به گزارش ایسنا، رضا قاضی پور با اشاره به آغاز فعالیت دفتر نمایندگی اوقاف و امور خیریه شهرستان میامی در چندماهه اخیر در سال جاری اظهار کرد: عمده فعالیت و تمرکز این اداره صرف بهسازی و مرمت بناهای تاریخی موقوفه شده است. کاروانسرای میامی، کاروانسرای عباسآباد، کاروانسرای الحاک، کاروانسرای صدرآباد و مسجد جامع میامی از بناهای تاریخی تحت موقوفه شهرستان میامی هستند.
وی با بیان اینکه کاروانسرای عباسآباد بهعنوان بزرگترین کاروانسرای ایران و موقوفه است، افزود: این کاروانسرا در سال آینده با همکاری و کمک سرمایهگذاران مرمت میشود. فرد سرمایه گذار جدای از منفعت باید نگاه و دید خیرطلبی را با کار خود همراه کند.
قاضیپور با اشاره به اینکه تاکنون سند مالکیت ۲۴ ملک موقوفه شهرستان میامی اخذ شده است، افزود: امامزاده فرومد با زیربنای 7000 مترمربع از جمله این املاک است.
پیش از این سید محمد صادق رضویان، مسئول نمایندگی میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری شهرستان میامی از آغاز مرمت کاروانسرای تاریخی عباس آباد در شهرستان میامی خبر داده و گفته بود: در این مرحله از مرمت، بهسازی معابر اطراف کاروانسرا، اجرای پشت بندهای حفاظتی و انجام پیبندی و استحکام بخشی پشتبندهای موجود و بندکشی جدارهها انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه تاریخ ساخت این کاروانسرا مربوط به دوره صفویه است، افزود: این کاروانسرا در 70 کیلومتری شرق میامی و در مرکز روستای عباس آباد واقع شده است.
قاضیپور با بیان اینکه فرم پلان این کاروانسرا مستطیل شکل از نوع چهار ایوانی و مساحت آن بیش از 8500 متر مربع است، گفت: این کاروانسرا دارای دو ورودی شرقی و غربی است که ورودی اصلی آن در ضلع شرقی است و در وسط حیاط نیز بارانداز برای خرید و فروش و بارگیری کالاها ساخته شده است.
رضویان افزود: در اطراف حیاط، اتاق ها، ایوانها و سکوها و در پشت اتاقها، شترخانها قرار دارند، سرویسهای بهداشتی کاروانسرا نیز در خارج بنا و در ضلع غربی آن قرار دارد که این مهم در نوع خود نادر است. از تزئینات این کاروانسرا میتوان به کاربندیهای گچی رواقهای پیرامون حیاط و نیز آجرکاریهای سقف ایوانها اشاره کرد.
مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان میامی با بیان اینکه این بنا از سلامت و پایداری نسبی برخوردار است، گفت: با توجه به واقع شدن این کاروانسرا در کنار اتوبان تهران - مشهد و عبور سالانه 20 میلیون مسافر و زوار آقا علی ابن موسی الرضا (ع) از کنار روستای عباس آباد، امکان تغییر کاربری و واگذاری این کاروانسرا به سرمایه گذار بخش خصوصی وجود دارد.
به گزارش ایسنا، آب راه کاروانسرای تاریخی عباس آباد در شهرستان میامی نیز دو سال پیش مرمت شده و این عملیات شامل کار اصلاح و لایهروبی آب راه، بندکشی دیوارههای آن و دیگر مرمتهای جزئی انجام شده است. اجرای سنگفرش در معبر بیرونی کاروانسرا در گذشته و رعایت نشدن تراز خروجی آب راه، منجر به مسدود شدن مسیر آب و نفود آب به پی و جدارههای بنا شده بود که در این مرحله با گمانهزنی و بررسی مسیر عبور آب، آب راه اصلاح و مرمت شد.
تاریخ ساخت این کاروانسرا مربوط به دوره صفویه است و این کاروانسرا در 70 کیلومتری شرق میامی و در مرکز روستای عباس آباد واقع شده است.
فرم پلان این کاروانسرا مستطیل شکل از نوع چهار ایوانی و مساحت آن بیش از 8500 متر مربع است، این کاروانسرا دارای دو ورودی شرقی و غربی است که ورودی اصلی آن در ضلع شرقی است و در وسط حیاط نیز بارانداز برای خرید و فروش و بارگیری کالاها ساخته شده است. در اطراف حیاط، اتاقها، ایوانها و سکوها و در پشت اتاقها شتر خانها قرار دارند، سرویسهای بهداشتی کاروانسرا نیز در خارج بنا و در ضلع غربی آن قرار دارد که این مهم در نوع خود نادر است.
این بنا از سلامت و پایداری نسبی برخوردار است و با توجه به واقع شدن این کاروانسرا در کنار اتوبان تهران مشهد و عبور سالانه 20 میلیون مسافر و زوار آقا علی ابن موسی الرضا (ع) از کنار روستای عباس آباد، امکان تغییر کاربری و واگذاری این کاروانسرا به سرمایه گذار بخش خصوصی وجود دارد. شهرستان میامی، شرقی ترین شهرستان استان سمنان در مسیر تهران به مشهد است. این شهرستان از شمال به استانهای گلستان و خراسان شمالی، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به شهرستان شاهرود ارتباط دارد.
انتهای پیام