هادی مخملی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: آمریکا به عنوان اولین وارد کننده فرش دستباف در جهان با شرایط تحریمی که بوجود آورده، موجب شده ما در حوزه ایجاد بازاری که بتواند پاسخگوی اشتغال پایدار و قابل اتکا باشد دچار مشکل شویم، اما ما باید با سیاست گذاری بر تولید فرش از فروپاشی آن در این شرایط فشار اقتصادی جلوگیری کنیم.
رییس اتحادیه فرش دستباف مشهد عنوان کرد: ما باید تولید رقابتپذیر داشته باشیم و تنها در این صورت است که میتوانیم صادرات خوب و بازار قابل اتکا داشته باشیم.
وی درخصوص رقبای خارجی ما در حوزه فرش، اظهار کرد: عمده رقبای خارجی ما کشورهایی مانند هند و پاکستان هستند و چین، رقیب همیشگی ما در حال حاضر به عنوان بازار فروش ما محسوب میشود که این معلول علاقهمندی مردم چین به فرش ایرانی و کاهش رقابت چین در حوزه فرش است.
وی افزود: اگر ما با سیاستگذاری مناسب بتوانیم بازار چین را به عنوان یک بازار عمده صادراتی برای فرش ایرانی مبدل کنیم در رونق صادرات فرش ایرانی تاثیر بسزایی خواهد داشت.
رییس اتحادیه فرش دستباف مشهد به افزایش قیمت مواد اولیه اشاره کرد و متذکر شد: چین و پاکستان مواد اولیه فرش دستباف را خریداری می کنند و ما باید با نیم دلار کمتر پشم داخلی را بفروشیم و با حدود یک دلار بیشتر پشم خارجی را وارد کنیم، این عدم تعادلها باعث افزایش قیمت شده است.
مخملی خاطرنشان کرد: اگر کمبودها و افزایش قیمت مواد اولیه ادامه پیدا کند با افزایش قیمت فرشهای صادراتی مواجه میشویم که این اثر معکوسی در بازار دارد چراکه در این حالت ما امکان مقابله با رقبای خارجی را نخواهیم داشت.
وی با اشاره به اینکه دولت باید توجه خود را نسبت به فرش دستباف بیشتر کند، اظهار کرد: دولت باید معافیتهای مالیاتی را برای کلیه فعالین عرصه فرش ایران افزایش دهد تا مشوقی برای تولید کننده و صادرکنندگان ایجاد شود که مانع ترک شغل آنها شود.
رییس اتحادیه فرش دستباف مشهد ادامه داد: دولت همچنین باید قوانین بازدارنده که باعث میشود تولیدکنندگان و صادرکنندگان نتوانند از معافیتهای مالیاتی که طبق بند 13 ماده 12 قانون بر ارزش افزوده، حق قانونی آنها است را کاهش دهد.
وی ادامه داد: دولت در بحث معافیت مالیاتی تولید فرش، تولیدکنندگان را معاف از مالیات تلقی میکند اما در عمل حمایتی صورت نمیگیرد.
انتهای پیام