شاهولدی بیان کرد: غالب ارقام کشت شده در باغات از رقم قرمز لبنانی یا رد دلیشز میباشد؛ به طوری که از سطح باغات فوق سالانه در زمان نرمال و عادی بطور متوسط ۱۸۰ هزار تن سیب برداشت میشود .
وی بیان کرد: درسال جاری وقوع سرمای دیررس بهاره در فروردین ماه، عدم تلقیح مناسب در زمان گرده افشانی و همچنین بارش تگرگ خردادماه سال جاری موجب کاهش شدید تولید شده و خسارت قابل توجهی به باغداران شهرستان وارد شده است.
رئیس اداره جهادکشاورزی سلماس تصریح کرد: میزان برداشت محصول سیب درختی طبق پیشبینیهای بعمل آمده از سطح باغات منطقه در سال97، بمیزان 95 الی98 هزار تن برآورد شده که نسبت به متوسط تولید سال گذشته کاهش قابل توجهی داشت.
شاهولدی خاطرنشان کرد: تاکنون به میزان ۱۸ هزار تن سیب در سردخانههای شهرستان بارگیری و به میزان 25 الی30 هزار تن بصورت سیب صنعتی مصرف و مابقی بصورت انباری و تازه خوری جهت مصرف به بازارهای داخلی و خارجی ارسال شده است .
وی درخصوص چالشهای پیش روی باغداران سلماسی اظهار کرد: از مهمترین چالشها و مشکلات مهم در امر تولید سیب در شهرستان میتوان به افزایش بیرویه هزینههای تولید، کمبود شدید آب برای آبیاری، کمبود نقدینگی باغداران، نبود صنایع سورتینگ و بستهبندی اصولی، کمبود کارخانجات و صنایع تبدیلی وابسته در منطقه و همچنین نبود بازاریابی مناسب اشاره کرد.
شاهولدی ادامه داد: مجموعه جهادکشاورزی سلماس در خصوص احداث واحدهای سورتینگ و بستهبندی و هم چنین احداث سایتهای ضدتکرگ جهت مقابله با عامل خسارتزای تگرگ اعتبارات لازم و کافی را بصورت وامهای بانکی در اختیار متقاضیان امر قرار میدهد و کشاورزان و متقاضیان میتوانند با مراجعه به جهادکشاورزی شهرستان و دریافت راهنماییهای لازم نسبت به دریافت این تسهیلات اقدام نمایند.