به گزارش ایسنا، در هفتهای که گذشت مصوبه کمک جبرانی دولت به کارکنان و بازنشستگان همچنان درصدر اخبار قرار داشت. این مصوبه که از سوی هیات وزیران و به پیشنهاد مشترک وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان برنامه و بودجه کشور به تصویب رسیده، سازمان برنامه و بودجه را به «پرداخت کمک جبرانی به کارکنان دولت و مستمریبگیران صندوقهای بازنشستگی کشوری و لشکری، کارکنان رسمی و پیمانی، کارکنان قراردادی و شرکتی و مستمری بگیران صندوقهای بازنشستگی کشوری و لشگری و بازنشستگان فولاد» ملزم کرده است. کارکنانی که مجموع پرداختی آنها کمتر از ۳۰ میلیون ریال در ماه است، این کمک جبرانی را از طریق حساب بانکی مرتبط با حقوق و دستمزد خود دریافت خواهند کرد.
در همین راستا، بسیاری از کارشناسان حوزه کار و فعالان کارگری موضوع پرداخت کمک جبرانی دولت را از زوایای مختلف مورد بررسی کارشناسی قرار داده و مواضع خود را اعلام کردند؛ علی اکبر لبافی ـ کارشناس حوزه کار ـ هدف دولت از پرداخت کمک جبرانی را حفظ معیشت خانوارها در شرایط فعلی اقتصاد دانست، ولی گفت که دریافتی سه میلیون تومان برای حقوق بگیرانی که در این طرح به عنوان جامعه هدف در نظر گرفته شدهاند، نمیتواند ساز وکار مشخصی برای تشخیص میزان درآمد افراد باشد.
حاج اسماعیلی ـ دیگر کارشناس حوزه کار، این مصوبه را تورمزا خواند و به دولت پیشنهاد کرد به جای واریز کمک جبرانی به حسابهای کارکنان، این رقم را در قالب کارتهای الکترونیکی خرید کالا اختصاص دهد تا هم تورم انتظاری ایجاد نشود و هم افراد خود مستقیما به فروشگاهها مراجعه و به اختیار هزینه کنند.
رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران نیز معتقد بود که کمک جبرانی دولت شامل حال کارگران نمیشود ولی با توجه به شرایط اقتصادی امروز و تورم موجود در جامعه از دولت خواست تا برای کارگران هم کمکهای جبرانی و بستههای حمایت غذایی جداگانه در نظر بگیرد.
یک کارشناس مسایل اقتصادی نیز با انتقاد از تاخیر در توزیع سبد حمایت غذایی و پرداخت کمک های جبرانی، پیشنهاد افزایش مجدد حقوق کارکنان تا پیش از پایان امسال را مطرح کرد.
جمعیت بیکاران کشور ۲۳۷ هزار نفر بیشتر شد
اعلام نرخ بیکاری ۱۲.۲ درصدی از سوی مرکز آمار ایران خبر دیگری بود که این هفته انتشار یافت. براساس گزارشی که این مرکز از نیروی کار در تابستان ١٣٩٧ منتشر کرده است، شاخص نرخ بیکاری افراد ۱۰ ساله و بیشتر نسبت به تابستان ١٣٩٦ به میزان ٠.٧ درصد افزایش داشته و جمعیت بیکار کشور با ٢٣٧ هزار نفر افزایش به سه میلیون و ٣٢٦ هزار نفر رسیده است. نرخ بیکاری جوانان ١٥ تا ٢٩ ساله نیز حاکی از آن است که ٢٤.٩ درصد از فعالان این گروه سنی در تابستان ١٣٩٧ بیکار بودهاند.
بررسی سهم اشتغال ناقص نشان میدهد که در تابستان امسال ۱۰ درصد جمعیت شاغل به دلایل اقتصادی اعم از فصل غیرکاری، رکود کاری، پیدا نکردن کار با ساعت بیشتر و غیره کمتر از ٤٤ ساعت در هفته کار کرده و آماده انجام کار اضافی بودهاند؛ این در حالی است که ۴۱ درصد از شاغلان ١٠ ساله و بیشتر، ٤٩ ساعت و بیشتر در هفته کار کردهاند.
اجرای طرح الگوی نوین اشتغال خانگی برای ۲۰ هزار نفر خبر دیگری بود که از سوی رییس سازمان تجاریسازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان جهاددانشگاهی اعلام شد.
وی از اجرای طرح الگوی نوین اشتغال خانگی در ۹ استان خراسان شمالی، رضوی و جنوبی، آذربایجان غربی، کرمانشاه، کردستان، لرستان، چهار محال و بختیاری و ایلام خبر داد و گفت: این طرح پایلوت در مجموع برای ۲۰ هزار نفر در حال انجام است و در استانهای مذکور، از مجموع ۳۴۳ شغل شناسایی شده در بخش مشاغل خانگی، ۷۲ شغل در نظر گرفته شده است.
محمد صادق بیجندی، استفاده از بستر آی. تی را از جمله مزیتهای این الگو عنوان کرد و افزود: سایت الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی به نشانی اینترنتی www.inhb.ir راهاندازی شده است.
وعدهای که شریعتمداری عملی کرد!
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در هفتهای که گذشت به دستور وزیر کار و در راستای شفافسازی، لیست اعضای هیات مدیره شرکتهای تابعه این وزارتخانه را منتشر کرد.
محمد شریعتمداری که در جریان دفاع از صلاحیت خود برای تصدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جمع نمایندگان مجلس اعلام کرده بود در صورت تصدی مسئولیت، تمام معاملات در صندوقهای بازنشستگی و صندوق تامین اجتماعی به صورت مکشوف در اختیار مردم قرار میگیرد، این هفته دستور داد تا فهرست همه مدیران و اعضای هیات مدیرههای ذیربط بر خروجی وزارتخانه متبوعش قرار گیرد. لیست اعضای هیات مدیره شرکتهای تابعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای دسترسی عموم در سایت رسمی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی بارگذاری و منتشر شده و به آدرس https://www.mcls.gov.ir/fa/list قابل دسترسی است.
حمایت سازمان فنی و حرفهای از طرحهای فناورانه
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از حمایت سازمان آموزش فنی و حرفهای از طرحهای فناورانه در زمینه آموزشهای مجازی مهارتی خبر داد.
سلیمان پاک سرشت، یکی از رویکردهای سازمان فنی و حرفهای را ورود و استفاده از فناوریهایی دانست که تکنولوژی شیوههای آموزشی را متحول میکنند.
وی از مذاکره با تعدادی از فناوران برای کار بر روی طرحهای آموزشهای مهارتی خبر داد و از طرحهایی که در حوزه آموزشهای مجازی مهارتی ایجاد شود و زمان آموزش را کم کرده و بر کیفیت و اثربخشی آموزشها بیافزاید، استقبال کرد.
انتهای پیام