پایداری مشاغل در بخش تعاون بیشتر است

باوجود آن که سرانه اشتغال تعاونی‌ها در ایران پایین‌تر از نرم بین‌المللی است، اما سرانه سرمایه گذاری در بخش تعاون نسبت به سایر بخشها حدود ۵۰ درصد است که نشان می‌دهد مشاغل تعاونی در ایران از دوام و پایداری بالایی برخوردارند.

به گزارش ایسنا، سیزدهمین اجلاس بین المللی اتحادیه جهانی تعاون (ICA) در بخش ‌آسیا و اقیانوسیه با شعار پیشنهادی ایران تحت عنوان« با تعاون اقتصاد مقاوم‌تر بسازیم» از چند روز گذشته در تهران آغاز به کار کرده است. این رویداد بین المللی که اتاق تعاون ایران متولی اجرای آن است، برای اولین بار در ایران پس از انقلاب اسلامی برگزار می‌شود و از این جهت و به دلیل این که اتحادیه جهانی تعاون بخش آسیا و اقیانوسیه قوی‌ترین مرجع تعاون منطقه‌ای از نظر حجم مبادلات تجاری در جهان به شمار می رود و ارتباطات گسترده‌ای با سازمان ملل و سازمان جهانی کار دارد، برگزاری آن از اهمیت بسیاری برخوردار است.

اتاق تعاون ایران با توجه به فعالیت‌های بین المللی که در سالهای اخیر داشته برای اولین بار موفق به دریافت میزبانی اجلاس منطقه‌ای تعاون در آسیا و اقیانوسیه شده است و در این دوره از اجلاس  بیش از ۱۵۰ میهمان از ۳۰ کشور دنیا و چهار قاره جهان حضور دارند و تعدادی از کشورها اروپایی، آمریکایی و آفریقایی هستند.

بهمن عبدالهی ـ رئیس اتاق تعاون ایران ـ برگزاری این اجلاس را فرصتی طلایی برای بخش تعاون کشور می‌داند تا در عرصه‌های ملی و بین المللی ظرفیتها و توانمندی‌های خود را به نمایش بگذارند و در جهت ارتقای سطح فعالیتها و سهم خود در اقتصاد ملی گام بردارند.

به گفته وی، این اجلاس امکان گردهمایی همه اعضا را به منظور ایجاد فضایی مناسب برای بحث و تبادل نظر در خصوص مسایل مربوط به رشد و توسعه سازمانهای تعاونی و شبکه سازی آنها ایجاد می‌کند.

رئیس اتاق تعاون ایران از انعقاد دو قرارداد تجاری با کشورهای هند و سنگال به عنوان مهمترین دستاورد این اجلاس نام می‌برد.

اجلاس منطقه‌ای (ICA)هر دو سال یکبار و با حضور نمایندگان سازمانهای عضو که بالاترین مقام بعد از اتحادیه بین المللی تعاون به شمار می‌روند، برگزار می‌شود.

در نشست اتحادیه جهانی تعاون شش کمیته کشاورزی،جنگلداری، توسعه منابع انسانی، اعتباری و بانکی، همکاری‌های دانشگاهی فعال هستند و امسال اتحادیه جهانی تعاون دو کمیته زنان و جوانان را هم به مجموع کمیته‌های خود اضافه کرده است تا مسیر اشاعه و گسترش فرهنگ تعاون و مشارکت‌پذیری توسط زنان و جوانان هموارتر شود.

کمیته زنان در نظر دارد به موضوع زنان و ارتقای وضعیت زنان و تاثیر آن بر تاب آوری تعاونی‌ها بپردازد و در کمیته جوانان درباره مشکلات جوانان وشرایط مناسب برای اشتغال جوانان در جهان بحث و گفت‌وگو می‌شود.

از مهم‌ترین اهداف برگزاری این اجلاس نیز می‌توان به افزایش رشد و توسعه تعاونی‌ها،‌ کمک به صادرات غیرنفتی کشور، گسترش تجارت میان تعاونی‌ها، ایجاد فرصتهای تجاری جدید، برقرای ارتباط تعاونی‌ها با همدیگر و کسب اطلاعات درخصوص تولیدات و محصولات تعاونی‌های سراسر جهان اشاره کرد.

به گزارش ایسنا،‌ در حال حاضر سه میلیون تعاونی با عضویت بیش از یک میلیارد نفر در جهان فعالیت دارند که به طور مستقیم و غیرمستقیم برای ۲۸۰ میلیون نفر در جهان اشتغالزایی کرده‌اند.این رقم معادل ۱۰ درصد کل اشتغالی است که توسط تعاونی‌ها در دنیا ایجاد شده است.

بر اساس آمارها، سرانه اشتغال در تعاونی‌ها در ایران پایین‌تر از نرم بین‌ المللی است ولی سرانه نیاز به سرمایه در شغل تعاونی در ایران تقریبا ۵۰ درصد سایر بخشها است که نشان دهنده پایداری مشاغل تعاونی در ایران است.

ماشاءاله عظیمی ـ دبیرکل اتاق تعاون ایران ـ در گفت‌وگو با ایسنا، درباره شعار امسال اجلاس ICA می‌گوید: موضوعی که برای اجلاس ۲۰۱۸ در زمینه توسعه پایدار در نظر گرفته شده تبدیل به جوامع پایدار و مقاوم است و ما امروز بیش از هر زمان دیگری به رشد واقعی اقتصاد و فراهم کردن شرایط برای ایجاد اشتغال پایدار نیاز داریم به همین دلیل پیشنهاد کردیم مدل تعاونی برای توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورها پیاده سازی شود تا به یک اقتصاد پایدار و مقاوم دست یابیم.

وی با اشاره به ظرفیت بالای بخش تعاون در پیشبرد چرخه اقتصاد کشور می‌گوید: از آنجا که ایجاد مشاغل تعاونی کم هزینه‌تر از سایر مشاغل است، کشورهایی قادر به تقویت این بخش از اقتصاد هستند ‌که پتانسیل ایجاد اشتغال بیش‌تر، پایدارتر و کم‌هزینه‌تر را در خود داشته باشند.

به گفته دبیرکل اتاق تعاون ایران، در شرایط تحریمی حاضر که بسیاری از کشورهای دنیا از شرکت در این اجلاس منع شده‌اند، اجلاس ICA)) در ایران توانسته با جذب طرفداران اقتصاد تعاونی فرصت مغتنمی برای تبادل اطلاعات و همکاری‌های بیشتر منطقه‌ای و بین المللی میان ایران و جهان فراهم کند.

به گزارش ایسنا، در حال حاضر بخش تعاون سهم بالایی از مراودات و مبادلات تجاری و اقتصادی و اجتماعی در دنیا را به خود اختصاص داده است و از این جهت ضرورت توجه و حمایت از تعاونی‌ها در ایران و فراهم کردن بستر صادرات و مبادلات آنها با کشورهای جهان بیش از پیش احساس می‌شود.

سیزدهمین اجلاس بین المللی تعاون در منطقه آسیا و اقیانوسیه به میزبانی ایران و به همت اتاق تعاون مرکزی از پنجم آذرماه آغاز شده و تا نهم آذرماه ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۷ آذر ۱۳۹۷ / ۱۱:۵۹
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 97090703080
  • خبرنگار : 71282