با رد یک فوریت طرح استفساریه انجام شد

مخالفت مجلس با مستثنی‌کردن شهردار تهران از قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با یک فوریت طرح مستثنی‌کردن شهردار تهران از قانون منع به کارگیری بازنشستگان مخالفت کردند.

به گزارش ایسنا، طرح یک فوریتی استفساریه تبصره یک قانون اصلاح قانون منع به کارگیری بازنشستگان در جلسه علنی صبح امروز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی مطرح شد.

در این طرح که به امضای ۱۳۷ نفر رسیده این سوال مطرح شده بود که آیا همچنان که وزرا و معاونین رییس جمهور در قانون منع به کارگیری بازنشستگان استثنا شده‌اند، شهردار تهران با توجه به موارد پیش گفته از قانون منع به کارگیری بازنشستگان مستثنی است؟ که پاسخ آن «آری» آورده شده است.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ۹۴ رای موافق و ۱۲۶ رای مخالف و ۶ رای ممتنع از مجموع ۲۳۰ نماینده حاضر با یک فویت این طرح مخالفت کردند.

براین اساس طرح مستثنی‌کردن شهردار تهران از قانون منع به کارگیری بازنشستگان به صورت عادی در مجلس شورای اسلامی پیگیری می‌شود.

مهرداد لاهوتی به عنوان یکی از طراحان این طرح در توضیح آن گفت: اصلا موضوع تغییر قانون نیست. اگر تغییر قانون بود ما باید طرح می‌دادیم اما این استفساریه است و در آن یک ابهام و سوال مطرح شده و آن این است که شهرداران براساس ماده ۸۰ قانون شوراها به مدت چهار سال انتخاب می‌شوند که در آیین‌نامه هم شرایط احراز شهردار آمده و در آن حداقل سن ۲۵ سال پیش‌بینی شده اما حداکثر سن عنوان نشده است.

وی اضافه کرد: قانون می‌گوید نیازی نیست شهردار رابطه استخدامی داشته باشد، زیرا شهرداری یک وظیفه محلی است نه دولتی چرا همه چیز را دولتی می‌کنیم. شهرداری شغل انتصابی نیست. براساس قانون اساسی شما اختیارات امور شهرهای خود را به شوراها واگذار کردید چرا در کار آنها دخالت می‌کنید و اختیارشان را سلب می‌کنید. در همین قانون آمده که شورا اختیار دارد شش ماه بعد شهردار را عزل کند.

نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که قانون منع به کارگیری بازنشستگان مشمول مقامات انتصابی است نه مقامات انتخابی، یادآور شد: شما نمایندگان منتخب مردم هستید و برای همین از قانون منع به کارگیری بازنشستگان مستثنی شدید. شهرداران هم انتخابات مردم هستند زیرا شوراها آنها را انتخاب کرده‌اند.

لاهوتی در پایان گفت که شهردار تهران براساس قانون هم‌تراز وزرا است.

مهدی مقدسی نیز در مخالفت با فوریت این طرح، افشانی شهردار تهران را شخصیتی قابل احترام و خدمات وی را قابل تجلیل عنوان کرد و گفت: نمی‌شود برای یک فرد قانون را اصلاح کرد. نباید قانونی که برای مردم حلاوت داشته به تلخی تبدیل کنیم.

وی با بیان این‌که از زمان قاجار برای یک فرد قانون اصلاح نشده است، اظهار کرد: هنوز دو ماه از قانون نگذشته می‌خواهیم آن را سوراخ کنیم. در حالی که افکار عمومی هم از این قانون استقبال کرده اتفاقا پیشنهاد ما این است که شمول قانون را گسترش دهیم و از وجود آقای افشانی و امثال اینها در اتاق‌های فکر استفاده کنیم زیرا تغییر هر روزه قانون زیبنده نیست.

ولی داداشی نماینده آستارا در موافقت با فوریت این طرح با بیان این‌که شهرداری تهران هم‌تراز سه وزارتخانه است، گفت: شهردار منتخب مردم است و ما هم منتخب مردم هستیم پس باید برای ایشان ارزش قائل باشیم. چه‌طور یک بازاری می‌تواند شهردار شود ولی کسی که ۳۰ سال خدمت کرده نمی‌تواند.

وی در پایان با بیان این‌که شهرداری تهران نیاز به یک فرد با تجربه دارد، با اشاره به حضور شهردار پایتخت در هیات دولت یادآور شد: پس از تصویب فوریت این طرح کمیسیون مربوطه آن را بررسی می‌کند و اگر چالش و نقطه‌ ضعفی داشت قابل اصلاح است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲ آبان ۱۳۹۷ / ۱۰:۰۷
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 97080200825
  • خبرنگار : 71132