به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه فیگارو، هیئت کمکرسان سازمان ملل در عراق و دفتر حقوق بشر این سازمان از مقامات عراقی خواستند این گورهای جمعی را حفظ کنند تا بتوانند مدارک جنایات شبه نظامیان را حفظ و به بازمانگان و خانوادههایشان جواب بدهند.
طبق گزارش این سازمان، در میان این گورهای کشف شده، در استانهای نینوا، کرکوک و صلاح الدین در شمال عراق و استان الانبار در غرب، حدود ۲۰۲ گور کشف شده که احتمال میرود تعداد گورهای بیشتری باز هم وجود داشته باشد. چراکه جایی مثل موصل مرکز خلافت خودخوانده داعش در شمال عراق دارای گودالی معروف به الخسفه در جنوب موصل است که داعش قربانیان خود را در آنجا دفن کرده بود. بیشتر قربانیان مدفون در این گور نیروهای پلیس عراق هستند.
به موجب این گزارش، شناسایی تعداد کلی افراد مدفون در این قبرها دشوار است و کوچکترین این گورها در غرب موصل شامل هشت جسد است در حالی که تصور میشود بزرگترین این گروهها در الخسفه شامل هزاران جسد باشد.
به موجب این گزارش، مدارکی که از این گورها جمعآوری شده برای تضمین انجام تحقیقات و پیگیریهای قضایی و محکومیتهای معتبر براساس معیارهای بینالمللی محوری خواهند بود.
داعش طی ژوئن ۲۰۱۴ تا دسامبر ۲۰۱۷ بر مناطق گستردهای از عراق تسلط داشت.
یان کوبیس، نماینده ویژه سازمان ملل در عراق اظهار داشت: مکان این گورهای دسته جمعی شاهدی بر میزان تلفات انسانی وحشتناک و رنجهای عمیق مردم عراق است و مشخص کردن تعداد تلفات انسانی گامی مهم برای اطلاع یافتن عراقیها از سرنوشت اعضای خانوادههایشان است.
انتهای پیام