به گزارش ایسنا، در حاشیه سی و دومین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی که با حضور علما و شخصیتهایی از جهان اسلام در حال برگزاری است، کمیسیونهای متعددی با حضور علما و اندیشمندان بخشهای مختلف در حال برگزاری است. از جمله این کمیسیونها «کمیسیون حقوق بشر» است.
در این کمیسیون ناظمی اردکانی با تاکید بر این مطلب که در این کنفرانس به دنبال رسیدن به مولفههایی هستیم که بتواند در آینده بشر تاثیرگذار باشد، اظهار کرد: کمیسیون حقوق بشر از جمله کمیسیونهای جدی بود که در این کنفرانس جای خود را پیدا کردهاند و در آن بزرگان جهان اسلام و حوزههای علمیه از جمله آیتالله کعبی و ... حضور دارند.
وی در ادامه با اشاره به این موضوع که در این کمیسیون به چهار موضوع پرداخته میشود، ادامه داد: اولین موضوعی که به آن پرداخته میشود حقوق بشر اسلامی، موضوع دوم حقوق بشر آمریکایی، موضوع سوم تنظیم شکایت علیه جنایات آمریکا و اسرائیل و موضوع چهارم مباحث حقوقی جهان اسلام است.
او در ادامه خاطرنشان کرد: در جهان امروز مسائل حقوقی از اساسیترین مسائل است و امروز با چالشهایی در این زمینه روبرو هستیم که باید به آنها پاسخ بدهیم. امیدواریم این کمیسیون خروجی خوبی داشته باشد و تبدیل به یک دبیرخانه دائمی شود تا از این طریق بتوانیم حقوق و مسائل جهان اسلام را در عرصه بینالمللی پیگیری کنیم.
در ادامه،آیتالله کعبی، عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان این مطلب که اسلام یک نظامی که مجموعه اجزای آن به هم پیوسته و مرتبط هستند، گفت: هدف اسلام تحقق نظم، امنیت، رفاه، پیشرفت، عدالت و هدایت و کرامت انسانی است. آموزههای اسلام برای تحقق علم، ایمان و مقاومت در جهان برنامههایی دارد. علم منهای ایمان از منظومه حقوق بشر آمریکایی سردر میآورد که انسانها به نام حقوق بشر بر علیه یکدیگر جنایت میکنند.
وی افزود: آمریکا که خود را حامی حقوق بشر میداند پیوسته این مطلب را نقض میکند. کشوری که از حقوق بشر خارج میشود و بر مصوباتی که خود تنظیم کرده است پایبند نمیماند. ایمان و علم نیازمند روح مقاومت هستند. غربیها میگویند که اسلام با شمشیر پیشرفت داشته است در حالی که مجموعه کشتههای دو جبهه جنگهای پیامبر 286 نفر بودهاند.
این عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: از جمله حقوقهای بشر اسلامی حقالله، حق عمومی و حقوق فردی است. این در حالی است که در جهان امروز حقوق بشر لیبرالی شکل گرفته است و این حقوق براساس تضمین حق حیات و پایینترین حق افراد شکل گرفته است. پیامبر (ص) در حجة الوداع با چهار اصل نظام قبیلهای را به نظام تمدنی حقوقی اسلام مبدل میکند. در سال 97 در جریان کنفرانس اعلامیه موسوم به «اعلامیه جهانی حقوق بشر» که از حوزه علمیه نیز بزرگانی در آن حضور داشتند ما میثاق اعلام حقوق انسان در اسلام را مصوب کردیم. اعلامیه حقوق بشر بر پایه شریعت است و امروز اعتبار بینالمللی دارد. امیدواریم به زودی شاهد اتحادیه حقوق بشر اسلامی و تشکیل دادگاه اسلامی حقوق بشر اسلامی باشیم. آمریکا ناقض اصلی حقوق بشر به خصوص نسبت به فلسطین است. امروز فلسطین و قدس قربانی بزرگ این مساله هستند و باید شکوایهای علیه آمریکا و اسرائیل تنظیم کنیم. آنها در حق همه مسلمانان ظلم میکنند.
در ادامه این کمیسیون،شیخ علی مرزحعبدالرزاق از علمای کشور عراق با تاکید بر این موضوع که ما معتقد هستیم که باید درخصوص سایر کشورها با یکدیگر تعامل مثبتی داشته باشیم، گفت: در زندگی امتحانات و آزمایشهای زیادی در سطح فردی، اجتماعی، جهانی و بینالمللی داریم. از سالیان پیش حق مسلمانان در عرصههای مختلف ضایع شده است. اولین کاری که امام خمینی(ره) پس از پیروزی انقلاب انجام دادند بستن سفارت اسرائیل و ایجاد سفارت فلسطین بود. همین اقدام باعث شد که همه جهان استکبار علیه ایران بسیج شوند.
در ادامه، حجتالاسلام و المسلمین حسینی کوهساری با بیان اینکه حقوق بشر دارای دو ویژگی است، گفت: این موضوع در تمدن غرب یک موضوع حیثیتی و هویتی است. با نگاه به دنیای امروز و شکلگیری سازمان ملل و بسیاری از کنوانسیونها و رویدادهای بینالمللی اما باز هم شاهد این هستیم که حقوق بشر آنچنان که باید و شاید در سطح جهان وجود ندارد. غرب در عرصه حقوق بشر نیز پرونده زیادی دارد. ما باید یک رویکرد فعالانه بر این موضوع داشته باشیم و حقوق بشر باید در مجامع علمی و ثمنها و دولتهای کشورهای اسلامی مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: باید یک شبکه منسجم داشته باشیم و جنایاتی که علیه مردم جهان میشود را مستندسازی کنیم. در این موضوع رسانه بسیار اثرگذار است. داشتن رویکرد فعالانه و استفاده از ظرفیتهای ساختاری حجتالاسلام والمسلمینی میتواند ما را در بهرهگیری از این ظرفیتها یاری کند.
در ادامه سعید قاسم، از علمای فلسطین گفت: مردم فلسطین مسئله ظلم را درک کردهاند و همه آنها بر این اصل باور دارند که جهان پر از عدل خواهد شد و به همین دلیل است که فرهنگ و روح جهاد همواره در بین آنها زنده است. همه انسانها و حتی حیوانات حقوقی دارند که باید رعایت شود. دنیا سعی میکند که حقوق حیوانات را نیز رعایت کند ولی متاسفانه در خصوص حقوق انسانها و به خصوص حقوق مسلمانان ظلمهای بسیاری میکند. حقوق مردم فلسطین بزرگترین چالش حقوقی دنیا است زیرا به راحتی به آنها ظلم میشود.
در ادامه، حجتالاسلام والمسلمین شاهرودی گفت: ترامپ هویت اصلی غربیان را آشکار کرد. آنها معتقدند که اگر اسرائیل هر جنایتی را انجام دهد ولی منافع غربیان را حفظ کند از این جنایتها چشم پوشی کند. اساس اسلام فکر و مکتبش بر کرامت انسانی تاکید دارد. حضرت علی (ع) در نامهای به مالک اشتر میفرماید: همه انسانها یا برادر دینی ما هستند یا همنوعان ما، به همین دلیل باید حقوق بشر همه انسانها را رعایت کنیم.
در ادامه، حجت الاسلام صالحی از مدرسان کشور افغانستان با تاکید بر این مطلب که مسئله حقوق بشر و اسلام از مهمترین مسائلی است که باید تبیین شود، گفت: امروز کشتن زنان و مردان و به آتش کشیدن مساجد و خانهها و کشتن کودکان امری عادی شده است. اسلام کدام یک از این جنایتها را تایید میکند. چرا علمای کشورهای اسلامی به میدان نمیآیند و جلوی تروریستها را نمیگیرند. اسلام دین عقلانیت و فطرت است و ضامن سعادت دنیا و آخرت. چه اسلامی دستور میدهد مردم را به خاک و خون بکشانند. این اسلام، اسلام دست نشانده غربیهاست. امروز اسرائیل به عنوان غده سرطانی باعث کشتار مردم و مسلمانان میشود. علما و اندیشمندان باید در این امر بیدار شوند و در مقابل آنها بایستند.
در ادامه امام جمعه سردشت، گفت: حقوق بشر همیشه ابزاری برای فشار به کشورهای دیگر است. تا آنها به اهداف خود برسند. مردم سردشت یکی از قربانیان حقوق بشر آمریکا هستند. حلبچه یکی دیگر از مواردی است که آمریکا در آن نقض حقوق بشر داشته است. آمریکا در همه روابط خود دوگانگی دارد. به ظاهر میخواهد حامی کردها باشد ولی هر زمانی که بتواند به آنها ضربه میزند تا در جهان امروز مجری، قانونگذار و ظالم یکی هستند نمیتوانیم به جایی برسیم.
انتهای پیام