به گزارش ایسنا، محمدباقر الفت طی سخنانی در کنفرانس منطقهای حقوق کودک اظهار کرد: تلاشهای ما در حوزه حقوق کودکان و نوجوانان مبتنی بر پیشگیریهای رشد مدار است. منشا برقراری و اجرای عدالت برای کودکان و نوجوانان ناشی از حرمت انسانی منبعث از حقوق در نظر گرفته شده در دولتهاست که در اسناد جهانی مورد توجه قرار گرفته است.
وی عنوان کرد: کنوانسیونها، قطعنامهها، اصول زیربنایی و حقوق حمایت از کودکان را مشخص کرده که شامل حق حیات، بقا، رشد، بهداشت، تعلیم و تربیت، تفریح، حق برخورداری از منافع مادی و معنوی و برخورداری از آزادیهای مدنی است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه، تصریح کرد: یکی از حوزههایی که مباحث ظریفی را به همراه دارد، حوزه عدالت کیفری برای کودکان و نوجوانان است که برای تحقق دو هدف اساسی حمایت از کودکان برای تامین حقوق بنیادین آنها در فرایند دادرسی های کیفری و نکته بعد اتخاذ روش های صحیح متناسب با درمان بزهکاران این گروه سنی است.
الفت با اشاره به جایگاه محاکم اطفال در ایران، ادامه داد: مشارکت دادن کارشناسان در تصمیم ها، غیابی و مشارکتی بودن دادگاههای اطفال گامی برای احصاء حقوق کودکان است. قانونگذار ما در سالهای اخیر درباره کودکان از نظام عدالت کیفری فاصله گرفته تا عدالت ترمیمی درباره این افراد اعمال شود.
الفت تصریح کرد: کودکان بزهکار باید به جامعه برگردند و این مهم با توسعه عدالت ترمیمی و اصلاح رفتار کودکان محقق میشود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه درباره اقدامات قوه قضائیه برای پیشگیری آسیبهای اجتماعی در حوزه کودکان در پایان، افزود: طراحی و اجرای نظام مشاوره در محاکم اطفال و نوجوانان برای کاهش تنشهای کودکان، عملیاتی شدن سند ائتلاف ملی کنترل و کاهش کودک آزاری، برنامههای رشد مدار برای کاهش آسیبهای اجتماعی ویژه مربیان مهدکودک و مراکز پیش دبستانی و رسیدگی به وضعیت فرزندان ناشی از طلاق در مراکز مهر خانواده از مهمترین برنامههای قوه قضائیه برای صیانت از حقوق کودکان است.
انتهای پیام