خامه‌یار: مراسم فرهنگی ژاپن در تهران، نمونه‌ای از عوامل مؤثر در گسترش تعاملات دو کشور است

هفته فرهنگی ژاپن در تهران که از روز دوشنبه - پنجم آذرماه - در محل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آغاز شد و به مدت یک هفته ادامه یافت.

به گزارش ایسنا، عباس خامه‌یار، معاون توسعه روابط فرهنگی بین‌المللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در برنامه «هفته فرهنگی سفارت ژاپن در تهران» در محل اقامتگاه سفیر آن کشور در تهران‌ شرکت کرد. در این مراسم حدود یکصدوپنجاه نفر از جمله تعدادی از اعضای انجمن دوستی ایران و ژاپن، برخی از دیپلمات‌های مقیم تهران و نیز علاقه‌مندان به فعالیت‌های فرهنگی دو کشور حضور داشتند.

این مراسم با خوش‌آمدگویی رسمی میزبانان ژاپنی آغاز و با سخنرانی عباس خامه‌یار و نیز میتسوگو سایتو، سفیر ژاپن در تهران ادامه یافت.

معاون توسعه روابط فرهنگی بین‌المللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سخنرانی خود را با سلام و تشکر به زبان ژاپنی آغاز کرد و در ادامه ضمن اشاره به سوابق درخشان روابط دو کشور، برگزاری مراسم فرهنگی را نمونه‌ای از عوامل مؤثر در گسترش تعاملات و روابط فرهنگی دانست.

وی همچنین جامعه ژاپن را نظیر جامعه ایران در اهمیت به خانواده و رسوم تاریخی، اجرای رسوم و آئین کهن مذهبی و خانوادگی، احترام به درگذشتگان، تکریم والدین و بزرگ‌ترها، رعایت ادب و نظایر آن دانست و به جذابیت و شکوه تاریخ و تمدن ایران نزد ژاپنی‌ها، علاقه‌مندی زیاد ژاپنی‌ها به نقاشی، مینیاتور، شعر، داستان به خصوص داستان‌های کودکان، موسیقی سنتی، فیلم‌های خانوادگی و احساسی ایران، اشاره کرد.

خامه‌یار در ادامه گفت: ملت ایران که مردمی فرهنگ دوست و دارای تمدنی تاریخی در طول قرون و اعصار هستند، همواره نسبت به فرهنگ، تمدن و مردم ژاپن علاقه‌مند بوده‌اند. نمونه‌ای از این علاقه‌مندی را می‌توان در میان تعداد زیادی از ایران‌شناسان و اسلام‌شناسان ژاپنی نظیر خانم ساکورایی، متخصص اقتصاد اسلامی، آقای کومانو، حافظ شناس، پروفسور تاکه شیتا، اسلام‌شناس، پروفسور موریموتو، متخصص در شناخت امام خمینی(ره)، پروفسور اوکادا، ایران‌شناس، خانم ساساکی، عطارشناس و وجود ژاپن‌شناسان ایرانی نظیر هاشم رجب‌زاده، نویسنده کتاب «ایران‌شناسی در ژاپن» که نشان افتخار از امپراطور ژاپن را دریافت کرده است و فربود شکوهی، نویسنده کتاب‌های «اتوبوس ژاپنی» و کتاب «پیوندهای فرهنگی ایران و ژاپن» و همچنین محمد نقی‌زاده که نشان افتخار از امپراطور ژاپن دریافت کرده است مشاهده کرد.

وی ادامه داد: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در راستای توسعه همکاری‌های فرهنگی خود با ژاپن، با تأسیس و تقویت رایزنی فرهنگی ایران در کشور ژاپن، فعالیت‌های ارزشمندی را به انجام رسانیده و یقین دارم در ادامه این مسیر در دو کشور شاهد تحولات چشمگیری در افزایش سطح فعالیت ها و تعاملات فی‌مابین خواهیم بود. در آستانه سال ۱۳۹۸ قرار گرفته‌ایم که نقطه عطف بسیار مهمی در همکاری‌های دو کشور محسوب شده و شاهد تجربه نودمین سال آغاز روابط رسمی ایران و ژاپن خواهیم بود. هر چند این روابط فرهنگی و تاریخی، سابقه‌ای هزار و چهارصد ساله را تجربه می‌کند و خود نشانه‌ای از سطح همکاری‌ها، تعاملات، ارتباطات صمیمانه و دوستانه مردم بزرگ ایران و ژاپن دارد.

همچنین، میتسوگو سایتو، سفیر ژاپن در تهران در این مراسم به ایراد سخنرانی پرداخت. وی پیش از سخنرانی خود با نوعی شعبده‌بازی سه دستمال سبز، سفید و قرمز را به صورت جداگانه داخل کیسه‌ای قرار داد، سپس پرچم یکپارچه جمهوری اسلامی ایران را از آن خارج کرد که مورد استقبال حضار قرار گرفت.

سایتو به علاقه طرفین در گسترش روابط، اشاره کرد و گفت: نودمین سالگرد تأسیس روابط دیپلماتیک بین ایران و ژاپن را در سال آینده (۱۳۹۸) جشن خواهیم گرفت و سفارت ژاپن در حال آماده‌سازی رویدادهای مختلفی به مناسبت این سالگرد است.

سفیر ژاپن در تهران در پایان از وزارت امور خارجه، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، شرکت جی‌تی‌آی ایران، انجمن دوستی ایران و ژاپن و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برای همکاری‌های گسترده برای برگزاری هفته فرهنگی ژاپن قدردانی کرد.

بر اساس این گزارش، میتسوگو سایتو و عباس خامه‌یار در خلال این مراسم در خصوص گسترش و تعمیق روابط فرهنگی - هنری، علمی و دانشگاهی دو کشور ابراز تمایل کردند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۳ آذر ۱۳۹۷ / ۰۳:۰۱
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 97091305913
  • خبرنگار :

برچسب‌ها