند که در دو سال آینده آن را اجرایی کنند.

این ممنوعیت شامل محصولاتی خواهد بود که جایگزین مناسبی برای آن پیدا شده باشد. به گفته مقامات اتحادیه اروپا استراتژی مبارزه با تاثیرات مخرب زباله‌های پلاستیکی باید در زندگی روزمره هر فردی تغییرات آشکاری را نمایان کند.

بنابه گفته مقامات اتحادیه اروپا صنایع پلاستیک ۳۴۰ میلیارد دلار گردش مالی دارد و بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در این صنایع کار می‌کنند.

کمیسیون اتحادیه اروپا امیدوار است که طرح استراتژیک مبارزه با ضایعات پلاستیک مزایای زیست محیطی را به ارمغان بیاورد.

انتظار می‌رود که اقدامات اتحادیه اروپا دی اکسید کربن را به میزان سه میلیون و ۴۰۰ هزار تن کاهش دهد. پیش‌بینی می‌شود که تا سال ۲۰۳۰ نیز تا ۲۲ میلیارد یورو جلوی مخارج و ضررهای زیست محیطی گرفته شود.

مصرف‌کنندگان نیز می‌توانند تا پنج میلیارد و ۶۰۰ میلیون یورو در مجموع صرفه جویی کنند. بنابراین کمیسیون اتحادیه اروپا از پیشنهاد ممنوعیت پلاستیک استقبال کرده است چرا که بیش از ۸۰ درصد زباله‌های داخل اقیانوس‌ها و دریاها زباله‌های پلاستیکی هستند. بخشی از استراتژی جدید اتحادیه اروپا سهیم کردن تولیدکنندگان پلاستیک در هزینه مبارزه با زباله‌های پلاستیکی است.

بنابر گزارش دویچه‌وله، سونیا شولتس، وزیر محیط زیست آلمان می‌گوید کسی که محصولات یک بار مصرف تولید می‌کند در آینده باید برای از بین بردن زباله آن هم پاسخگو باشد. به گفته وزیر محیط زیست آلمان، برای مثال صنایع دخانیات میبایست در آینده در جمع آوری ته‌سیگار از سواحل و یا پارک‌ها نقش بیشتری بر عهده بگیرند و در هزینه تمیز کردن آن سهیم شوند.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۳۰ آذر ۱۳۹۷ / ۱۰:۴۰
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 97093014966
  • خبرنگار : 90069