به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، این در حالی است که پیش از این پیشنهاد مشابهی از سوی عمران خان نخست وزیر پاکستان برای چنین مذاکراتی مطرح شده بود که از سوی هند رد شد. عمران خان این پیشنهاد را در سخنرانیای در اجلاس موسوم به ابتکار سرمایهگذاری آینده (FII)، در عربستان مطرح کرد؛ اجلاسی که محمد بن سلمان ولیعهد عربستان به عنوان تبلیغ برای جذب سرمایهگذاران بالقوه به راه انداخته و پاکستان نیز چشم به جذب اعتباراتی برای رسیدگی به مشکلات اقتصادی خود دارد.
عمرانخان در این سخنرانی در محل این اجلاس در شهر ریاض گفت: زمانی که من در انتخابات پاکستان پیروز شدم و به قدرت رسیدم اولین کاری که انجام دادم، دراز کردن دست صلح به سمت هند بود.
او با این حال گفت که این پیشنهاد او از سوی هند رد شد.
عمرانخان با اشاره به برگزاری انتخابات در هند در اواسط ماه مه اضافه کرد: اکنون چیزی که امید به آن داریم این است که تا زمان انتخابات در هند صبر کنیم و سپس مذاکرات صلحمان با هند را از سر خواهیم گرفت. در ماه سپتامبر هند اجازه به پیشرفت فرآیند نزدیکی دو کشور بعد از برگزاری یک نشست کم سابقه میان وزیر خارجه هند با همتای پاکستانیاش در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل نداد و عمرانخان این برخورد هند را متکبرانه خواند. هند مدتهاست پاکستان را به حمایت از شبه نظامیان در منطقه کشمیر که بین دو کشور تقسیم شده متهم کرده است.
این پیشنهاد عمرانخان برای مذاکرات صلح با هند در حالی مطرح شد که دولت وی نیاز مبرمی به اعتبارات و پول از جانب کشورهای "دوست" از جمله عربستان به منظور رسیدگی به مشکلات اقتصادی خود دارد. شرکت نخست وزیر پاکستان در کنفرانس مذکور در شهر ریاض در حالی صورت گرفت که به دنبال راه افتادن مناقشه مربوط به ناپدید شدن و قتل جمال خاشقجی، خبرنگار و منتقد حکومت عربستان، تعداد زیادی از سران تجاری و چهرههای اقتصادی و سیاسی، این کنفرانس را در پاسخ به این اتفاق تحریم کردند.
عمرانخان در سخنرانی خود تایید کرد که پاکستان در حال مذاکرات با صندوق بینالمللی پول برای دریافت یک وام جدید است.
عمرانخان از زمانی که به نخست وزیری رسیده به دنبال دریافت وام از همپیمانانی نظیر چین و عربستان بوده و قول داده که پولهای دزدیده شده توسط مقامهای فاسد را بازگرداند.
انتهای پیام