به گزارش ایسنا، تنها ۵۸ درصد از شرکتکنندگان در نظرسنجی یوگاو توانستند این کشور را شناسایی کنند؛ جایی که دستکم ۱۰ هزار تن در سه سال خونریزی در این منطقه جنگی کشته شدند.
کیث واز، رئیس گروه پارلمانی "تمام احزاب" در امور یمن این بحران را "جنگی فراموش شده" توصیف کرد. این قانونگذار از حزب کارگر گفت: بسیار تاسفبار است که بهرغم تمام آنچه آنجا رخ میدهد، تمایل به کمک رو به کاهش است، آن هم با توجه به وخیم شدن روزانه اوضاع. انگلیس دخیل است اما این یک نقطه کور است. به طریقی لازم داریم که مردم را متوجه کنیم که دستان دولتشان به خون آلوده است.
این قانونگذار همچنین به تداوم صدور مجوز صادرات تسلیحات و ادوات نظامی به عربستان اشاره کرد؛ کشوری که رهبری ائتلافی را در دست دارد که متهم به کشتن هزاران غیر نظامی است و در کمپین خونین حملات هوایی مرتکب جرایم جنگی شده است.
به نوشته روزنامه ایندیپندنت، مدارکی از بمبهای ساخت انگلیس در صحنههای ارتکاب جرایم جنگی یافت شده است و اوایل امسال رئیس بیایای سیستمز مدعی شد که اطلاعی ندارد که آیا از تجهیزات این شرکت تسلیحاتی برای ارتکاب جرایم جنگی استفاده شده است یا خیر!
قتل جمال خاشقجی، روزنامهنگار منتقد سعودی در کنسولگری کشورش در استانبول بار دیگر درخواستها از انگلیس برای حفظ فاصله از این "شریک استراتژیک" را تجدید کرد. آلمان صادرات تسلیحات به ریاض را در اعتراض به کشته شدن خاشقجی متوقف کرده است اما انگلیس تاکنون دست به اقدام مشابهی نزده است.
آمارهای دولتی نشان میدهند، انگلیس از زمان آغاز این بمبارانها مجوز صادرات تسلیحاتی به ارزش ۴.۷ میلیارد پوند به عربستان را صادر کرده است که شامل مجوزهایی برای صادرات هواپیما و بالگرد به ارزش ۲.۷ میلیارد پوند و مجوز طیفی از تسلیحات شامل موشک و سایر بمبها به ارزش ۱.۹ میلیارد پوند میشود.
اندرو اسمیت، از کمپین ضد تجارت تسلیحات میگوید: اهمیتی ندارد که اوضاع تا چه حد بد شده باشد، همواره میتوان روی حمایت دولت انگلیس حساب کرد. دیگر چه چیزی لازم است که به این فروش تسلیحاتی پایان دهد و حمایت بیقید و شرط از این رژیم تمام شود؟
کیث واز، قانونگذار انگلیسی که متولد شهر بندری عدن در یمن است، مرگ خاشقجی را وحشتناک توصیف کرد اما افزود: این یک تن است اما ۱۰ هزار تن مردهاند و ما اصلا تمایلی به سمت آنها نشان ندادهایم. احساس میکنیم که دولتمان هیچ کاری نمیکند. بارها تلاش کردم با بوریس جانسون دیدار کنم اما در طول زمانی که او وزیر خارجه بود هرگز با من دیدار نکرد.
این گروه پارلمانی در حوزه یمن در تماسی با جرمی هانت، وزیر امور خارجه انگلیس از او خواست تا از قطعنامه سازمان ملل که خواستار آتشبس و عبور کمکهای انسان دوستانه میشود، حمایت کند.
این قانونگذار انگلیسی از حزب اپوزیسیون کارگر تاکید کرد: از سرگیری مذاکرات صلح ضرورت دارد چون در غیر اینصورت رسیدن به حل و فصل دائمی درگیری به وجود نمیآید.
بهرغم وسعت درگیریها در یمن، ۴۲ درصد از شرکتکنندگان در نظرسنجی یوگاو از جنگ یمن مطلع بودند. آنها در پاسخ به اینکه درگیری مسلحانه کنونی در کدام کشور به وقوع پیوسته است، سهچهارم از ۲۱۰۰ پاسخ دهنده گفتند سوریه، ۶۳ درصد به افغانستان اشاره کردند، ۵۳ درصد از عراق نام بردند و ۴۶ درصد هم بر لیبی و میانمار تاکید داشتند.
انتهای پیام