رئیس سابق صندوق نوآوری و شکوفایی تاکید کرد

مشارکت نخبگان در تصمیم‌گیری‌های کشوری را سیاسی تلقی نکنیم

رئیس سابق صندوق نوآوری و شکوفایی با تاکید بر اینکه مشارکت نخبگان در برنامه‌ریزی‌های اجرایی کشور را سیاسی تلقی نکنیم، گفت: تمامی نخبگان، دانشگاهیان و افراد صاحب دانش و تجربه از همه گروه‌ها و جناح‌های سیاسی باید بتوانند در فراخوان مشارکت نخبگان در تصمیم‌گیری‌های کلان کشوری حضور داشته باشند و نباید این نگاه را به یک جناح خاص سیاسی تعمیم بدهند.

دکتر بهزاد سلطانی در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن بیان این مطلب به اهمیت مشارکت نخبگان و دانشگاهیان در برنامه‌ریزی‌ها و تصمیم‌گیری‌های اجرایی کشور اشاره کرد و افزود: یکی از مشکلات کشور ما این است که هنوز نتوانسته‌ایم لایه‌های نخبگانی و قوی را به حالت نظام‌یافته در لایه‌های اجرایی و سیاسی کشور وارد کنیم. این در حالی است که اگر فراخوان رهبری در جهت مشارکت نخبگان در برنامه‌ریزی‌ها و سیاستگذاری‌های کشوری به خوبی اجرا شود می‌تواند بسیار کارگشا باشد.

وی در ادامه با بیان اینکه باید افراد قوی، تحصیل کرده، صاحب دانش و صاحب تجربه از همه گروه‌های سیاسی برای تصمیم گیری‌های بزرگ کشور حضور داشته باشند، تصریح کرد: لزوما نباید این جریان به یک نگاه سیاسی تبدیل شود. در همه جناح‌های سیاسی باید تلاش برای حضور در تصمیم‌گیری‌ها و برنامه‌ریزی‌های اجرایی کشور وجود داشته باشد و اینگونه نباشد که نخبگان یک جناح خاص در مسائل مشارکت کنند. در این صورت مطمئنا وضعیت کشور ما بسیار بهتر از شرایط فعلی خواهد شد و در اجرا نیز با مشکل مواجه نمی‌شویم.

عضو هیات علمی دانشگاه کاشان با تاکید بر ضرورت وجود ضمانت اجرایی برای مشارکت نخبگان در استفاده از توانمندی‌های آنها در تصمیم گیری‌های کلان کشوری، گفت:‌ اگر فرض کنیم حضور و تلاش نخبگان در تصمیم‌گیری‌ عرصه‌های مختلف کشوری تعطیل شود و تمامی مطالعات صورت گرفته در این زمینه نیز کنار گذاشته شود، در این صورت نشست‌ها می‌تواند حداقل تاثیر را ایفا کند، چرا که ذهن تعداد زیادی از مسئولین کشور یک بار درگیر آینده 50 سال دیگر ایران شده و هماهنگی فکری لازم در این زمینه اتفاق افتاده و نخبگان از دانشگاه‌های مختلف تبادل نظرهای زیادی در یک موضوع مشخص انجام دادند.

سلطانی در پایان تاکید کرد: نشست‌هایی که در مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت برگزار می‌شود، اگر تداوم پیدا کند و در نهایت به گفتمان عمومی تبدیل شود و همه نخبگان بتوانند در خصوص یک موضوع مشخص نظر بدهند، قطعا نتایج آن نیز تاثیرگذار خواهد بود؛ اما لزوما نباید از همین امروز به این تاثیرگذاری با دید اجرایی نگریسته شود. ابتدا باید نگاه فرهنگی داشته باشیم و در نهایت با این فرهنگ‌سازی که ایجاد می‌شود ناخودآگاه، حضور نخبگان قوی‌تر خواهد شد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱ آبان ۱۳۹۷ / ۱۵:۱۴
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 97080100477
  • خبرنگار : 71567