طرح آمریکا و افغانستان برای حذف فیزیکی فرماندهان مخالف صلح طالبان

خبرگزاری رویترز به نقل از مقام‌های امنیتی افغانستان از طرحی برای افزایش هدف‌گیری فرماندهان میدانی طالبان که مانع مذاکرات صلح در این کشور هستند، خبر داده است.

به گزارش ایسنا، یک مقام ارشد دولت افغانستان که نامش فاش نشده، به رویترز گفت: فرماندهان طالبان که در میدان نبرد هستند بزرگترین مانع برای تلاش‌های صلح هستند زیرا آنها بر این باورند که از نظر نظامی در حال پیروز شدن هستند.

بر پایه این گزارش، نیروهای امنیتی افغان و آمریکایی طرحی را برای از بین بردن این فرماندهان طراحی کرده‌اند تا راه برای مذاکرات صلح هموار شود.

به گزارش بی.بی.سی، در دو هفته گذشته سه والی خودخوانده طالبان در استان‌های هلمند، غور و پکتیکا توسط نیروهای هوایی افغانستان و آمریکایی کشته شده‌اند.

سرهنگ دیوید باتلر، سخنگوی نیروهای آمریکا در افغانستان می‌گوید: انتظار نداریم که مرگ این رهبران تعیین کننده باشد؛ متأسفانه این جنگ تا زمانی ادامه خواهد داشت که طالبان تصمیم بگیرند به آن پایان دهند. تنها راه حل پایدار، رسیدن به توافق سیاسی خواهد بود.

گروه‌ طالبان در ماه‌های اخیر حملات‌شان را به بخش‌های مختلف افغانستان گسترش داده‌اند و نبردهای شدید میان نیروهای امنیتی و شبه نظامیان این گروه در جریان است.

گفت‌وگوهای رسمی بین مقام‌های آمریکایی و نمایندگان طالبان وارد مرحله جدیدی شده است. در چند ماه اخیر، نماینده ویژه این کشور برای مذاکرات صلح در افغانستان تاکنون سه بار به کشورهای منطقه سفر کرده است.

زلمای خلیل‌زاد که بیش از دو ماه پیش از سوی دولت دونالد ترامپ برای پیش‌برد گفت‌وگوها با طالبان مامور شد، در حال حاضر در حال انجام یک سفر 18 روزه به منطقه است. او به پاکستان، افغانستان، روسیه و ازبکستان سفر کرده است و قرار است که به بلژیک، قطر و امارات متحده عربی هم سفر کند.

منابع موثق طالبان اخیرا به بی‌بی‌سی گفته بودند که هیئت مذاکره‌کننده این گروه و مقام‌های آمریکایی به توافق در خصوص رهایی هزاران زندانی طالبان در زندان‌های دولت افغانستان نزدیک شده‌اند. یکی از این منابع گفته است که این اقدام با هدف اعتمادسازی انجام می‌شود.

از سوی دیگر، شورای امنیت ملی افغانستان دو روز پیش تشکیلات شورای عالی مشورتی صلح را اعلام کرد. در اعلامیه این شورا آمده است که شورای مشورتی روند صلح و گروه مذاکره‌کننده افغانستان، بر اساس فرمان رئیس‌جمهوری این کشور تشکیل شده است.

در فهرست اعضای این شورای ۳۱ نفره، افراد دولتی و غیر دولتی حضور دارند. هفده عضو این شورا چهره‌های جهادی و اعضای دولت قبلی افغانستان هستند.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۲۳ آذر ۱۳۹۷ / ۱۰:۰۹
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 97092311319
  • خبرنگار : 71415