منابع آگاه خبر دادند

کره جنوبی ماهی ۶ میلیون بشکه نفت ایرانی می‌خرد

در حالی که دولت کره جنوبی حاضر نشده درباره حجم خرید خود از ایران توضیح دهد منابع آگاه اظهار کردند این کشور تحت معافیت از تحریم‌های آمریکا می‌تواند چهار تا شش میلیون بشکه در ماه نفت ایران که عمدتا میعانات خواهد بود وارد کند.

به گزارش ایسنا، طبق آمار مقدماتی که از سوی گمرک کره جنوبی منتشر شده، واردات نفت این کشور از ایران در نوامبر برای سومین ماه متوالی به دلیل وضع تحریم‌های آمریکا علیه ایران صفر ماند. واردات نفت کره جنوبی از ایران در سپتامبر برای نخستین بار از سپتامبر سال ۲۰۱۲ به صفر رسید. کره جنوبی از ماه مه پیش از بازگشت تحریم‌های آمریکا واردات نفت ایران را به میزان قابل توجهی کاهش داد.

واردات نفت و میعانات کره جنوبی از ایران در ۱۱ ماه نخست امسال بیش از نیمی کاهش یافته و به ۵۸.۲ میلیون بشکه در مقایسه با ۱۳۹.۱۶ میلیون بشکه در مدت مشابه سال ۲۰۱۷ رسیده است.

کره جنوبی پس از این‌که موافقت کرد خرید نفت و میعانات ایران را به میزان قابل توجهی کاهش دهد، یک معافیت موقتی از آمریکا برای ادامه خرید از ایران دریافت کرد.

طبق آمار شرکت ملی نفت کره، کره جنوبی به طور میانگین ۱۲.۳۲ میلیون بشکه در ماه نفت و میعانات ایران را در سال ۲۰۱۲ وارد کرد. از سرگیری واردات نفت ایران از سوی کره جنوبی ممکن است از ژانویه به بعد آغاز شود، زیرا انجام توافقات مربوطه از جمله حمل محموله و همچنین بیمه محموله زمان خواهد برد.

شرکت "اس کی اینوویشن" که بزرگترین خریدار نفت ایران است اعلام کرده تلاش خواهد کرد واردات ایران را برای تحویل در ژانویه از سرگیرد. یک مقام این شرکت گفت: ما امیدواریم مساله بیمه و سایر مسائل مربوطه مورد رسیدگی قرار گیرد تا بتوانیم محموله‌های ایرانی را در ژانویه وارد کنیم.

در این بین، کره جنوبی برای جبران از دست دادن نفت ایران واردات از کشورهای دیگر را افزایش داده است. واردات کره از عربستان سعودی در نوامبر بر مبنای سالانه ۱۶.۶ درصد افزایش یافت و به ۳.۸۴ میلیون تن یا ۲۸.۱۵ میلیون بشکه رسید، اما واردات نوامبر ۸.۵ درصد در مقایسه با ۳۰.۷۶ میلیون بشکه در اکتبر کاهش داشت.

بر اساس گزارش پلاتس، در مجموع کره جنوبی ۱۲.۷۱ میلیون تن نفت در نوامبر وارد کرد که ۱.۶ درصد نسبت به ۹۴.۶۷ میلیون بشکه در مدت مشابه سال گذشته کاهش داشت. واردات نوامبر همچنین ۴.۷ درصد نسبت به ۹۷.۷۷ میلیون بشکه واردات اکتبر کاهش داشت.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۶ آذر ۱۳۹۷ / ۱۱:۲۵
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 97092612927
  • خبرنگار : 71263