به گزارش ایسنا، در لایحه بودجه سال آینده یکی از برنامههای اصلی، حمایت از تولید و اشتغال، تثبیت اشتغال موجود و البته افزایش آن خواهد بود. آنچه که بررسی اهداف لایحه بودجه سال آینده نشان میدهد از این حکایت دارد که برنامههایی در هفت سرفصل به این منظور پیشبینی شده است.
دولت میخواهد با استمرار برنامه ملی بازآفرینی شهری پایدار و همچنین استمرار اجرای طرح جایگزینی ناوگان فرسوده حمل و نقل عمومی در این مسیر گام بردارد. این در حالی است که برنامههایی برای تولید و اشتغال در بخش کشاورزی و همچنین در حوزه گردشگری صنایع دستی و میراث فرهنگی تعریف شده است.
همچنین در حوزه صنعت و معدن، استمرار برنامه تولید و اشتغال و از سوی دیگر برنامههایی برای حمایت از شرکتهای دانش بنیان وجود دارد که البته تاکید بر استمرار برنامههاست و میتواند ادامه آنچه که در سال جاری اجرا شده، باشد.
در کنار آن دولت به منظور حمایت از زیرساختهای تولید و اشتغال اهدافی را تعریف کرده که میتوان از جمله آن به افزایش بودجه عمرانی اشاره کرد که برای سال آینده ۶۵ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
رشد بودجه عمرانی با وجود اشتغالزایی که به همراه دارد و برای سال جاری ۶۲ هزار میلیارد تومان مصوب شده بود در سال آینده با پنج درصد رشد همراه است. این در شرایطی است که اهرمی کردن منابع بودجه عمومی و استفاده از منابع بازار پول و سرمایه برای جلب مشارکت بخش خصوصی و اجرای طرح مشارکت عمومی و خصوصی نیز در دستور کار قرار دارد.
حمایت از پیمانکاران دیگر راهکار دولت برای حمایت از تولید و اشتغال و زیرساختها است که در دو بخش انجام میشود؛ اول جبران بخشی از ریسکهای غیرمترقبه مشاوران و پیمانکاران در مقابل ارز و تحریم و همچنین دیگری برقراری انضباط مالی و کیفی بیشتر در پروژهها با تاکید بر گسترش نظام فنی و اجرایی.
دولت همچنین برنامهای برای حمایت از صادرات دارد به این ترتیب که هزار میلیارد تومان برای توسعه صادرات غیرنفتی و اجرای بسته حمایت از این بخش با متنوعسازی در کشورهای هدف، تامین میکند.
به گزارش ایسنا، کلیات لایحه بودجه سال آینده امروز در سازمان برنامه و بودجه رونمایی شد و با وجود عدم تشکیل جلسه علنی مجلس، لایحه به مجلس ارسال شد. جزئیات لایحه و اعداد و ارقام آن بعد از حضور رئیسجمهوری در مجلس و ارائه رسمی آن، منتشر خواهد شد.
انتهای پیام