به گزارش ایسنا، سران این کشورها پش از گذشت یک سال و نیم از مذاکرات که تا لحظه آخر امضای قرارداد ادامه داشت، روی پیمانی که بیش از یک تریلیون دلار تجارت میان این کشورها را در بر میگیرد، به توافق رسیدند.
از آن زمان این سه کشور روی واژهها و نکتههای ظریف این توافق چانه زنی میکردند و چند ساعت پیش از این که مقامات پشت میز نشسته و توافق را امضا کنند هنوز توافق نکرده بودند.
قانونگذاران مکزیک، کانادا و آمریکا باید این پیمان را که به توافق آمریکا-مکزیک-کانادا (USMCA) معروف است و جایگزین توافق تجاری آمریکای شمالی (نفتا) میشود پیش از این که به اجرا گذاشته شود تصویب کنند.
سخنگوی جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا اواخر پنج شنبه حضور وی را تایید کرد. پیش از این که این توافق امضا شود، ترودو همچنان از آن به عنوان "نفتای جدید" یاد میکرد. نخست وزیر کانادا به ترامپ گفت: دو طرف باید برای حذف تعرفههای فولاد و آلومینیوم با یکدیگر همکاری کنند.
انریکه پنا نیه تو، رئیس جمهور مکزیک نیز در آخرین روز حضورش در این سمت، به این مراسم پیوست.
ترامپ در مبارزات انتخاباتی خود در سال ۲۰۱۶ وعده داده بود پیمان نفتا را اصلاح کند. وی در طول مذاکرات، تهدید کرده بود این توافق را لغو کرده و آمریکا را از آن خارج میکند.
رئیس جمهور آمریکا کانادا و مکزیک را وادار کرد درباره این توافق ۲۴ ساله دوباره مذاکره کنند زیرا وی معتقد بود این پیمان شرکتهای آمریکایی را تشویق کرده است مشاغل تولیدی را به مکزیک منتقل کنند.
بر اساس گزارش رویترز، مخالفت آمریکا با بازار داخلی حمایت شده کانادا برای محصولات لبنی، چالش عمدهای بود که مذاکره کنندگان در طول مذاکرات با آن روبرو بودند و ترامپ مکررا خواستار امتیازاتی شده بود و کانادا را متهم کرده بود به کشاورزان آمریکایی آسیب میزند.
انتهای پیام