به گزارش ایسنا، عادل الجبیر، وزیر امور خارجه عربستان در این گفتوگو که امروز (سهشنبه) منتشر شد از چالشهایی که عربستان با آن روبهرو است و از اتهاماتی که در خصوص قتل جمال خاشقجی، روزنامه نگار و منتقد عربستانی داخل کنسولگری کشورش در استانبول علیه محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان و برادرش خالد بن سلمان، سفیر عربستان در آمریکا مطرح شده، صحبت کرد.
وی تاکید کرد: مقامات ترکیه به ریاض اعلام کردهاند، مقصودشان از اظهاراتی که در آن یک شخص عالی رتبه را به صدور دستور قتل خاشقجی متهم کردند، بن سلمان نیست.
الجبیر گفت: عربستان قاطعانه هر گونه ادعا درباره ولیعهد را رد میکند و رهبری این کشور یعنی سلمان بن عبدالعزیز و ولیعهد خط قرمز ما هستند و هرگز اجازه نخواهیم داد این رهبری از سوی هر طرفی و به هر بهانهای که باشد خدشهدار شود. خدشه دار شدن رهبری به منزله وارد شدن آسیب به مردم و کشور است.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه دوم نوامبر به روزنامه واشنگتن پست آمریکا گفته بود: اشخاصی وارد ترکیه شدند تا دستورات سر به نیست کردن خاشقجی را اجرایی کنند و ما میدانیم که این دستور از سوی بالاترین سطوح دولتی عربستان صادر شده است اما وی تهمتها علیه ملک سلمان را رد کرد تا حدس و گمانها در خصوص ولیعهد همچنان باقی بماند و همین امر موجب شد تا طرف سعودی در این باره از خود واکنش نشان دهد. عربستان اعلام کرد پادشاه این کشور دستور قتل خاشقجی را نداده و به همین دلیل هیچ ادلهای درباره اینکه قتل خاشقجی بازتاب سیاست رسمی عربستان است، وجود ندارد و اعتبار اینکه قتل این روزنامه نگار مشکل و اختلافی میان دو کشور است، اشتباه خواهد بود.
وزیر امور خارجه عربستان گزارشهای رسانهای در خصوص برآوردهای سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا که ولیعهد را آمر قتل این روزنامه نگار اعلام کرده، رد کرد و گفت: این اظهاراتی است که به صورت رسمی اعلام نشده و نه تنها بر اساس ادله قاطعانه نیست بلکه فقط یک برآورد است.
روزنامه واشنگتن پست روز جمعه به نقل از منابع آگاه نوشته بود: سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا به این نتیجه رسیده است که محمد بن سلمان ممکن است دستور قتل خاشقجی را صادر کرده باشد.
الجبیر آنچه در برخی رسانههایی آمریکایی در خصوص تماس تلفنی خالد بن سلمان، برادر ولیعهد و سفیر عربستان در آمریکا با خاشقجی و دادن پیشنهاد به او برای رفتن به کنسولگری کشورش در استانبول به منظور به قتل رساندن او کاملا نادرست است. خالد بن سلمان هیچ تماس تلفنی با این روزنامه نگار نداشته و این اظهارات واشنگتن پست نشان دهنده ضعف منابعی است که به آنها استناد کرده است.
پیشتر واشنگتن پست نوشته بود: سازمان سیا به این نتیجه رسیده که خالد بن سلمان با خاشقجی تماس تلفنی برقرار کرده تا به او اطمینان دهد که هیچ خطری در صورت رفتنش به کنسولگری عربستان در استانبول او را تهدید نمیکند.
خالد بن سلمان در پیامی توییتری در واکنش به این اظهارات سازمان سیا نوشت: در خصوص سفر خاشقجی به ترکیه هیچ پیشنهادی به او نداده و این اظهارات بیاساس است.
الجبیر در ادامه این گفتوگو از آنکارا خواست برای دستیابی به همه حقایق، ادله و شواهد خود را در خصوص قتل این روزنامهنگار به دادستانی کل عربستان ارائه دهد.
وی در پایان بر تمایل رهبری عربستان بر حفظ روابط استراتژیک و شراکت تاریخی با ایالات متحده و تحکیم آن تاکید کرد.
وزیر خارجه عربستان تصریح کرد: عربستان اولین طرفی است که تدابیری را علیه متهمان در پرونده خاشقجی اتخاذ کرد و به تبع آن کشورهای دیگر تدابیری را علیه این افراد لحاظ کردند البته به صورتی که به در روابط استراتژیک و منافع سیاسی و اقتصادی مشترک بین ما و همپیمانانمان خللی وارد نشود.
الجبیر ادعا کرد: روایت عربستان درباره قتل تغییر نکرد و آنچه رخ داد این است که تیمی مجری قتل گزارشی دروغین و گمراه کننده ارائه کرد. زمانی که حقایق متناقضی در گزارششان منتشر شد پادشاه عربستان دستور انجام تحقیقات را به دادستانی داد و براساس این تحقیقات نتایج اعلام شده به دست آمده است و عربستان روایتی نداشته بلکه اطلاعات شفاف خود را ارائه کرده و به این کار هم ادامه خواهد داد.
انتهای پیام