کولرهای گازی وارداتی، خورندگان اصلی برق

یکی از مصرف‌کنندگان اصلی برق کولرهای گازی است، کولرهایی که عمدتا به‌صورت وارداتی وارد کشور می‌شوند و متاسفانه از استانداردهای کافی نیز برخوردار نیستند.

به‌گزارش ایسنا، وزارت نیرو اخیرا برای مقابله با پرمصرفی، موضوع افزایش تعرفه مشترکان پر مصرف را مطرح کرده و معتقد است که این طرح تنها با هدف کنترل مصرف پیشنهاد شده و مشترکان به‌راحتی می‌توانند با رعایت مصرف وارد گروه خوش مصرف‌ها شوند.

این در شرایطی است که بر اساس آمار ارائه شده توسط مرکز پژوهش‌های مجلس، سالانه ۸۵۰ هزار کولرگازی وارد کشور می‌شود که از این میان ۷۰ درصد آن استانداردهای لازم را ندارد .با ورود این تعداد کولرگازی، هر ساله به اندازه ۲۰۰۰ مگاوات به مصرف برق کشور افزوده می‌شود که این میزان معادل دو برابر ظرفیت نیروگاه هسته‌ای بوشهر است.

علاوه بر این، در نگاه کلی به صنعت برق باید به این موضوع نیز توجه شود که سالانه مصرف برق در کشور هفت درصد رشد پیدا می‌کند و اگر این میزان رشد هم‌چنان تداوم داشته باشد، تاسیسات این صنعت هر ۱۰ سال باید دو برابر شود و طبق اعلام  محمدحسن متولی‌زاده - مدیرعامل توانیر - حل این مشکل نیز نیازمند ۶۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری جدید است.

وی با بیان این‌که برای تامین برق منطقه باید سرمایه‌گذاری زیادی صورت بگیرد، گفت: در سال گذشته، مجموع انرژی برنامه‌ریزی شده از نیروگاه برق‌آبی بالغ بر ۱۱۵ هزار مگاوات ساعت بوده است و در سال جاری به‌منظور تداوم انرژی با اقدامات مدیریت مصرف، میزان دریافت انرژی از واحدهای برق‌آبی ۵۰ درصد کاهش یافت و میزان خاموشی از نظر انرژی اعمال شده کمتر از سه درصد است.

شرایط صنعت برق، بیانگر لزوم تغییر رفتار در الگوهای مصرفی است که باید مورد توجه تمام سازمان‌ها، بخش‌ها و اعضای جامعه قرار گیرد، چراکه تنها از این طریق است که می‌توان روشنایی را برای ایران حفظ کرد و به‌نظر می‌رسد که در این شرایط با دقت در انتخاب کولر گازی مناسب و رعایت اصول مصرف، می‌توان تا حد زیادی به این مهم دست یافت.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۴ آذر ۱۳۹۷ / ۱۱:۴۲
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 97092411755
  • خبرنگار : 71498