به گزارش ایسنا، این نهاد در گزارش "دورنمای انرژی جهان ۲۰۱۸" اعلام کرد تقاضا برای انرژی در فاصله سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۴۰ با فرض بهینهتر شدن مصرف انرژی، بیش از یک چهارم رشد خواهد کرد اما بدون بهبود بهینگی، رشد دو برابری خواهد داشت.
بر اساس"دورنمای انرژی جهان ۲۰۱۸"، تقاضای جهانی برای گاز ۱.۶ درصد در سال تا سال ۲۰۴۰ رشد خواهد کرد و ۴۵ درصد بالاتر از میزان فعلی خواهد بود.
این برآورد بر مبنای سناریوی "سیاستهای جدید" آژانس بینالمللی انرژی است که مقررات و سیاستها به منظور کاهش آلایندگی و مبارزه با تغییرات جوی را به حساب آورده است. این سیاستها همچنین بهینگی بیشتر در مصرف سوخت، ساختمانها و عوامل دیگر را فرض کرده است. در "سناریوی سیاستهای جدید"، گاز طبیعی سریعترین رشد را در میان سوختها دارد و تا سال ۲۰۳۰ از زغال سنگ پیش افتاده و دومین منبع بزرگ انرژی پس از نفت می شود.
سهم گاز از تقاضای جهانی برای انرژی
طبق گزارش آژانس بینالمللی انرژی، چین که در حال حاضر بزرگترین واردکننده نفت و زغال سنگ در جهان است، به زودی بزرگترین واردکننده گاز شده و وارداتش تا سال ۲۰۴۰ به سطح واردات اتحادیه اروپا نزدیک میشود.
بر اساس محاسبات رویترز بر مبنای آمار گمرکی چین، این کشور از ژاپن به عنوان بزرگترین واردکننده گاز جهان سبقت گرفته است.
با وجود اینکه چین سومین کاربر بزرگ گاز طبیعی جهان پس از آمریکا و روسیه است اما حدود ۴۰ درصد از گاز مورد نیاز خود را وارد میکند.
اقتصادهای نوظهور در آسیا در حدود نیمی از رشد تقاضای جهانی گاز سهم خواهند داشت و سهم آنها از واردات ال ان جی تا سال ۲۰۴۰ دو برابر شده و به ۶۰ درصد میرسد.
آمریکا در ۴۰ درصد از رشد تولید گاز تا سال ۲۰۲۵ سهم خواهد داشت.
تقاضای جهانی برای برق ۲.۱ درصد در سال رشد خواهد کرد که عمدتا ناشی از رشد استفاده در اقتصادهای در حال توسعه خواهد بود. برق یک چهارم از انرژی مورد استفاده از سوی کاربران نهایی مانند مصرف کنندگان و صنعت تا سال ۲۰۴۰ را تشکیل میدهد.
موقعیت زغال سنگ و تجدیدپذیرها در سبد تولید انرژی جابجا میشود. سهم زغال سنگ از حدود ۴۰ درصد فعلی به یک چهارم در سال ۲۰۴۰ کاهش خواهد یافت در حالی که سهم تجدیدپذیرها از یک چهارم فعلی به بیش از ۴۰ درصد میرسد.
در گزارش آژانس بینالمللی انرژی آمده است: انتشار دی اکسید کربن حاصل از انرژی همچنان رشد خواهد کرد اما روند رشد آن آهسته میشود و تا سال ۲۰۴۰ روند ثابتی پیدا میکند. میزان انتشار دی اکسید کربن از سطح سال ۲۰۱۷ به میزان ۱۰ درصد رشد خواهد کرد و به ۳۶ گیگاتن در سال ۲۰۴۰ میرسد.
انتهای پیام