به گزارش ایسنا، روزنامه واشنگتن پست در گزارشی نوشت: از سال ۲۰۱۱ تاکنون دستکم ۳۵۴ میلیون دلار از سوی دولت سعودی و یا موسسات این کشور به ۳۷ مدرسه و کالج داده شده است. به طور مثال دانشگاه نورث وسترن در اوانستون ۱۴ میلیون دلار از یک مرکز تحقیقاتی سعودی دریافت کرده است.
بسیاری از این پولها که به کالج و موسسات آموزشی آمریکا داده میشود در قالب یک برنامه بورسیه و تامین هزینهها برای دانشجویان سعودی است که در آمریکا تحصیل میکنند اما دستکم ۶۲ میلیون دلار در قالب قراردادها و یا هدایایی است که پادشاهی به شرکتها و موسسات تحقیقاتی میدهند.
یکی از موسساتی که بیشترین کمک مالی را از قرارداد با عربستان سعودی دریافت میکند دانشگاه کالیفرنیا در لسآنجلس است. این دانشگاه شش میلیون دلار از مرکز فناوری و علمی شهرک ملک عبدالعزیز دریافت میکند. این مرکز همچنین به دانشگاه نورث وسترن کمک میکند.
شرکت سعودی آرامکو، شرکت ملی نفت عربستان سعودی نیز ۲۰ میلیون دلار به دانشگاههای آمریکا از جمله ۹ میلیون دلار به دانشگاه A&M تگزاس و چهار میلیون دلار به موسسه فناوری ماساچوست میدهد.
شرکت ملی شیمیایی به نام SABIC عربستان نیز هشت میلیون دلار به مدارس و مراکز آموزشی آمریکا کمک کرده است.
اگرچه برخی از این قراردها پیش از سال گذشته میلادی متوقف شده است اما قتل جمال خاشقجی، روزنامهنگار واشنگتن پست در کنسولگری عربستان سعودی در استانبول باعث شده است که برخی از مراکز آموزشی، کالجهای آمریکایی، توافقهای کنونی و آتی را مورد بازبینی قرار دهند.
در ۲۲ ماه اکتبر موسسه فناوری ماساچوست اعلام کرد که ارزیابی مجدد و سریعی درباره همکاری این موسسه با عربستان سعودی انجام خواهد داد.
ریچارد لستر، مشاور رئیس این موسسه ماجرای خاشقجی را یک نگرانی بزرگ اعلام کرد.
هنوز سفارت عربستان در واشنگتن درباره این اتفاقات اظهارنظر نکرده است.
کالج بابسون در بوستون که دو و نیم میلیون دلار طبق قراردادی با شرکت شیمیایی SABIC دریافت کرده است، اعلام کرد که پرونده خاشقجی را از نزدیک پیگیری کرده و در نهایت در این باره تصمیمگیری خواهد کرد.
اما بسیاری از مدارس و مراکز و کالجهای آمریکایی هیچ نشانهای از بازبینی روابط با عربستان سعودی بعد از قتل خاشقجی از خود نشان ندادهاند.
مقامات دانشگاه کالیفرنیا در برکلی اعلام کرد که آنها هیچ گونه بازنگری در کمکهای عربستان سعودی انجام نخواهند داد.
دانشگاه نورث وسترن اظهارنظر درباره هرگونه بازنگری درباره کمکهای عربستان سعودی را رد کرد.
سخنگوی این دانشگاه اعلام کرد که بخش اعظمی از ۱۴ میلیون دریافتی برای حوزه علمی و تحقیقاتی ثبت میشود اما وی به سوالات بیشتر پاسخ نداد.
براساس تحقیقات خبرگزاری آسوشیتدپرس از گزارش قراردادها و هدایای خارجی وزارت آموزش آمریکا هر یک از دانشگاههای آمریکایی سالانه بیش از ۲۵۰ هزار دلار کمک خارجی دریافت میکنند اما مدارس و کالجهایی که اعلام کردند که کمکهای عربستان سعودی همچنان دریافت خواهند کرد میگویند که این پول به عنوان بورسیه برای دانشجویان داده میشود و آنها نمیتوانند دانشجویان و دانش آموزانی که تحت این بورسیه هستند را نادیده بگیرند.
انتهای پیام