«حمید کاظمی» در گفتوگو با ایسنا، در اینباره افزود: نشست بررسی مشکلات و موانع بازآفرینی پایدار شهری و نوسازی بافت فرسوده شهرستان با حضور مرادی معاونت مسکن و بازآفرینی ادارهکل شهرسازی استان، گودرزی کارشناس بازآفرینی اداره راه و شهرسازی استان، بابایی شهردار ملایر، کولیوند رئیس شورای شهر ملایر و صارمی رئیس اداره راه وشهرسازی ملایر بهمنظور بررسی مشکلات مناطق حاشیهای ملایر و موانع پیشرفت پروژههای این عرصه با هدف اخذ اعتبارات ویژه برگزار شد.
وی اظهارکرد: یخچال میرفتاح با قدمتی 150 ساله از جاذبههای تاریخی و گردشگری شهرستان بوده و تاکنون به علت عدم امکان دسترسی آسان و فقدان مسیر ورودی، بستر بازدید عمومی از آن فراهم نبوده است که با بهرهبرداری از پروژه مذکور بازدید علاقهمندان و گردشگران تسهیل میشود.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی در ادامه خاطرنشان کرد: با پیگیریها بهطور همزمان با دو پروژه شبکه فاضلاب محلی در مناطق خیابان شهید رجایی و دریاچه کوثر در حال اجراست.
کاظمی افزود: تاکنون اعتباری افزون بر 17 میلیارد و 500 میلیون ریال به آن تخصیص یافته و متراژی معادل ۱۱ هزار و 700 متر را شامل میشود که معادل ۳۰ درصد ظرفیت مورد نیاز شهر ملایر برای استفاده از شبکه جمعآوری فاضلاب است و تا امروز بیش از 8000 متر آن اجرایی شده است.
ضرورت آموزش فراگیر باغداران برای تولید کشمش با کیفیت
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی در ادامه به نقش مهم تولید و صادرکنندگان کشمش در رونق اقتصادی این شهرستان اشاره و خاطرنشان کرد: در تلاش برای برطرف کردن مشکلات فعالان این صنعت هستیم.
کاظمی با بیان اینکه پس از گذشت سالها هنوز همه فرآیند تولید و فرآوری انگور و کشمش در ملایر سنتی است، افزود: از وضعیت تولید، فرآوری و صادرات محصولات باغی راضی نیستیم.
وی ادامه داد: با وجود اینکه حدود یک سوم جمعیت ملایر درگیر این صنعت هستند، اما همه فرآیند این صنعت سنتی است و این روند باید تغییر پیدا کند.
نایب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس به سیستمهای نوین باغداری در دنیا اشاره کرد و گفت: وزارت جهاد کشاورزی پس از ۴۰ سال هنوز نتوانسته باغدار و کشاورز ما را با فناوری روز فرآوری باغداری و تولید انگور آشنا کند و باغداران همچنان همانند اجداد و پدرانشان انگور را تولید میکنند.
کاظمی با بیان اینکه مقصر اصلی تنها دولت نیست، بلکه باید از خودمان نیز گلایه کنیم، ادامه داد: با شرایط کنونی نباید انتظار داشته باشیم دولت همه امکانات را در اختیار باغداران قرار دهد، بلکه تحول در این صنعت نیازمند ورود جدی فعالان و کارخانهداران انگور و کشمش است.
وی افزود: کارخانهداران و واحدهای فرآوری کشمش باید در این زمینه پیشگام شوند و نهضت نخریدن کشمش بیکیفیت و محصولی که مطابق با فناوری روز تولید و فرآوری نشده باشد را راه بیندازند.
کاظمی این اقدام را در راستای تشویق باغداران برای تولید محصول با کیفیت و مطابق با فناوری روز دانست و گفت: اکنون که به موعد ثبت جهانی انگور ملایر نزدیک شدهایم، زحمات و تلاشها نباید هدر برود و این صنعت را باید خودمان متحول کنیم.
وی به فعالیت پژوهشکده انگور و کشمش و موسسهای در وزارت جهاد کشاورزی اشاره کرد و افزود: هنوز بهصورت عملی آثار عملیاتی این موسسهها را ندیدهایم و این یک نقص است.
کاظمی با بیان اینکه در تنوع و تازهخوری محصول ضعف داریم، افزود: فعالان این صنعت در بخش خرید و صادرات، وزارت جهاد کشاورزی، موسسهها و کارخانهداران باید در این زمینه به باغداران کمک کنند تا به سمت باغداری نوین حرکت کنیم.
وی به مشکلات سامانه نیما و ورود ارز حاصل از صادرات به کشور به ویژه برای صادرکنندگان کشمش اشاره کرد و گفت: این مشکل را از طریق مسئولان ارشد کشوری چون معاون اول ریاست جمهوری و وزیر جهاد کشاورزی با ارسال نامههای مختلفی به رئیس کل بانک مرکزی پیگیری کردیم تا مشکل برطرف شود.
در مسیر توسعه مناطق روستایی گامهای بلندی برداشته شده است
نایب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در بخش دیگری از سخنان خود، خدمات حوزه بهداشت و درمان روستایی، رفع مشکلات آبرسانی روستایی، بهسازی و توسعه راه های ارتباطی و ... را از جمله اقدامات صورت گرفته در روستاها عنوان کرد.
کاظمی مقوله عمران روستایی را نخستین گام در توسعه کشور عنوان که توجه به آن از تأثیرگذارترین شاخصهای اقتدار و ثبات سیاسی و اقتصادی است.
وی ابراز امیدواری کرد که با تعامل بیشتر همه دستگاههای مسئول بستر افزایش خدمت در روستاهای شهرستان بیش از پیش فراهم شود.
انتهای پیام