به گزارش ایسنا، چهار مقام آمریکایی به شبکه خبری انبیسی گفتند: اف بی آی اقدام به تحقیق درباره گزارشهای مربوط به اذیت و آزار این دیپلماتها و همینطور ورود غیرمجاز به اقامتگاه آنها در کوبا و چین کرده است و دست کم شش نفر از این آمریکاییها که بعد از حملات اسرارآمیز به سلامتشان به کشورشان بازگشتهاند از این موارد آزار و اذیت گزارشهایی دادهاند.
برخی از این پرسنل دیپلماتیک گفتند، پیش از بازگشت به آمریکا مظنون شده بودند به اینکه کسی به صورت غیرمجاز و مخفیانه وارد منازل آنها شده، چرا که متوجه جابجا شدن وسایل یا بروز موارد مشکوکی در وسایل خانه خود شده بودند.
به نقل از پایگاه هیل، عدهای دیگر نیز گفته بودند که احساس میکردند که تحت تعقیب هستند یا فعالیتهای مشکوکی در تلفنهای همراهشان متوجه شده بودند. دست کم یک نفر از این افراد به اف بی آبی لپ تاپی داده که گمان میشود مورد نفوذ قرار گرفته است.
این دیپلماتها به همراه عدهای دیگر مجبور به ترک کوبا و چین بعد از گزارشهای همکارانشان در خصوص تجربه یکسری مشکلات پزشکی جدی شدند.
وزارت امور خارجه آمریکا گفته که هنوز علت اصلی حملات علیه سلامت این دیپلماتها در هر دو کشور را پیدا نکرده اما متوجه شده که چند مقام آمریکایی مستقر در کوبا و چین از آسیبهای مغزی مشابهی رنج میبردهاند.
مقامهای اطلاعاتی مسؤول تحقیق درباره این حملات اسرارآمیز گزارش کردهاند که روسیه مظنون اصلی است اما دولت ترامپ گفته که مطمئن نیست چه کسی از این بابت مسؤول است.
اوایل ماه جاری میلادی گزارش شد که سلاحهای ماکروویوی احتمالا برای این حملات استفاده شدهاند، چرا که دیپلماتهایی که هدف حمله قرار گرفتهاند تجربه مشکلات شنوایی، سرگیجه و آسیب مغزی را داشتند. با این حال احتمال اینکه سلاحهای دیگر مورد استفاده قرار گرفته باشد، رد نشده است.
دست کم یک دیپلمات در گوآنگژوی چین علائم مشابهی را داشته و ۲۶ نفر دیگر نیز در هاوانا این علائم را پیدا کردند.
مقامهای آمریکایی به انبیسی گفتند که پزشکهای وزارت خارجه آمریکا در تحقیق درباره این دیپلماتها به شناسایی آنچه «اختلال شبکه مغزی» خواندند، پرداخته و گفتند که این اختلال ساختار مغزی افراد قربانی را از راههایی که مشکلات مغزی دیگر نمیتوانند، تغییر میدهند.
انتتهای پیام