به گزارش ایسنا، محمود واعظی در حاشیه جلسه امروز (چهارشنبه) هیات دولت ، اظهار کرد: با توجه به رهنمودهای رهبری در رابطه با بودجه سال 98، جلسه مشترکی هم میان دولت و مجلس شورای اسلامی برگزار شد که امروز و فردا این جلسات ادامه مییابد و ما امیدواریم بتوانیم بودجه را به گونهای ببندیم که امورات کشور پیش برود و به طبقه کارمندان و بازنشستگان رسیدگی بیشتری شود.
وی در پاسخ به سوالی درباره افزایش یارانه در بودجه سال 98، خاطر نشان کرد: ما در حال حاضر حدود 78 میلیون نفر یارانه میدهیم. افزایش یارانه در شرایط سخت تحریم موجب نمیشود چیزی به کسی برسد. روش دولت یازدهم و دوازدهم افزایش یارانه افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی است. این شیوه بهتر جواب میدهد تا رقم کمی را به همه ملت بدهیم.
وی در مورد آخرین تصمیم دولت درباره دو نرخی شدن بنزین، گفت: آن چه که ما به دنبال آن هستیم این است که همه کسانی که خودرو دارند، کارت سوخت داشته باشند. هدف اصلی ما جلوگیری از قاچاق سوخت است ، زیرا بنزین در ایران لیتری هزار تومان و در برخی از کشورهای همسایه بین هشت تا 10 هزار تومان است.
واعظی با اشاره به این که در مصرف بنزین باید صرفه جویی کنیم، بیان کرد: اگر بنزین کالایی بود که همه به قدر مساوی مصرف میکردند ، هر چقدر قیمتش پایین بود پول آن به جیب مردم می رفت، اما درصدی از مردم از بنزین مصرف میکنند و درصدی هم مصرف نمیکنند، بنابراین باید بتوانیم از یارانه ای که از بنزین به دست میآید به نیازمندان از جمله افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره)، بهزیستی ، روستاییانی که در خشکسالی هستند و یا کسانی که به بسته جبرانی نیازمند هستند، کمک کنیم.
رییس دفتر رییس جمهور همچنین در پاسخ به این سوال که آیا قرار است به افرادی که خودرو ندارند هم بنزین تعلق بگیرد، خاطرنشان کرد: این طرحی است که ارائه شده است و در دولت به صورت دقیق بحث شده است. این طرح نقاط قوت دارد از جمله این که به همه به یک اندازه سوخت میرسد، اما نقاط ضعفی هم دارد که به نقاط قوت می چربد. پس دولت وارد این بحث نشده است.
واعظی در ادامه در پاسخ به این پرسش که آیا آب و برق در بودجه رایگان98 میشود؟ در این باره توضیح داد: نمایندگان چنین موضوعی را مطرح کردهاند، اما وقتی قرار است به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد ، قصه آن فرق میکند. چنین چیزی در بودجه ندیده ایم و اگر کسی هم میخواهد چنین چیزی را در بودجه قرار دهد باید مشخص کند آن چه که از بودجه کم میشود، چگونه اجرا میشود. بودجه 98 توانایی این که رقم بزرگی به این صورت از آن کم شود را ندارد.
وی در رابطه با آخرین اقدامات اروپا درباره ایجاد کانال مالی، گفت: رهبران کشورهای اروپایی در تماس با مقامات ما اعلام کردند که در ایجاد SPV تردیدی ندارند. آنها در حال طراحی مکانیزم آن هستند و گفتهاند که حداکثر دو هفته دیگر ایجاد میشود. آنها مشکلات خود از جمله فشارهای آمریکا را نیز مطرح کردهاند و ما هیچ اراده ای که اروپا عمدتا به دنبال عقب انداختن SPV باشد را ندیدهایم.
رئیس دفتر رئیس جمهور در پاسخ به این سوال که آیا تعداد کالاهای اساسی که ارز 4 هزار و 200 تومانی دریافت میکنند افزایش مییابد بیان کرد: 25 کالای اساسی که مورد نیاز روزانه همه مردم است شناسایی شده است و ارز 4 هزار و 200 تومانی دریافت میکنند. که در سال 98 تعداد این کالاها افزایش نخواهد یافت و قیمت ارز هم برای این کالاها همان 4 هزار و 200 تمان است برای ما مهم است نیازمندیهای مردم ارزان به دست آنها برسد.
وی افزود : هر چند همین قیمت این کالاهای اساسی موجب قاچاق آنها در شهرهای مرزی شده است که باید جلوی آن گرفته شود، طبیعی است که با کاهش قیمت دلار قیمت اجناس هم باید کاهش یابد که در این زمینه رئیس جمهور به وزیر صنعت، دستور داده است، و اصناف و تجار مردم هم باید در این زمینه کمک کنند.
واعظی در مورد تصمیمات اخیر گرجستان برای ایجاد مشکل برای ایرانیان در این کشور گفت: وزارت خارجه سفیر گرجستان را احضار کرده است و سفیر ما در تفلیس تذکر لازم را داده است. وزارت خارجه موضوع را بررسی کرده و از مردم خواسته تا وقتی آنها روش خود را اصلاح نکردند از سفر به این کشور پرهیز کنند. پس از بررسیهای لازم اطلاعات مورد نیاز به مردم داده میشود.
انتهای پیام