به گزراش ایسنا به نقل از بیانایاینتلینیوز، بانک مرکزی عراق در نامهای به بانکها و صرافیها آنها از فروش دلار آمریکا به شهروندانی که قصد سفر به داخل مرزهای ایران را داشته باشند، منع کرده است.
عراق با چالش برقراری تعادل میان تجارت با ایران و تعامل با آمریکا در زمینه تحریمهای ضد ایرانی آمریکا روبرو است.
باید دید که آیا این اقدام در مورد دلار که به منظور ترغیب آمریکاییها برای نرمی به خرج دادن در زمینه دیگر تحریمها طراحی شده است، با اجباری کافی برای تبدیل آن به چیزی فراتر از یک تشریفات پشتیبانی خواهد شد یا خیر.
پس از آنکه آمریکا در پنجم نوامبر تحریمهایی جدید را علیه بخشهای بانکی و مربوط به انرژی ایران اعمال کرد، بغداد موفق شد معافیتی 45 روزه برای ادامه واردات گاز ایران دریافت کند.
عراق احتمالا از دفتر نظارت بر امتیازهای خارجی درخواست افزایش مدت این معافیت را داشته باشد. تحریمهای اعمال شده بر ایران تاکنون به میزان قابل توجهی به اقتصاد عراق آسیب زده است.
در پی صدور این دستور از سوی بانک مرکزی عراق، دلار آمریکا نمیبایست در اختیار کسانی که قصد سفر به ایران را داشته باشند، قرار گیرد. ارز جایگزین برای دلار انتخاب میشود.
عراق و ایران پیش از این موافقت کردهاند که به منظور جلوگیری اعمال تحریمهای از سوی ایالات متحدهآمریکا بر بغداد، از یورو و دینار عراقی برای تجارت دوجانبه استفاده کنند.
به گزارش ایسنا، چند ماه گذشته درپی اعلام سخنگوی دولت عراق مبنی بر اینکه "این کشور به استفاده از دلار در مبادلات مالی خود با ایران پایان میدهد"، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق اعلام کرد: ایران و عراق رابطه دلاری با یکدیگر ندارند و مبادلات تجاری بر اساس ریال یا دینار است و مبادلات بانکی از سوی بانک مرکزی به گونهای نیست که بخواهد روابط دلاری آن را تحت تاثیر قرار دهد.
یحیی آل اسحاق در این رابطه به ایسنا در ارتباط با اظهارات برخی مقامات دولت عراق مبنی بر پایان یافتن مبادلات دلاری ایران و عراق به دلیل تحریم و فشارهای وارده از سوی آمریکا و نیز برخی اظهارات مطرح شده پس از این موضعگیری در مورد سرنوشت مبادلات تجاری و اقتصادی ایران و عراق اظهار کرده بود: متاسفانه برخی مقامات سیاسی دولت عراق به دلیل انتخابات پیش رو نه به عقبه اقتصادی ایران و عراق توجه میکنند و نه آتیه اقتصادی این کشور را در نظر میگیرند.
امتهای پیام