/به روزرسانی شده است/

راجاپاکسه از نخست وزیری سریلانکا استعفا کرد

ماهیندا راجاپاکسه، نخست وزیر منصوب جنجالی سریلانکا به منظور پایان دادن به بحران سیاسی در کشورش استعفا کرد.

به گزارش ایسنا خبرگزاری News First در گزارشی اعلام کرد که راجاپاکسه امروز ( شنبه) با امضای استعفا نامه رسما به کار خود به عنوان نخست‌وزیر سریلانکا پایان داد.

لاکشمن یاپا آبیواردنا، قانون‌گذار حامی راجاپاکسه به خبرنگاران گفت: راجاپاکسه در جریان نشست روز جمعه با مایتریپالا سیریسنا، رئیس جمهور سریلانکا تصمیم به استعفا گرفت تا به رئیس جمهور اجازه دهد دولت جدیدی انتخاب کند.

سریلانکا نزدیک به دو هفته است که هیچ دولت دایر و در حال کاری ندارد و با دورنمای عدم توانایی برای تصویب بودجه سال آتی میلادی مواجه است.

آبیواردنا گفت: تا زمانی که راجاپاکسه استعفا ندهد نخست وزیر دیگری نمی‌تواند منصوب شود. این کشور باید با شرایطی مواجه شود که از ماه ژانویه با آن درگیر خواهد شد. یک کشور نمی‌تواند بدون بودجه کاری انجام دهد در نتیجه راجاپاکسه اعلام کرده امروز شنبه بیانیه‌ای ویژه صادر خواهد کرد و در آن استعفای خود را از سمت نخست وزیری اعلام خواهد کرد.

به نظر می‌رسد این تصمیم با تصمیم دادگاه عالی سریلانکا برای تمدید حکم یکی از دادگاه‌های بدوی برای به حالت تعلیق در آوردن راجاپاکسه و کابینه‌اش سریعتر اجرا می‌شود. دادگاه عالی سریلانکا جلسه آتی خود را تا اواسط ژانویه سال ۲۰۱۹ میلادی به تعویق انداخته، زمانی که قصد دارد درخصوص اینکه آیا راجاپاکسه و کابینه‌اش باید با از دست دادن دو رای اعتماد در پارلمان همچنان زمام امور را در دست داشته باشند یا خیر، حکم دهد.

اگر هیچ دولتی نتواند بودجه سال ۲۰۱۹ میلادی را تصویب کند، سریلانکا با خطر عدم توانایی برای استفاده از بودجه‌های دولتی از اول ژانویه سال ۲۰۱۹ میلادی مواجه است.  این کشور همچنین یک بازپرداخت بدهی خارجی به ارزش یک میلیارد دلار دارد که باید آن را اوایل ژانویه تسویه کند و مشخص نیست بدون داشتن یک وزیر دارایی قدرتمند بتواند این کار را انجام دهد.

سریلانکا از اکتبر سال جاری میلادی هنگامی که سیریسنا به طور ناگهانی رانیل ویکرمسینگه، نخست وزیر وقت را خلع و راجاپاکسه را جایگزین وی کرد، دچار یک بحران سیاسی شده است.

راجاپاکسه یکی از روسای جمهور قدرتمند سابق سریلانکا محسوب می‌شود که به خاطر شکست شورشیان موسوم به "ببرهای تامیل" در سال ۲۰۰۹ میلادی پس از یک جنگ داخلی دیرینه، از سوی برخی به عنوان یک قهرمان جنگی تلقی می‌شود. اما وی در کاندیداتوری مجددش در انتخابات رئیس جمهوری در بحبوحه اتهاماتی چون خشونت‌های جنگی، فساد و پارتی بازی شکست خورد.

راجاپاکسه پس از انتصابش به عنوان نخست وزیر سریلانکا سعی کرد تا اکثریتی را در پارلمان ۲۲۵ عضوی کشورش برای خود تضمین کند اما در این مورد نیز شکست خورد. سیریسنا سپس پارلمان را منحل کرده و خواستار برگزاری انتخاباتی جدید شد اما دادگاه عالی مانع این اقدام شده و آن اقدامی غیر قانونی توصیف کرد.

سیریسنا بارها درخواست‌ها برای انتصاب مجدد ویکرمسینگه به عنوان نخست وزیر کشور را رد کرده اما احتمالا در حال حاضر مجبور به انجام این کار خواهد شد چرا که ویکرمسینگه از حمایت ۱۱۷ قانون گذار در پارلمان برخودار است.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۴ آذر ۱۳۹۷ / ۰۹:۵۱
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 97092411627
  • خبرنگار : 71477

برچسب‌ها