در گزیده اخبار سیاسی ۲۸ آبان بخوانید؛

نظر وزیر اطلاعات در مورد حناچی/سفر وزیر خارجه انگلیس به تهران/تکذیب استعفای ظریف و...

سفر روحانی به آذربایجان غربی، روایت مطهری از اظهارنظر وزیر اطلاعات درباره شهردار تهران، تشکیل کمیته‌ای برای بررسی نحوه اجرای قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی، تکذیب خبر میانجی‌گری برهم صالح میان تهران و ریاض، تکذیب استعفای ظریف، سفر وزیر خارجه انگلیس به تهران و آغاز رایزنی هانت و ظریف و... از جمله گزیده اخبار سیاسی ایسنا در روز دو شنبه، بیست و هشتم آبان ماه ۱۳۹۷ است.

به گزارش ایسنا، حسن روحانی صبح امروز در بدو ورود به فرودگاه خوی در استان آذربایجان غربی اظهار کرد:پروژه‌های مهمی در سفر به آذربایجان غربی افتتاح خواهد شد. وی هدف از انجام این سفر خود را بررسی طرح‌هایی که در سفرهای گذشته مورد تصویب قرار گرفته است دانست و گفت: اگر طرحی باقی مانده است باید تکمیل شود.

رئیس‌جمهور در جریان سفر استانی خود به این استان با بیان این‌که «آمریکا می‌خواست ایران را در روز ۱۳ آبان آشفته ببیند» گفت: ملت ما پاسخ آمریکا را درروز ۲۲ بهمن امسال می‌دهد. وی در بخش دیگری از صحبتهایش خاطرنشان کرد: فکر می کنید اگر صادرات نفت ما را قطع کنید، اگر ارتباط ما را با کشورهای همسایه قطع کنید، که نخواهید توانست؛ می توانید پیروز شوید؟ ما به حول و قوه الهی نفتمان را خواهیم فروخت ، ارتباط نزدیک تر با همسایگان برقرار می کنیم؛ رابطه مان را با همسایگانی مثل ترکیه جمهوری آذربایجان عراق و دیگران مستحکم‌تر می‌کنیم.

قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان در حال اجرایی شدن؛مسیری که همه مدیران خواهند رفت

۲۶ آبان یا ۱۵ آذر چندان تفاوتی ندارد. به هر حال طبق قانون، بازنشسته‌ها باید پست‌های خود را تحویل دهند. با اجرای قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان در سال ۹۷، تعداد زیادی از مدیران دولتی باید از میزهای خود دل بکنند و جا را برای تازه‌نفس‌ها باز کنند.

علی مطهری با بیان روایتی از اظهارنظر وزیر اطلاعات درباره شهردار تهران گفت که وزیر اطلاعات گفته «به چیزی که موجب رد صلاحیت ایشان (حناچی) باشد، نرسیده‌ایم.» وی درباره برخی مباحث مطرح شده راجع به صدور حکم حناچی شهردار تهران از سوی وزیر کشور اظهار کرد: بله در جریان هستم. برخی که می‌خواهند شهردار تهران تحت فرمان آن‌ها باشد و آقای حناچی را چنین آدمی نمی‌بینند، تلاش می‌کنند که وزارت اطلاعات پاسخ منفی به استعلام بدهد.

سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس نیز از تشکیل کمیته‌ای در این کمیسیون بررسی نحوه اجرای قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی خبر داد.

همچنین با امضای ۵۹ نماینده مجلس، طرحی با عنوان «تخصیص ارز دولتی به کالاهای اساسی و خدمات ضروری مشروط به رصد قیمت تا مصرف کننده نهایی» در دستورکار نمایندگان قرارگرفت که در صورت تصویب نهایی دولت متعهد به تامین ارز دولتی برای کالاهای اساسی مورد نیاز مردم و یا ارائه خدمات ضروری خواهد بود.

ریاست جمهوری عراق اخبار منتشر شده در برخی رسانه‌ها مبنی بر میانجی‌گری برهم صالح میان ایران و عربستان و انتقال پیام از تهران به ریاض را تکذیب کرد. دفتراطلاع رسانی ریاست جمهوری عراق در بیانیه‌ای اعلام کرد: در رابطه با هدف سفر منطقه‌ای برهم صالح ما بار دیگر توضیحات رئیس جمهور در دیدارهایش را تکرار می‌کنیم و عراق به منظور مقابله با تبعات درگیری‌های منطقه‌ای به اندازه توان خود برای وساطت تلاش می‌کند.

همچنین سرکنسول آمریکا در بصره با بیان اینکه آمریکا به خوبی می داند که کشور عراق در زمینه تولید صنعت بر انرژی ایران تکیه دارد افزود: آمریکا درحال بررسی و ایجاد راه حل برای مشکل خرید انرژی عراق از ایران است.

سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری در پاسخ به این سوال که آقای  برهم صالح، رییس جمهور عراق بعد از ترک تهران راهی ریاض شد آیا ایشان در سفر به عربستان حامل پیامی از سوی  ایران برای ریاض بوده است؟ گفت:  ایشان حامل پیام خاصی از جانب ایران  برای دولت سعودی نبوده است.وی همچنین در مورد اظهارات یک نماینده مجلس  مبنی بر این که آقای اژه‌ای در خواست کرده است که ظریف مدارک خود در مورد وجود  پولشویی  در ایران ارائه دهد گفت: ما هیچ در خواستی از آقای اژه‌ای در این مورد دریافت نکرده‌ایم  و نامه ای از سوی آقای اژه‌ای به وزارت امور خارجه ارسال نشده است. بهرام قاسمی در پاسخ به سوالی دیگر درباره شایعه استعفای ظریف گفت: این خبر را شدیدا تکذیب می‌کنم. دکتر ظریف با قوت و اقتدار تمام به انجام وظایف خود مشغول است.این شایعات حساب شده و دقیق است و هدف آن در نهایت در شرایط کنونی کشور، تضعیف وزارت خارجه و شخص وزیر است.

در همین رابطه معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس‌جمهوری با اشاره به برخی ادعاها مبنی بر استعفای  ظریف در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: بازهم تکذیب می‌شود.
 

معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان در همایش تحولات منطقه و نظام بین الملل عراقچی با اشاره به تهدیدهای آمریکا به هر کشوری که SPV در آن مستقر شود، گفت:با این حال اروپایی ها تلاششان را متوقف نکرده‌اند. اما هنوز هیچ کشوری حاضر نشده میزبانی این ساز و کار را قبول کند. اتریش، لوگزامبورگ قبول نکردند و اروپا ناتوان از ثبت سازوکار مالی (SPV) است.عراقچی خاطرنشان کرد: چه اروپا نخواهد با ما کار کند و در حال بازی با ما باشد و چه می خواهد و قادر نیست، در نتیجه فرقی نمی کند. نتیجه این است که اروپایی‌ها یا نخواستند یا نتوانستند کاری انجام دهند. اما ما تا زمانی که باقی ماندن در برجام به نفع کشور باشد در آن می مانیم و اگر این نباشد ماندن در برجام فایده ای ندارد.

وزیر امورخارجه قزاقستان هم  از برگزاری نشست بعدی ایران، روسیه و ترکیه درباره سوریه در کشور خود خبر داد و گفت: ایران، روسیه و ترکیه قرار است مذاکرات بعدی خود را روزهای ۲۸ و ۲۹ نوامبر ( هفتم و هشتم آذرماه) در قزاقستان برگزار کنند.

وزیر امور خارجه انگلیس بامداد امروز(دوشنبه) با دستور کار آینده بر جام وارد تهران شد. جرمی هانت پیش از این سفر با تاکید بر اینکه برجام یک مولفه ضروری در حفظ ثبات خاورمیانه است، گفت: تا زمانی که ایران به تعهداتش عمل کند ما نیز به توافق پایبند خواهیم ماند.

وی ظهر امروز با حضور در وزارت خارجه با محمد جواد ظریف، همتای ایرانی خود دیدار و رایزنی کرد و به نظر می‌رسد محور اصلی رایزنی جرمی هانت  با همتای ایران‌اش موضوع آینده برجام و همچنین مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی باشد. این دیپلمات عالی رتبه انگلیسی همچنین بعد از ظهر در جریان سفریک روزه خود به ایران با علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد.

همچنین سفیر استرالیا در تهران با بیان این که این سفارت‌خانه نیز مانند هر سفارت دیگری در سایر کشورها وظایفی را برای بهبود روابط بین دولت‌ها و کشورها دارد و فعالیت‌های بازرگانی از جمله حوزه‌هایی است که سفارت آن را پیگیری می‌کند گفت: در شرایط سخت کنونی این مسئله حائز اهمیت است که چگونه تبادلات بازرگانی بین ایران و استرالیا را باید انجام داد و کمک کرد تا شرکت‌ها در دو کشور بتوانند با یکدیگر همکاری و فعالیت کنند.

وکیل مدافع باقری درمنی -متهم اقتصادی محکوم به اعدام- با اشاره مطرح بودن این پرونده در دیوان عالی کشور به جهت فرجام خواهی، نسبت به نقض این حکم ابراز امیدواری کرد. سیدمحمود علیزاده طباطبایی توضیح داد: ما در مهلت قانونی یعنی ۱۰ روز پس از صدور حکم، فرجام خواهی ایشان را براساس وکالتی که از ایشان داشتم انجام دادم و لایحه فرجام خواهی را با وکالت نامه به دیوان ارسال کردم. متاسفانه هنوز مشخص نیست این درخواست به کدام شعبه ارسال شده و ما نمی‌توانیم قاضی را ببینیم.

همچنین سخنگوی سازمان تعزیرات در نشست خبری گفت: تاکنون ۳۰ پرونده تخلف برای شرکت های لبنیات در سازمان تعزیرات حکومتی تشکیل شده است و از مجموع ٣٠ فقره پرونده تخلف شرکت‌های لبنیات در سراسر کشور، حکم ١۵ پرونده صادر شده است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۸ آبان ۱۳۹۷ / ۱۴:۵۳
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 97082814069
  • خبرنگار : 71381

برچسب‌ها