مشاور حقوقی شهردار مشهد پاسخ داد

چرا در زمان اجرای قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان اختلاف وجود دارد؟

مشاور شهردار مشهد در امور حقوقی گفت: در شبهات ایجاد شده برای زمان اجرای این قانون در حقیقت این پرسش حقوقی مطرح شده که منظور از ابلاغ چیست؟

«عباس شیخ‌الاسلامی» در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص شبهات ایجادشده در مورد زمان اجرای قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان، اظهار کرد: هم‌اکنون سه تفسیر از زمان اجرای این قانون وجود دارد. سازمان بازرسی کل کشور 15 آذر را آخرین مهلت به‌کارگیری بازنشستگان می‌داند، مجلس 26 آبان و معاونت حقوقی رئیس‌جمهور هم  30 آبان را آخرین مهلت به‌کارگیری بازنشتگان اعلام کرده‌اند.

وی با اشاره به تاریخ اتمام مهلت دو ماهه قانون منع به‌کارگیری بازنشستگی ادامه داد: در این زمینه، سه نظر ارائه شده است: نخست نظر معاونت رئیس‌جمهور که می‌گوید 30 آبان تاریخ اتمام مهلت دوماهه است، با این استدلال که تاریخ ابلاغ (یعنی روز اول انتشار در روزنامه رسمی) ملاک محاسبه است و نخستین انتشار در روزنامه رسمی در تاریخ 30 شهریور رخ داده است، دوم  نظر سازمان بازرسی کل کشور و آقای سراج که می‌گوید تاریخ ابلاغ، 15 روز پس از انتشار در روزنامه‌های رسمی است که با این حساب آغاز مهلت دو ماهه 15 مهر لحاظ شده و اتمام دو ماهه آن نیز قاعدتاً 15 آذر خواهد بود، و سوم تفسیر دیگری هم می‌گوید منظور از ابلاغ، زمان امضای رئیس‌جمهور است و با توجه به تاریخ امضاء، یعنی 26 شهریور، پایان مهلت دوماهه تاریخ 26 آبان است.

سه تفسیر از یک قانون

مشاور شهردار مشهد در امور حقوقی تصریح کرد: متأسفانه این سه تفسیر که سه مرجع مجلس، قوه قضائیه و دولت ارائه  کرده‌اند موجب بلاتکلیفی شده است. پیشنهاد من این است که  این سه ارگان حاکمیتی بلافاصله جلسه‌ای تشکیل دهند و تفاسیر خود را یک‌نواخت کنند و مدیران اجرایی، شوراهای شهرها و شهرداران درگیر اختلاف نظر این آقایان نشوند. هم‌اکنون در مشهد هم این مشکل را داریم. تفاسیر گوناگون از قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان باعث شده نتوانیم از لحاظ حقوقی خیلی قاطع نظر بدهیم. متأسفانه مشکل دیگری هم که پیش آمده این است که ارگان‌های مختلف هر کدام حرف خود را می‌زنند، مجلس و دیوان محاسبات تهدید می‌کنند که اگر مشمولان این قانون شنبه به سرکار بروند، تخلف محسوب می‌شود. از آن طرف دولت گفته به‌کارگیری بازنشستگان تا 30 آبان قانونی است و بازرسی کل کشور و قوه قضائیه هم گفته تا 30 آذر بازنشستگان می‌توانند کار کنند. 

شیخ‌الاسلامی خاطرنشان کرد: برای یک نظام حکومتی نامناسب است که در موضوعی به این سادگی دچار چنین مشکلی شود. به نظر بنده بهتر است  این سه ارگان بنشینند و تفسیر واحدی از قانون داشته باشند که مدیران شهری به مشکل بر نخورند. امروز یا شنبه این سه ارگان جلسه بگذارند و نظر نهایی حاکمیت را اعلام کنند،  نه این‌که سه نظر از داخل حاکمیت بیرون بیاید و مشکل‌ساز شود.

وی در خصوص روال مرسوم در اجرایی‌شدن قوانین کشور، گفت: رئیس‌جمهور قانون را به روزنامه رسمی ابلاغ می‌کند، روزنامه رسمی انتشار می‌دهد و 15 روز پس از انتشار قوانین اجرا می‌شوند. همه قوانین 15 روز پس از انتشار، لازم‌الاجرا هستند، اما در خصوص قانون منع بکارگیری بازنشستگان، واژه «ابلاغ» برای نخستین بار است که به این صورت در قانون آمده و برای همین مشکل ایجاد شده است.

امیدواری تقی‌زاده خامسی به ماندن

این حقوق‌دان در خصوص آخرین وضعیت شهردار مشهد، گفت: آقای خامسی هنوز در حال تلاش و پیگیری هستند که در فرصت باقی‌مانده از طریق دیوان محاسبات بتوانند دستور موقتی را اخذ کنند که قانون منع بکارگیری بازنشستگان شامل ایشان نشود. هنوز خبر نهایی نیامده، اما خود آقای شهردار امیدوارهستند که بتوانند این دستور موقت را اخذ کنند.

وی در خصوص زمان اعلام نظر دیوان عدالت اداری، اظهار کرد: روال دیوان عدالت اداری قابل محاسبه نیست، اما احتمالاً اگر ایشان تا هفته آینده نتواند از دیوان حکم بگیرند، با وجود این‌که در بازنشستگی‌شان اشکالاتی هم وجود داشته باشد، باید شورا تصمیم خود را بگیرد.

شیخ‌الاسلامی در خصوص روندی که شورای شهر مشهد در انتخاب شهردار پیش گرفته است، خاطرنشان کرد: شورا مسیر خوبی را پیش می‌رود و به نظر من با شهردارهیچ اختلافی ندارند. اگر شهردار موفق شود دستور موقت از دیوان محاسبات بگیرد، فرآیند انتخاب شهردار کنسل می‌شود و آقای تقی‌زاده خامسی به فعالیت خود ادامه می‌دهد، اما اگر موعد به پایان برسد و شهردار نتواند حکم بگیرد، اشکالی ندارد که شورا بتواند بلافاصله سرپرست جدید شهرداری را انتخاب کند.

بین شورا و شهرداری همدلی وجود دارد

وی ادامه داد: شورا در حال انجام کارهای مقدماتی است. من که در جریان امور هستم، همدلی و وفاق بین شورا و شهرداری می‌بینم و پروسه آرامی در حال طی‌شدن است. آقای شهردار مطیع قانون هستند. شورا هم، همین نظر را دارد. شورا نه ایشان را برکنار کرده نه وارد این بحث شده که ایشان هم‌اکنون شهردار نیستند، اما گفته مقدماتی را آماده داشته باشیم که اگر یک زمانی شهردار نتواند از طریق مراجع قضایی به حقی که ادعا دارد، برسد ما غافل‌گیر نشویم و بتوانیم بلافاصله برای شهر مشهد سرپرست شهرداری انتخاب کنیم. این موضوع برخلاف آنچه که بازتاب رسانه‌ای داشته،  مشکلی ایجاد نکرده است.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۲۵ آبان ۱۳۹۷ / ۰۴:۴۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 97082411987
  • خبرنگار :