به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، امانوئل ماکرون، رئیسجمهوری فرانسه همچنین متعهد شد که مالیات بازنشستگان را کاهش داده و مالیات اضافه ساعات کار را حذف کند.
او در عین حال گفت که از اعمال دوباره مالیات بر ثروتمندان خودداری میکند و به جای آن با تخلفات مالیاتی برخورد خواهد کرد.
رئیسجمهوری فرانسه اعتراضات اخیر گروه موسوم به «جلیقهزردها» را نتیجه یک ناخرسندی ۴۰ ساله توصیف کرد. در همین حال، ماکرون تصریح کرد، هیچ خشمی حمله به پلیس یا غارت مغازهها را توجیه نمیکند.
نحوه برخورد نیروهای پلیس فرانسه با معترضان با انتقادهای گسترده روبهرو شده است.
«جلیقه زردها» از چهار هفته پیش و ابتدا در اعتراض به افزایش مالیات سوخت تجمعاتی را در روزهای شنبه و یکشنبه آغاز کردند اما رفتهرفته خواستههای معترضان گسترش یافت و شمار زیادی از آنان خواهان کنارهگیری امانوئل ماکرون شدهاند.
ماکرون در این سخنرانی تلویزیونی خطاب به مردم فرانسه گفت، خشم معترضان، عمیق و در بسیاری موارد مشروع است.
به گفته او، در سال ۲۰۱۹ حداقل دستمزدها در این کشور ماهانه ۱۰۰ یورو بیشتر خواهد شد.
رئیس جمهوری فرانسه همچنین وعده داد، برنامه افزایش مالیات بازنشستگان کمدرآمد لغو و کارفرماها موظف میشوند در پایان سال پاداشی معاف از مالیات به کارمندان خود بپردازند.
ماکرون که تا به امروز نسبت به این اعتراضات واکنش چندانی نشان نداده بود، گفت: بسیاری از مردم از شرایط زندگی خود ناراضی هستند و حس میکنند کسی صدایشان را نمیشنود.
او در این سخنرانی خطاب به مردم کشورش گفت: من سهم خود را در مسئولیت این مشکل میپذیرم. شاید من این حس را به شما دادهام که نگرانیها و اولویتهای دیگری دارم و میدانم که عدهای از شما از حرفهای من ناراحت شدهاید.
رئیس جمهوری فرانسه گفت، یک ناخرسندی ۴۰ ساله در کشورش جریان دارد که باعث شده خدمات دولتی در روستاها و برخی محلات کاهش یابد و شرایط زندگی بدتر شود.
او اظهار کرد: مردم زیادی هستند که جایگاهشان در جامعه به درستی شناخته نشده است. ما به شکل بزدلانهای به این وضع خو کردهایم و همه چیز حاکی از آن است که این عده را از یاد بردهایم.
ماکرون پیشتر به دلیل این که از مشکلات مردم بیخبر است و از دشواریهای مردم عادی اطلاعی ندارد، مورد انتقاد قرار گرفته بود.
پیشتر وزیر دارایی فرانسه اعتراضات «جلیقهزردها» را فاجعهای برای اقتصاد این کشورخوانده بود. روز شنبه حدود ۱۲۵ هزار تظاهرکننده به خیابان ها رفتند و بیش از ۱۲۰۰ تن بازداشت شدند.
پایتخت فرانسه که روز شنبه شاهد تظاهرات ۱۰ هزار تن بود، به شدت آسیب دیده است؛ شیشه بسیاری مغازه ها شکسته، اتومبیلها سوزانده شده و فروشگاهها غارت شدهاند.
وزیر دارایی فرانسه وضعیت جاری را بحرانی برای جامعه و دموکراسی خوانده است. او در جریان بازدیدی از فروشگاههایی که در پاریس در اعتراضات آسیب دیدهاند، گفت: این فاجعه ای برای کسب و کارها است. این فاجعهای برای اقتصاد است.
روزنامه پاریزین گزارش داد که در پایتخت فرانسه ۵۰ وسیله نقلیه سوزانده شده و دهها کسب و کار تخریب شده است و بعضی هم غارت شدهاند. مقامها در پاریس می گویند که ناآرامی ها میلیونها یورو خسارات وارد کرده است.
انتهای پیام