قیمت جهانی مواد غذایی ارزان‌تر شد

سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) اعلام کرد قیمت جهانی مواد غذایی در نوامبر به پایین‌ترین سطح در بیش از دو سال گذشته کاهش پیدا کرد.

به گزارش ایسنا، شاخص قیمت غذای فائو که تغییرات ماهانه سبدی از غلات، دانه‌های روغنی، محصولات لبنی، گوشت و شکر را بررسی می‌کند در نوامبر به ۱۶۰.۸ واحد رسید که در مقایسه با رقم بازبینی شده ۱۶۲.۹ واحد در اکتبر، کمتر بود و این شاخص در پایین‌ترین سطح از ماه مه سال ۲۰۱۶ قرار گرفت.

در میان مواد غذایی مورد بررسی در شاخص فائو در نوامبر، تنها قیمت شکر ۴.۴ درصد نسبت به اکتبر افزایش پیدا کرد.

شاخص قیمت غلات فائو در نوامبر ۱۶۴ واحد بود که ۱.۱ درصد در مقایسه با ماه پیش از آن کاهش داشت. قیمت دانه‌های روغنی نیز برای دهمین ماه متوالی کاهش پیدا کرد و با ۷.۶ درصد کاهش ماهانه، به پایین‌ترین سطح در ۱۲ سال اخیر رسید.

کاهش قیمت غلات به دلیل تاثیر برداشت محصول جدید روی سهمیه صادرات برنج و کاهش قیمت ذرت به دلیل رقابت صادراتی بوده است.

قیمت روغن پالم به دلیل رشد سطح ذخایر در کشورهای صادرکننده بزرگ و افت قیمت جهانی، کاهش قابل ملاحظه‌ای پیدا کرد.

قیمت سویا و روغن گل آفتابگردان نیز به دلیل فراوانی عرضه در آمریکا، اتحادیه اروپا و بازارهای نوظهور متعدد و چشم انداز تولید مطلوب در منطقه دریای سیاه کاهش پیدا کرد.

قیمت مواد لبنی در نوامبر ۳.۳ درصد نسبت به اکتبر ارزان شد که ششمین کاهش ماهانه متوالی بود در حالی که قیمت گوشت نیز اندکی کاهش یافت.

فائو اعلام کرد تولید جهانی غلات در سال زراعی ۲۰۱۹-۲۰۱۸ به ۲.۵۹۵ میلیارد تن خواهد رسید که در مقایسه با پیش‌بینی قبلی، اندکی کمتر بوده و همچنین ۲.۴ درصد نسبت به تولید بالای سال گذشته کمتر است.

طبق پیش‌بینی فائو، تولید جهانی گندم در سال زراعی ۲۰۱۹-۲۰۱۸ به ۷۲۵.۱ میلیون تن خواهد رسید که ۲.۸ میلیون تن کمتر از پیش‌بینی قبلی است زیرا در برآوردها از برداشت امسال ترکیه و روسیه تجدیدنظر شده است.

بر اساس گزارش رویترز، فائو پیش‌بینی کرد موجودی غلات جهان در پایان فصل ۲۰۱۹، ۷۶۲ میلیون تن است که نسبت به نوامبر بدون تغییر مانده است.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۱۶ آذر ۱۳۹۷ / ۱۱:۰۴
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 97091607659
  • خبرنگار : 71263