به گزارش ایسنا، پنجمین آیین کتابگردی روز پنجشنبه ۱ آذرماه با حضور احمد مسجد جامعی - عضور شورای شهر تهران -، رضا صالحی امیری- رییس کمیته المپیک -، نیکنام حسینیپور - مدیرعامل خانه کتاب -، محمود آموزگار - رییس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران- و جمعی از نویسندگان، ناشران و خبرنگاران، با حضور کمرنگ مردم برگزار شد.
برخی مسؤولان مربوط و نامربوط دیگر نیز در میان راه به کتابگردها پیوستند.
وزیر فرهنگ و راشاد اسلامی نیز بعد از ظهر به کتابگردی پرداخت و مجموعه فرهنگی مکتب تهران را برای این کار انتخاب کرد و در آنجاجمع انجمن داستاننویسان تهران حضور یافت. سیدمجتبی حسینی- معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی- نیز در این روز به کتابگردی پرداخت. محسن جوادی- معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی- اما اعلام کرد که به دلیل کسالت در برنامههای روز کتابگردی نمیتواند حضور داشته باشد. برخی از کتابفروشیها نیز خود برنامههایی برای حضور نویسندهها در این کتابفروشیها به بهانه روز کتابگردی داشتند.
کتابگردها از کتابفروشیهای پیدایش، کمالالملک، لارستان، کتاب، رویش، اساطیر، علمی و فرهنگی، زند، بامداد امید صبا، ایرانیان و چند کتابفروشی دیگر بازدید کردند و در این میان قول و وعدههایی هم رد و بدل شد؛ مثلا در کتابفروشی ایرانیان به سید اسماعیل شادابنیا - پیر کتابفروش - که میخواهد مغازهاش را واگذار کند، قول داده شد از او حمایت شود و این کتابفروشی را احیاء کنند، یا برای مبارزه با قاچاق کتاب قولهایی داده شد. البته کتابهایی هم توسط مسؤولان خریداری شد.
کتابگردی با ابتکار احمد مسجدجامعی با هدف تاکید بر اهمیت نقش کتابفروشان در سراسر کشور با شعار«من هم میآیم» برگزار میشود، امسال درحالی این سنت پنج ساله میشود که هنوز عامه مردم از این موضوع چندان اطلاعی ندارند و با دیدن خبرنگاران و عکسان سوال رایجشان این است: «فیلمبرداریه؟»، «چه خبر شده؟»، «تجمع برای چیه؟»، «بهجای اینکارها برید دزدا رو بگیرد»، «شعار چرا نمیدین؟». نگاه متعجب مردم و گاه چند غرولند هم سهم کتابگردان میشود.
به نظر میرسد اقدام کتابگردان فعلا برای حفظ کتابفروشیها و حتی کتاب چندان فایدهای قابل اشاره ندارد؛ هرچند اقدام شایستهای است.
ندا ولیپور - ایسنا
انتهای پیام