به گزارش ایسنا، عمران خان، نخست وزیر پاکستان در مصاحبه با نشریه ایندیپندنت درباره مناقشه مربوط به ناپدید شدن جمال خاشقجی، روزنامهنگار منتقد حکومت عربستان در خاک ترکیه گفت: آنچه که در ترکیه اتفاق افتاد، شوکآور است. من چه چیزی میتوانم بگویم؟ این برای همه ما شوکآور بود.
او با این حال درباره تصمیماش برای سفر به عربستان و شرکت در کنفرانس سرمایهگذاری این کشور گفت: اما این قضیه به کنار، ما یک کشور ۲۱۰ میلیون نفری هستیم و بدترین بحران بدهی در تاریخمان را داریم. ما بسیار نیازمند پول هستیم و تا زمانی که از کشورهای دوست در صندوق بینالمللی پول وام نگیریم، ارز خارجی برای تسویه بدهیهایمان یا پرداخت برای وارداتمان نخواهیم داشت. بنابراین تا زمانی که وام نگیریم یا از خارج سرمایهگذاری در ما نشود، مشکلات واقعی خواهیم داشت.
نخست وزیر پاکستان گفت: من احتمالا با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان طی روزهای آینده دیدار خواهم کرد. سوالات مربوط به خاشقجی در مجامع زیادی مطرح شده و فرض میگیرم که دولت عربستان با جوابهایی برای اتفاقهایی که افتاد، خواهد آمد. آنها گفتهاند که او در یک درگیری کشته شده و این چیزی است که من شنیدهام. آنها باید با یک جواب جلو بیایند.
او گفت: موضع من این است که من همراهی کرده و منتظر توضیحات نهایی میمانم. ما امیدوار هستیم که توضیحی که باعث رضایت مردم شود ارائه شده و مسببان و مسئولان مجازات شوند. اما من به عنوان یک دموکرات و یک انسان تکرار میکنم که کل قضیه را غمانگیز و باورنکردنی میدانم.
نخستوزیر پاکستان درباره دونالد ترامپ گفت: اگر من نخست وزیر نبودم، دیدگاههایم را درباره ترامپ میگفتم اما چون نخستوزیرم مسئولیت خیلی بیشتری دارم.
عمران خان در واکنش به قطع کمکهای آمریکا به ارتش پاکستان نیز خاطرنشان کرد: این آمریکا است که آسیب شدیدی به پاکستان زده در حالی که اسلامآباد با پناهگاههای تروریستها با مناطق قبیلهنشین برخورد میکند.
او گفت: چیزی که هرگز نباید اتفاق بیفتد این است که پاکستان نباید بر خلاف خواسته مردمش و تنها بر طبق تاکید کسی دیگر از جمله آمریکاییها سربازانش را به جایی بفرستد. چیزی که باید به جایش اتفاق بیفتد جستوجو برای راه خروج از باتلاقی که آمریکاییها در افغانستان گرفتارش شدهاند، است.
او گفت: چیزی که من میگویم این است که باید یک راهحل سیاسی وجود داشته باشد. ۱۰ سال پیش به خاطر حمایت از راهحل سیاسی عدهای من را طالبانخان خواندند. آنها گفتند که من حامی شبهنظامیان و طالبان هستند و در روزنامههای اینجا و خارج این لقب را به من دادند. در نهایت اکنون همه جا و خود آمریکاییها و دولت افغانستان به این نتیجه رسیدهاند که باید یک راهحل سیاسی وجود داشته باشد و در نهایت مذاکرات با طالبان آغاز شد.
عمران خان همچنین از ارتش پاکستان حمایت کرده و آن را پاکتر از بسیاری از دولتهای غیرنظامی قبلی خوانده و گفت: ارتش پاکستان اکنون حامی و حافظ حاکمیت غیرنظامی است.
او تاکید کرد: من میتوانم به شما بگویم که تحت حکومت نظامی ژنرال ضیا خیلی قربانیهای سیاسی کمتری به نسبت ۱۰ سال گذشته در دولتهای نواز شریف و زرداری داشتیم. نیتهای ارتش پاکستان را به اشتباه نشان دادند، در حالی که در حقیقت این ارتش از حاکمیت غیرنظامی حراست میکند. نقش ارتش در سیاست تنها به یک نفر بستگی دارد و آن رئیس ارتش است. تشکیلات ژنرال باجوا، رئیس فعلی ارتش احتمالا دموکراسیخواهترین تشکیلات در تاریخ ماست. منظور من نحوه برگزاری انتخابات از سوی آنها است. ارتش در داخل حوزههای رایگیری و در خارج از آن حضور داشت و از انتخابات حراست کرد.
انتهای پیام