یک روز زندگی در خانه نیما...

رئیس اداره میراث فرهنگی نور گفت: در محل زندگی نیما به عنوان شاعر بلند آوازه در حال حاضر به عنوان پایگاه خانه نیما در یوش و سایت موزه نیما بسیاری از اثار و بعضی از ملزومات زندگی وی نگهداری و در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفته است.

علیرضا شجاعی نوری در گفت‌وگو با ایسنا در حاشیه نکوداشت مردمی نیما که به مناسبت یکصد و بیست و یکمین سالگرد نیما در خانه و موزه نیما در روستای یوش برگزار شد، خاطرنشان کرد: محل زندگی نیما در سال 1368 با تلاش سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به ثبت ملی رسیده است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نور با اشاره به اینکه سالانه جهت نکوداشت این شاعر فرهیخته مراسمی در سالروز ولادتش با تلاش سازمان مردم نهاد و دوستداران شعر و شاعری و ادیبان برجسته کشور و به ویژه شعرای به نام شهرستان نور برگزار می‌شود، افزود: سال‌های گذشته این مراسم به صورت دولتی برگزار می‌شد اما امسال اداره‌هایی چون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، اداره فرهنگ و ارشاد، استانداری و دیگر نهادها به عنوان همکار در کنار این سازمان مردم نهاد بودند که به نظر می‌رسد دارای وجاهت بیشتری شده است.

شجاعی افزود: نیما شاعری بود که هیچگاه در قالب سیاسی ورود پیدا نکرد و یکی از فضیلت های ملی و بین المللی شدن شعر نیما وارد نشدن به این مسائل بوده است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نور تصریح کرد: گردشگری در یوش به واسطه انتقال پیکر نیما به خانه خود، رونق پیدا کرده است که این امر به غنای فرهنگی و اقتصادی این منطقه افزوده است.

وی با اشاره به اینکه نیما از شعرای بلند آوازه شهرستان نور و پدر شعر نو فارسی در سطح ملی بوده و مضامین فرهنگی، اجتماعی و ادبی بسیار شگرفی در سروده‌ها و آثار این شاعر برجسته وجود دارد، اظهار کرد: شهرستان نور افتخار این را دارد که نام این ادیب را در شناسنامه خود جای داده است.

شجاعی با بیان اینکه حدود 60 اثر ملی ثبت شده در شهرستان نور وجود دارد که که 48 مورد آن در بخش بلده است، خاطرنشان کرد: علاوه بر خانه نیما، خانه شاعر آوازخان برجسته استاد بنان، شیخ فضل‌الله و هاشمی و بسیاری از آثار بزرگمردان، مردان سیاسی، اجتماعی و علمی در بلده قرار دارد.

علی شادمان، فرماندار نور در نکوداشت مردمی نیما به مناسبت یکصد و بیست و یکمین سالگرد نیما در خانه و موزه نیما در روستای یوش برگزار شد، با اشاره به اینکه شاعر بلند آوازه ایران فقط شعر را در ذهن آدمی تداعی نمی‌کند، اظهار کرد: یکی از شاهکارهای بزرگ نیما بهم ریختن سبک گذشته و ابداع سبکی نو بوده است.

وی با بیان اینکه یونسکو باسوادی را در تغییر افراد می‌داند، افزود: نیما با شکافتن فضای بسته و پوسته آن زمان قدرت تغییر را به وجود آورد و موقعیت جدیدی را دامن زد که باید این منش و رفتار را در تمامی عرصه‌های اجتماعی، عمرانی، اجرایی و اقتصادی دید.

وی، نداشتن قدرت تغییر را یکی از آسیب های جامعه دانست و گفت: با هم بودن برای ساختن کشور از نکات مهمی محسوب می‌شود که در نگرش نیما جلوه گر است؛ او آنقدر در زمان خودش درد می‌کشد که در پایان وصیت نامه به آن اشاره دارد و از جدی ترین مصیبت های جامعه امروز ما نیز است.

علی اسماعیلی، نماینده نور و محمودآباد در مجلس شورای اسلامی در حاشیه این آیین در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه نیما یکی از ستون‌های اصلی ادبیات فارسی است، اظهار کرد: نیما با اندیشه و هنر خود به پدر شعر نو ایران نام گرفته است. باید از ظرفیت این شاعر پرآوزه ایران استفاده کرد و باید کمک کنیم تا از اشعار نیما در کتاب های فارسی بیشتر استفاده شود.

به گزارش ایسنا، در این نکوداشت موسیقی زنده سنتی، لاک تراشی، بافت‌های سنتی، اهدای تندیس مردمی بنیاد نیما و شعر خوانی اجرا و از سایت مرکز اطلاع‌رسانی داروگ رونمایی شد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۹ آبان ۱۳۹۷ / ۱۳:۵۰
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 97081908815
  • خبرنگار :