آرزوی ۲ میلیاردی مونسان برای صادرات/صنایع دستی اسباب‌بازی می‌شود

بعد از گذشت حدود دو ماه از برگزاری سی‌امین نمایشگاه صنایع دستی، سرانجام امروز از برگزیدگان این نمایشگاه تجلیل شد و معاون صنایع دستی کشور که از زمان تصدی خود در این سمت تاکنون گزارشی از عملکردش ارائه نداده بود، از این فرصت بهره برد و شش ماهه کاری‌اش را گزارش و از حمایت‌های رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هم تقدیر کرد.

به گزارش ایسنا، پویا محمودیان ـ معاون صنایع دستی کشور ـ درباره احوالات شش ماه گذشته این معاونت، گفت: آمار صادرات صنایع دستی بر اساس آمار رسمی گمرک تا پایان شهریورماه ۹۷، بیش از ۱۰۷ میلیون دلار با ۹.۵ درصد رشد نسبت به شش ماهه سال ۹۶ بوده است.

مشکلات ارزی صادرکنندگان ادامه دارد

او ادامه داد: در جلسه‌هایی که برگزار شده، تصمیم گرفتیم بستر مناسبی برای صادرات فراهم کنیم. به همین دلیل نامه‌ای به آقای جهانگیری ـ معاون اول رییس جمهور ـ نوشتیم و درخواست کردیم صادرکنندگان را از الزام به برگرداندن ارز به سیستم نیما معاف کنند که البته مورد قبول واقع شد و فقط صادرکنندگان صنایع دستی از این الزام معاف شدند، اما بعد از آنکه رییس جدید بانک مرکزی منصوب شد، اعلام کردند که باید در این زمینه بازنگری شود و حتی صادرکنندگان صنایع دستی موظف هستند ارز حاصل از درآمد خود را به سامانه نیما ارائه کنند. ما دوباره نامه‌نگاری کردیم تا صادرکنندگان صنایع دستی مجدد معاف شوند.

معاون صنایع دستی اضافه کرد: امیدواریم با نگاه حمایتگرانه دولت به این حوزه این دستور صادر و صادرکنندگان صنایع دستی معاف شوند.

محمودیان همچنین به ۲۹ مهرماه روز ملی صادرات اشاره کرد و افزود: در این روز دو صادرکننده کشوری در حوزه صنایع دستی معرفی شدند که امیدواریم شاهد حضور صادرکنندگان بیشتری از این خانواده در سطح کشور باشیم؛ زیرا معتقدیم صنایع دستی درصدد صادرات غیرنفتی کشور حرف‌های زیادی برای گفتن دارد.

او به نمایشگاه‌های برگزار شده در این حوزه اشاره کرد و گفت: از ابتدای سال تا پایان شهریورماه امسال ۱۱ نمایشگاه ملی ـ منطقه‌ای و استانی برگزار شده که تقریبا در همه آنها شاهد رضایت هنرمندان بوده‌ایم. این نمایشگاه‌ها تا پایان سال ادامه دارد. همچنین از ابتدای سال تاکنون پنج بازارچه دائمی صنایع دستی راه‌اندازی شده است زیرا معتقدیم یکی از بزرگترین مشکلات صنایع دستی نبود فضای مناسب برای عرضه این محصولات است.

معاون صنایع دستی با بیان این‌که در حوزه صادرات اتفاقات خوبی در صنایع دستی افتاده است، اظهار کرد: ما شاهد این اتفاق خوب در حوزه نقره بوده‌ایم با توجه به نوسانات قیمت‌ها نامه‌نگاری‌هایی در رشته‌های مختلف شروع شده است و در زمینه مس و برنج همکاری خوبی با مس باهنر را شروع کرده‌ایم تا سهمیه این فلزات، مشخص با حداقل قیمت در اختیار هنرمندان قرار بگیرد تا بتوانیم مشکلات مواد اولیه را حل کنیم.

شهرهای جهانی در ایران بیشتر می‌شود

محمودیان به شهرها و روستاهای ثبت ملی و جهانی نیز اشاره و اعلام کرد: هفت شهر در فهرست شهرهای ملی و چهار روستا ثبت ملی شده‌اند. همچنین قرار است امشب داوران شورای جهانی صنایع دستی وارد ایران شوند تا پرونده‌های مربوط به حوله‌بافی در روستای خراسان، پرونده زیلو در میبد یزد و پرونده منبت آباده را بررسی کنند. امیدواریم شاهد خبرهای خوبی در این زمینه باشیم و این روستا و دو شهر نیز به فهرست شهرها و روستاهای جهانی اضافه شوند زیرا ایران بالاترین میزان ثبت را در شورای جهانی صنایع  دستی به خودش اختصاص داده است.

او اعلام کرد: هفتمین دوره مهر اصالت در ایران نیز برگزار شد و نتایج آن بزودی اعلام می‌شود، گرچه مدت زمان آن کمی دیر شد، اما این سیاست شورای جهانی صنایع دستی بوده است. همچنین ۱۶ نشان جغرافیایی در شش ماهه امسال به نام صنایع دستی کشور ثبت شده زیرا برندسازی و ثبت رشته‌ها در دستور کار ما قرار دارد.

به‌شدت به‌دنبال بیمه هنرمندان صنایع دستی هستیم

معاون صنایع دستی به امضای تفاهم‌نامه با صندوق توسعه عشایر روستایی اشاره کرد و افزود: امیدواریم بتوانیم مشکل بیمه هنرمندان را برطرف کنیم. ما به شدت دنبال این هستیم این مشکل را که سال‌ها دغدغه هنرمندان بوده است، حل کنیم و در آینده نه چندان دور شاهد خبرهای خوب در این زمینه باشیم.

محمودیان اعلام کرد: ۴۲ هنرمند در شش ماهه اول امسال در ۶ نمایشگاه خارجی شرکت کرده‌اند همچنین در زمینه اشتغال، مشاغل روستایی در بین رسته‌های موفق قرار گرفته که بالاترین میزان طرح را صنایع داشته است همچنین آمار مجوزها در این حوزه بسیار قابل تامل است.

او در بخش دیگری از صحبت‌هایش از هنرمندان صنایع دستی بابت مشکلات به وجود آمده در سامانه معاونت صنایع دستی عذرخواهی کرد و گفت: تلاش ما این است که این مشکل را برطرف کنیم. البته طبق اعلام همکارانم مشکل این سامانه امروز برطرف شده است.

امضای تفاهم‌نامه با بانک گردشگری آخرین اتفاق مهمی بود که محمودیان از آن به عنوان یک امر مهم نام برد و توضیح داد: در این تفاهم‌نامه هنرمندان می‌توانند طرحی را برای توسعه کار در زمینه صادرات اعلام کنند و اگر آن طرح مورد تایید ما باشد، برای بانک گردشگری می‌فرستیم تا تسهیلاتی با نرخ ۱۰ درصد و شش ماه تنفس در اختیار آنها قرار بگیرد.

او، سی‌امین نمایشگاه صنایع دستی را استاندارد دانست و افزود: ما داریم کم‌کم به استانداردهای یک نمایشگاه کیفی و در خور جمهوری اسلامی نزدیک می‌شویم. نمایشگاه امسال در مباحث زیبایی‌شناسی، فضاها و مسائل دیگر پررنگ بود و سعی کردیم در حد توان پاسخگوی هنرمندان باشیم و جزو معدود نمایشگاه‌های صنایع دستی بود که تبلیغات شهری و رسانه‌ای خوبی داشت.

خانه ایرانی، خانه پولدارها نیست

معاون صنایع دستی درباره خانه ایرانی، گفت: بسیاری درباره این خانه به من انتقاد کردند که فقط افراد پولدار از آن می‌توانند استفاده کنند، در حالی که اینطور نیست. شاید بستر خانه ایرانی گران بود، اما کالاهایی که در آن عرضه می‌شد، همان کالاهای هنرمندان صنایع دستی بود. حتی بسیاری از هنرمندان درخواست می‌کردند آثارشان در این خانه عرضه شوند زیرا معتقد بودند به خوبی فروش می‌رود. همچنین در نمایشگاه امسال سه غرفه مشخص در حوزه اسباب‌بازی داشتیم و کارگروه اسباب‌بازی را در حوزه صنایع دستی شکل دادیم تا بررسی کنیم که صنایع دستی چگونه می‌تواند به اسباب بازی ورود کند.

محمودیان همچنین بیان کرد: قرار است امسال هنرمند هفت ساله فعال در رشته خراطی که در نمایشگاه صنایع  دستی نیز حضور داشت در نمایشگاه میلان نیز هنرنمایی کند و نشان دهد که بچه‌های کوچک ایرانی چگونه می‌توانند هنر خلق کنند؟ ما درصدد هستیم بحث خانواده‌های هنرمند را پررنگ‌تر کنیم و در بسیاری از سفرها خانواده‌های صنایع دستی را شناسایی می‌کنیم زیرا از این دست خانواده‌ها در کشورمان بسیار داریم.

او همچنین به هتل بوتیک‌ها اشاره کرد و گفت: این هتل بوتیک‌ها در کشور یکی پس از دیگری افتتاح می‌شود. همچنین در حال شکل دادن به شبکه فروشگاه‌های محلی هستیم. جلسه‌ای نیز با انجمن بوم‌گردی‌ها داشته‌ایم.

آرزوی ۲ میلیارد دلاری مونسان برای صادرات صنایع دستی

علی اصغر مونسان ـ رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ـ نیز که اعلام شد به خاطر حضور در جلسه‌های دیگر در دقایق پایانی این مراسم حاضر شده است، در جمله‌هایی بیان کرد: من شرایط حال حاضر کشور را می‌دانم و تلاش کرده‌ایم صنایع دستی را از این تلاطم‌ها دور نگه داریم و حداکثر کاری که دولت می‌تواند برای این حوزه انجام دهد را در نظر بگیریم و مسیر را برای شما هنرمندان هموار کنیم. تمایل دارم جلساتی مثل امروز به صورت دوره‌ای برگزار شود تا در کنار شما به صحبت‌ها و مشکلات‌تان گوش دهم.

او اظهار امیدواری کرد: شاهد عدد ۲ میلیارد دلاری در بخش صادرات صنایع دستی باشیم.

فروش سی‌امین نمایشگاه صنایع دستی به مرز ۹ میلیارد تومان رسید

فرزاد اوجانی ـ سرپرست اداره صادرات صنایع دستی ـ نیز با ارائه گزارشی از اقدامات اجرایی سی‌امین نمایشگاه صنایع دستی که سوم تا نهم شهریورماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی برگزار شد، اظهار کرد: بیشترین میزان فروش نمایشگاه‌ها مربوط به استان اصفهان با مبلغ ۱۶.۷۳۱.۰۵۰ هزار ریال و استان تهران با مبلغ ۱۲.۱۴۰.۱۴۰ هزار ریال بوده است که به ترتیب ۱۹ و ۱۴ درصد از کل فروش نمایشگاه را به خود اختصاص داده‌اند. همچنین میانگین فروش مربوط به استان‌های خراسان رضوی معادل ۶۷۷ میلیون ریال، اردبیل معادل ۴۱۷ میلیون ریال و کرمان معادل ۳۸۴ میلیون ریال بوده است.

به گفته او، دستبافته‌های داری با ۱۴.۸۴۵.۶۳۰ هزار ریال، صنایع  دستی سنگین با ۱۲.۱۲۲.۳۵۰ هزار ریال و صنایع دستی فلزی با ۹.۹۷۷.۰۹۰ هزار ریال، پرفروش‌ترین محصولات این نمایشگاه بوده‌اند که به ترتیب ۱۷، ۱۴ و ۱۱ درصد از کل فروش نمایشگاه‌ها را به خود اختصاص دادند.

اوجانی، آمار فروش صنایع  دستی در سی‌امین نمایشگاه ملی صنایع دستی به تفکیک استان‌ها را مبلغ ۸۹.۱۲۸.۴۰۰.۰۰۰ ریال اعلام کرد.

به گزارش ایسنا، در انتها از برگزیدگان این نمایشگاه حامیان مالی آن، بانک گردشگری، کانون اتومبیلرانی و جهانگردی، فروشگاه دیجی کالا، ایمان حیدری به دلیل بیشترین فروش از خراسان رضوی، معصومه امام حسنی ـ بیشترین فروش صنایع دستی دریایی ـ، سیدمرتضی تقیبی برای طراحی و غرفه‌سازی نمایشگاهی، محمدحسین افشاری برای نوآوری در چیدمان محصول، سعید عباسی برای بسته‌بندی، باقر سهیلی ـ نمایش تولید آثار ـ، محمدپارسا قاضی ـ آموزش خراطی در نمایشگاه ـ، رضوانیان ـ اقامتگاه بوم‌گردی و کسب و کار ساختار با صنایع دستی ـ، معاون صنایع دستی سیستان و بلوچستان و همچنین معاون صنایع دستی خراسان جنوبی، نماینده کمپین صنایع  دستی، خبرنگاران دنیای اقتصاد باشگاه خبرنگاران جوان خبرگزاری ایرنا و خبرگزاری فارس تقدیر شد.

همچنین از عبدالمالک زین‌الدینی سروان، معلمی که با همسرش با ساخت صنایع دستی و فروش آن به تحصیل شاگردان مدرسه‌اش کمک کرده است، تقدیر و تجلیل شد.

در انتهای این مراسم نیز هنرمندان هدیه‌ای به رسم یادبود از سی‌امین نمایشگاه صنایع دستی و علی‌اصغر مونسان ـ رییس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری تقدیم کردند. همچنین از تابلوی چرمی که یکی از هنرمندان به معاونت صنایع دستی هدیه داد، رونمایی شد.

ساره بیات ـ سفیر صنایع دستی ـ نیز نه تنها در جریان برگزاری نمایشگاه حضور نداشت در این مراسم نیز حاضر نبود.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱ آبان ۱۳۹۷ / ۱۵:۲۲
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 97080100486
  • خبرنگار : 71503