به گزارش ایسنا، حبیب الله طاهرخانی صبح امروز در ملاقات مردمی با متقاضیان مسکن مهر پردیس اظهار کرد: بعد از نوسانات ارزی اخیر همانند سال ۱۳۹۱ با مشکلات متعددی در پیشرفت پروژههای مسکن مهر مواجه شدیم که مجموع آنها به تطویل پروژه و اختلاف کارفرما با پیمانکار شده است.
وی افزود: در فازهای مختلف مسائل متنوعی داریم؛ مثلا در فاز ۱۱ با وجود آنکه ۳۳ هزار واحد تکمیل شده، هماکنون پیمانکار با مشکل واردات آسانسور مواجه شده که این مسئله را از طریق وزارت صنعت پیگیری میکنیم. طی سالهای گذشته برای آمادهسازی و راهسازی در این مسیر با مسائلی مواجه بودیم، مثلا محوطه آنجا کابلهای فشار قوی برای تامین برق تهران عبور کرده بود که سه سال طول کشید تا این دکلها را از بلوکها خارج کردیم و فضا برای انجام کار مهیا شد.
وی ادامه داد: فاز ۱۱ بیش از ۸۶ درصد پیشرفت دارد و از نظر ابنیه کار خاصی باقی نمانده، بسیاری از پروژهها در مرحله نازک کاری و نصبیات هستند اما به طور کلی در پردیس با کمبود آسانسور، پکیج و بوستر پمپ مواجهایم که قیمت آنها بین سه تا پنج درصد افزایش یافته است.
معاون وزیر راه و شهرسازی درباره مسائل فاز هشت نیز اظهار کرد: در فاز هشت با معارضین متعدد مواجه شدیم، در حالیکه قبلا تصور میشد آنجا معارض ندارد. در مواقعی حکم توقف پروژه را میگرفتند.
قول دولت برای تامین قیر رایگان
وی یکی از شروط انجام محوطهسازی را تامین قیر رایگان دانست و تصریح کرد: قیمت قیر اخیرا چهار تا پنج برابر شده اما خوشبختانه کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در قالب بودجه ۹۷ موافقت کرد تا قیر رایگان به ما اختصاص یابد. اگر قیر به دست ما برسد، تحول عمدهای در بحث محوطه سازی و خدمات ایجاد میشود.
چگونگی تسریع پروژه فاز پنج و ۹ قدیم
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به کند بودن روند پیشرفت پروژه ۱۰ هزار واحدی واقع در فاز پنج و ۹ قدیم اظهار کرد: پیمانکار این پروژه انبوه سازان مسکن هستند که امکان اجرای پروژههای بزرگ مقیاس را ندارند. ۱۵-۱۶ پیمانکار زیرمجموعه در این پروژه فعال هستند که پیمانکار اصلی منابع را به طور یکسان بین آنها تقسیم میکند. این در حالیست که در برخی بلوکها به طور مثال ۵۰ درصد و در برخی دیگر با ۸۰ درصد پیشرفت مواجهایم. راهکاری که برای این مشکل در نظر گرفتیم این است که با استفاده از اقاله، قرارداد را با پیمانکاران زیرمجموعه منعقد کنیم.
وی درباره گرفتاریهای فاز ۹ قدیم نیز گفت: فاز ۹ قدیم از سال ۱۳۸۸ شروع شده ولی با توجه به توپوگرافی غربی، پلنی که برای آنجا در نظر گرفتهاند، فنی نبوده است. بنابراین دوباره کاری شد. مثلا دیوار حائل اجرا کرده بودند که از ایمنی لازم برخوردار نبود و مجبور شدیم آن را تخریب کنیم و دوباره بسازیم.
طاهرخانی با بیان اینکه دستگاههای خدماترسان به وظایف خود عمل نمیکنند، گفت: اجرای خدمات زیربنایی و روبنایی برعهده دستگاههای خدماترسان است اما این مسئولیت نیز بر دوش ما قرار گرفته و هم اکنون بخش عمدهای از منابع شرکت عمران در این زمینه هزینه میشود.
تکمیل ۸۳ هزار مسکن مهر پرند
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید، در مرحله سوم پایش شهر جدید پرند که روز چهارشنبه برگزار شد هم با بیان اینکه تا کنون حدود ۷۰ هزار واحد مسکن مهر پرند افتتاح شده است، گفت: ۵۱۶۱ واحد نیز در دهه فجر به بهره برداری می رسد که در صورت تامین زیرساختها و اختصاص قیر این رقم به ۱۳ هزار واحد قابل افزایش است.
طاهرخانی اظهار کرد: شهر جدید پرند از نظر تکمیل ابنیه مسکن مهر در شرایط مطلوبی قرار دارد و هم اکنون ۶۹ هزار و ۸۱۵ واحد افتتاح شده است. از ۲۵ هزار واحد باقی مانده نیز ۵۱۶۱ واحد در دهه فجر آماده افتتاح است که درصورت تامین قیر از سوی دولت این تعداد میتواند به ۱۳ هزار واحد افزایش یابد. با این حساب میتوان گفت از ۹۶ هزار واحد مسکن مهر پرند تا کنون ۸۳ هزار واحد تکمیل شده است.
وی افزود: از نظر پروژههای زیرساختی و مراکز محلات نیز کارهای فاخری در شهر جدید پرند در دست اقدام است. ساخت بوستان بزرگ مشاهیر با ۳۲ هکتار مساحت و ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی، ۳۴ مدرسه، پنج کلانتری، چهار واحد درمانی، ۱۰ مسجد و ۸۴ فضای سبز در پرند از جمله این خدمات است.
معاون وزیر راه و شهرسازی، یکی از مشکلات محوطه سازی و خدمات در شهر پرند و سایر شهرهای جدید را بحث تامین قیر عنوان و تصریح کرد: در حال حاضر با کمبود شدید قیر مواجهیم که اگر این مشکل برطرف شود، به سرعت میتوانیم راههای ارتباطی و محوطه اطراف بلوکها را آسفالت کنیم و سرعت تحویل واحدها بخصوص در شهر پرند را بالا ببریم.
طاهرخانی با بیان اینکه شهر جدید پرند میتواند به عنوان پایلوت کشوری بازچرخانی و استفاده بهینه از منابع آبی در مناطق کم آب مطرح شود گفت: جذب منابع بخش خصوصی برای تکمیل خدمات و زیرساختها باید با جدیت بیشتری دنبال شود؛ زیرا برای ارایه مطلوب خدمات به ساکنان، مراکز محلات باید هرچه سریعتر به سرانجام برسد. امیدواریم عملیات احداث پنج مرکز محله شهر جدید پرند در دهه فجر آغاز شود.
پیش از آغاز این نشست، طاهرخانی با تعدادی از نمایندگان متقاضیان و ساکنان مسکن مهر پرند دیدار داشت و از مسائل و مشکلات آنها مطلع شد.
در این جلسه همچنین محسن وطن خواهی - مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید پرند - از همکاری ضعیف دستگاههای خدمات رسان، گلایههایی را مطرح و تصریح کرد: کلنگ زنی ۳۴۰۰ واحد مسکونی در قالب مسکن مشارکتی در شهر جدید پرند را در دستور کار داریم. همچنین ساخت ۱۰ مرکز محله در فازهای ۳ تا ۶ در مرحله طراحی و ارزیابی مالی و فنی قرار دارد.
انتهای پیام