90 درصد اپلیکیشن‌های اندرویدی اطلاعات کاربران را جمع‌آوری می‌کنند

بالغ بر ۹۰درصد از اپلیکیشن‌های موجود در فروشگاه گوگل پلی‌استور، اطلاعات کاربران را جمع آوری می‌کنند.

به گزارش ایسنا، پژوهشگران و محققان امنیت سایبری فعال در دانشگاه آکسفورد به تازگی دریافته و اعلام کرده‌اند که خیل عظیمی از اپلیکیشن‌ها و برنامه‌های اندرویدی که در فروشگاه آنلاین و اینترنتی گوگل پلی استور نیز وجود دارند، دسترسی‌های گسترده‌ای به اطلاعات شخصی و حریم خصوصی کاربران دارند چراکه قادرند به بهانه‌های مختلف داده‌های موردنظر خود را از کاربران جمع آوری کنند.

بر اساس گزارشی که توسط فایننشال تایمز منتشر شده است، این اطلاعات که شامل مکان جغرافیایی، جنسیت، سن و اطلاعات مربوط به سایر اپلیکیشن‌های نصب و استفاده شده توسط کاربر می‌شود، در اختیار این برنامه‌های اندرویدی قرار می‌گیرد و در صورت لزوم، شرکت‌های توسعه دهنده مذکور قادر خواهند بود داده‌های مربوطه را بدست آورند و از آن سو استفاده کنند.

به گفته برخی از کارشناسان امنیتی، هکرها و مجرمان سایبری قادر خواهند بود با رشوه دادن به شرکت‌های توسعه دهنده برنامهه‌های مختلف از اطلاعات شخصی کاربران سواستفاده کرده و به دستگاه‌های الکترونیکی مورد استفاده آنها نفوذ پیدا کنند.

البته در بهترین حالت ممکن، اطلاعات کاربران که توسط شرکت های توسعه دهنده اپلیکیشن‌های اندرویدی گردآوری می‌شود، در اختیار شرکت‌های مختلف به منظور ارسال، انتشار و مشاهده آگهی و تبلیغات گذاشته می‌شود که در نهایت به درآمدزایی منجر می شود.  

در گزارشی که در وب سایت indiatoday ذکر شده است، آن دسته از اپلیکیشن‌هایی که برای انتشار اخبار و همچنین استفاده کودکان توسعه داده شده است، بیشترین سواستفاده را از اطلاعات و داده‌های کاربران می‌کنند و به داده‌های زیادی از کاربران تاکنون دسترسی داشته‌اند و با شرکت‌های بزرگی همچون گوگل آنها را به اشتراک گذاشته‌اند.

البته این نخستین باری نیست که متوجه می شویم شرکت های بزرگی نظیر گوگل و اپل و همچنین سایر توسعه دهندگان برنامه های مختلف اطلاعات کاربران را گردآوری می‌کنند، بلکه در مدت‌های اخیر که مساله حریم خصوصی و محافظت از اطلاعات شخصی و همچنین امنیت سایبری از اهمیت خاص و بسزایی برخوردار شده است، اخبار و گزارش های زیادی در این خصوص منتشر شده است.

هرچند که بسیاری از منتقدان فعال در حوزه تکنولوژی بر این باورند که شرکت‌های تکنولوژی همواره با قول توسعه قابلیت‌های متعدد قصد دارند از کاربران مجوز استفاده از داده‌های شخصی‌شان را بگیرند اما کاربران نباید گول این وعده‌ها را بخورند.

تحلیلگران دیگری در پاسخ به این عده اندک از منتقدان، عنوان می‌کنند که این اقدام شرکت‌های تکنولوژی درباره گردآوری اطلاعات مربوط به موقعیت جغرافیایی کاربران کاملا با حفظ و احترام به حریم خصوصی آن‌ها انجام می‌شود و جای نگرانی نیست.

انتهای پیام 

  • یکشنبه/ ۶ آبان ۱۳۹۷ / ۱۰:۳۱
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 97080602786
  • خبرنگار : 71591