به گزارش ایسنا، با دقیق نگاه کردن به این تصاویر میتوان پنلهای خورشیدی این فرودگر را مشاهده کرد. تیم کنترل اینسایت، ۳ تصویر منتشر کردهاند که نخستین آن تصویر سطحنشین، تصویر دوم سپر حرارتی و تصویر آخر "چتر نجات"(parachute) است.
فضاپیمای رباتیک سطحنشین مریخ "اینسایت"(InSight) ناسا در تاریخ ۲۶ نوامبر سال ۲۰۱۸ بر روی سطح سیاره سرخ فرود آمد. در حال حاضر، پژوهشگران کنترل این فضاپیما محل دقیق قرار گرفتن اینسایت را با استفاده از تصاویر " دوربین هایرایز"(HiRISE) و تصاویر "مدارگرد شناسایی مریخ"(MRO) دریافتند.
دوربین "هایرایز" یا اچآیآرآیاسای (HiRISE) یک دوربین عکاسی با قابلیتهای بسیار بالا است که مدارگرد شناسایی مریخ با آن مجهز است. دوربین هایرایز ۶۵ کیلوگرم (۱۴۳ پوند) وزن دارد و با هزینه ۴۰ میلیون دلار و زیر نظر و با راهنمایی آزمایشگاه مطالعات ماه و سیارات "دانشگاه آریزونا" ساخته شده است.
مدارگرد شناسایی مریخ(MRO – Mars Reconnaissance Orbiter)یک فضاپیمای چندمنظوره ناسا میباشد که برای شناسایی و اکتشاف مریخ از روی مدار، طراحی شده است. هنگامیکه این مدارگرد به مدار مریخ رسید، به پنج فضاپیمای دیگر در مدار یا روی سطح آن سیاره شامل نقشهبردار سراسر مریخ، مارس اکسپرس، اودیسه مریخ و دو مریخنورد پیوست و سپس به بیشترین رکورد عملکرد یک فضاپیما در اطراف مریخ رسید.
مدارگرد شناسایی مریخ شامل یک دسته از افزارهای علمی از قبیل دوربینها، طیفسنجها و رادار هستند که برای کاوش زمینچهرهها(landform )، چینهشناسی، کانیها، و یخ مریخ میباشند.
این تصاویر طی دو بازه زمانی یعنی ۶ و ۱۱ دسامبر ثبت شدند. سطحنشین، سپر حرارتی و چتر نجات در فاصله حدود ۱۰۰۰ فوت(چند صد متر) از یکدیگر در "هامونه الیسیوم"(Elysium Planitia) محل فرود اینسایت قرار دارند.
محل فرود اینسایت، "هامونه الیسیوم"(Elysium Planitia) دومین منطقه بزرگ آتشفشانی در مریخ است.
فضاپیمای اینسایت
فضاپیمای رباتیک سطحنشین مریخ "اینسایت"(InSight) ناسا نخستین تصویر سلفی خود را تنها مدتی پس از رسیدن به سیاره سرخ، ارسال کرد.
این فضاپیما ۵ مه ۲۰۱۸ از کالیفرنیا به فضا پرتاب شد و در ۲۶ نوامبر ۲۰۱۸ ساعت ۱۱:۱۶ شب به وقت تهران روی سطح مریخ فرود آمد.
وظیفه این فضاپیما، بررسی بخشهای عمیق مریخ است تا اطلاعاتی مانند علائم حیاتی این سیاره، پالس و دمای آن را بررسی کند. به گفته ناسا، این فضاپیما برای نخستین بار، امکان بررسی سیاره مریخ را از زمان تشکیل آن( ۴.۵ میلیارد سال گذشته) فراهم خواهد کرد.
محل فرود اینسایت، "هامونه الیسیوم"(Elysium Planitia) دومین منطقه بزرگ آتشفشانی در مریخ است که مسطح و عاری از سنگ است و این برای سالم بودن تجهیزات اینسایت بسیار مناسب است.
در آنجا با به کار انداختن یک سنسور و یک پروب دما و همچنین انجام آزمایش علمی رادیویی برنامه مطالعه ساختار داخلی مریخ را انجام خواهد داد. اینسایت ظرفیت حمل ۵۰ کیلوگرم بار مفید را داشت و بار او شامل تجهیزات علمی همچون لرزهسنج، جعبه حسگر بار، دوربینها، سامانه نصب تجهیزات و پسبازتابگر لیزری(Retroreflector) بود.
انتهای پیام